<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    25. kolo, Základní část | pátek 21/04/2017, 18:00 | Na Julisce | O2 TV Sport

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 1 032 diváků (13 % z kapacity 8 150)
    Video
    Reportáž

    Na Julisce brzy otevřel skóre Petr Hronek, ale Dukla během čtrnácti minut první půle otočila vývoj duelu třemi góly, o které se postarali Ondřej Kušnír, Branislav Miloševič a Jan Holenda. Srb Miloševič se trefil i ve druhém poločase.

    Jihlava přitom začala mnohem aktivněji a po několika náznacích se v páté minutě prosadila. Ikaunieks v šestnáctce našel Hronka a ten zblízka pohotově zakončil.

    Domácí se však oklepali a mezi 15. a 17. minutou se jim povedl rychlý obrat. Nejprve si Kušnír narazil s Miloševičem a mezi dvěma obránci dostal míč branky. Pak si Miloševič naskočil na Podaného centr a hlavou překonal Hanuše. Srbský univerzál se dočkal premiérového zásahu v české lize.

    Obrana Vysočiny dál chybovala a ve 29. minutě Pražané přidali třetí branku. Olayinka povedenou "šajtlí" našel na vzdálenější tyči Holendu, který ve skluzu propálil jihlavského gólmana opět mezi nohama.

    Jihlavu mohl ještě před pauzou vrátit do hry Rosa, ale z malého vápna napálil tyčku a Batioja poté z dobré pozice trefil jen stopera Štetinu.

    Rada sice v úvodu druhého poločasu vytěsnil nepříjemnou Ikaunieksovu střelu, ale v 54. minutě Dukla uzemnila soupeře čtvrtým gólem. Mustedanagič poslal do úniku Miloševiče, jenž krásným obloučkem přehodil Hanuše. Hostující gólman navíc záhy musel kvůli zranění střídat a nahradil ho Rakovan.

    Dejvický tým dohrával závěr téměř v exhibičním tempu a mohl svůj triumf ještě zvýraznit. Holendova branka však neplatila pro ofsajd a střídající Koreš i Miloševič v dobrých pozicích přestřelili.

    Dukla tak napravila poslední porážky s Mladou Boleslaví a Libercem a Jihlavu zdolala poprvé po třech zápasech. Vysočina venku nevyhrála v 16. ligovém utkání po sobě.

    Ohlasy trenérů

    Jaroslav Hynek (trenér Dukly): „Začátek byl ve stylu - proč si to udělat jednoduché. Dostaneme branku a pět až deset minut jsme se z toho dostávali. Ale potom přišla velice plodná dvacetiminutovka, kdy jsme byli hodně přesní a to, co jsme chtěli v ofenzivě zahrát, se nám podařilo. Dali jsme krásné góly a zápas otočili. Závěr poločasu ale byl pro Jihlavu a měli dvě šance, kterými klidně mohli zápas zremizovat. Naštěstí jsme byli na správném místě a přestáli to. Začátek druhého poločasu se nám povedl skvěle, kluci přidali čtvrtou branku. Pak to bylo víceméně o tom, co si dovolíme zahrát a jestli přidáme další branku. Soupeř se snažil trošku presovat a něco s tím zkusit vymyslet, ale nám se dařilo držet míč. Jsme rádi, že jsme zápas takto dohráli.“

    Josef Jinoch (trenér Jihlavy): „Můžu jenom Dukle poblahopřát ke krásnému vítězství. I když jsme měli výborný vstup do utkání, dali jsme gól, měli další vyloženou šanci. Pak Dukla rychle otočila. My ještě na konci poločasu dali tyčku a měli ze standardky další šanci. O poločase jsme si něco řekli, ale začátek druhé půle čtvrtý gól a myslím, že potom Dukla na hřišti dominovala a utkání se dohrávalo. To, že jsme dostali čtyři góly, bylo našimi chybami. Dukle jsme ty góly darovali. Mrzí mě, že i když jsme si některé šance vytvořili, neměli jsme tu správnou sílu, abychom s výsledkem něco mohli udělali. My body nepočítáme, kolik je potřeba na záchranu, protože to může dopadnout jakkoli. Když ty body neuděláme sami, tak nám ani žádná administrativa nepomůže, aby nám je někdo připsal. My se musíme dívat sami na sebe a body dělat a spoléhat na to, že je ti ostatní neudělají.“

    FK Dukla Praha – FC Vysočina Jihlava 4:1 (3:1)

    Branky: 17. a 54. Miloševič, 15. Kušnír, 29. Holenda - 5. Hronek
    Rozhodčí: Jílek - Kříž, Vlasjuk
    ŽK: Holenda (Dukla)
    Diváci: 1032
    Sestavy:
    Dukla: Rada - Kušnír, Štetina, Šimůnek, Podaný - Hanousek, Tetour, Mustedanagič (61. Koreš) - Miloševič (77. Brejcha), Holenda, Olayinka (87. Juroška). Trenér: Hynek.
    Jihlava: Hanuš (57. Rakovan) - Vaculík, Krejčí, Rosa, Urdinov - Štěpánek - Fulnek, Ikaunieks, Hronek (61, Tlustý), Batioja (88. Popovič) - Dvořák. Trenér: Jinoch.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.