<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    22. kolo, Základní část | neděle 02/04/2017, 17:30 | EDEN ARÉNA | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 19 084 diváků (99 % z kapacity 19 370)
    Video
    Reportáž

    Červenobílí tak sice ani ve dvacátém soutěžním utkání pod trenérem Jaroslavem Šilhavým neprohráli, ale zároveň nevyužili šanci po sobotní remíze vedoucí Plzně poskočit zpět do čela tabulky. Na Viktorii dál ztrácejí z druhého místa jeden bod. Třetí Sparta i ve druhém duelu pod novým koučem Petrem Radou remizovala a na Slavii má devítibodové a na Plzeň desetibodové manko.

    Slavii chyběl karetně potrestaný Sýkora a místo něj dostal poprvé od zimního příchodu z Jablonce šanci v základní sestavě Tecl. Sparta nasadila uzdraveného kapitána Lafatu či Konatého, měla ale problémy se složením obrany. K dispozici nebyl potrestaný Michal Kadlec ani indisponovaný Mazuch a na pozici stopera tak netradičně nastoupil Mareček.

    V první půli však Letenští v defenzivě příliš práce neměli. Přestože domácí šli do 287. ligového derby s lepší formou a v roli favorita, úvod patřil spíše Spartě, která překvapivě lépe kombinovala.

    K velkým šancím to ale nevedlo. Výjimkou byla 30. minuta, kdy se po centru z přímého kopu zjevil sám před domácí brankou Mareček, ale v gólové pozici špatně trefil míč. Slavia ze sebe setřásla viditelnou nervozitu až v druhé části první půle, Koubka však do pauzy nijak výrazněji neohrozila.

    Také po přestávce se hrál opatrný fotbal. Domácí mírně přidali a v 57. minutě se protáhl ze strany do vápna Barák, jeho zpětnou přihrávku ale odvrátil hostující Vácha na roh.

    Slávistický kouč se pokusil oživit ofenzivu tím, že stáhl ze hry Tecla a nasadil druhého útočníka Mešanoviče. Domácí ale dál nepřipomínali tým s nejlepší ligovou ofenzivou a devět minut před koncem je stihl trest. Hosté dobře zakombinovali, Konaté poslal balon do malého pokutového území, kam si naběhl Kadlec a zblízka zavěsil. Vstřelil svůj první gól od září.

    Slavia navzdory nepřesvědčivému výkonu nakonec vydřela aspoň bod. V poslední minutě přepadl přes Karavajevovu nohu ve vápně střídající Mingazov a sudí Franěk nařídil penaltu. Škoda navzdory tomu, že Koubek vystihl směr střely, srovnal a připsal si třináctý gól v ligové sezoně.


    Ohlasy po utkání

    Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Musím se přiznat, že jsme nezvládli roli favorita. Náš výkon nebyl dobrý. Jsme rádi za bod, vyválčili jsme ho v hodině dvanácté. Byl jsem až překvapený, jak jsme byli nervózní z toho zápasu. Mnozí hráli derby v tomhle gardu, kdy jsme byli favorit, poprvé. Možná se to násobilo i spolu s tou motivací dostat se před Plzeň. V první půli jsme ztráceli snadno míče, málo pohybu, souboje jsme nehráli. Ani ve druhém poločase se to moc nezměnilo. Na druhou stranu co se týče šancí, ani my ani oni těch šancí moc neměli. Takže klasické derby, taktický boj o každý metr. My jsme byli nakonec šťastnější, jsme rádi, že jsme udrželi náskok na Spartu. Byť jsme se mohli dostat před Plzeň, bod bereme s pokorou. Ještě je hodně zápasů do konce, může se dít cokoliv. Neviděl jsem ještě penaltu zpomaleně, těžko můžu něco říkat. Myslím, že pan rozhodčí byl hodně blízko, neváhal, takže předpokládám, že asi byla."

    Petr Rada (trenér Sparty): "Jsme zklamaní, že jsme nevyhráli. Myslím, že jsme byli lepší mančaft a ztratili jsme tu dva body. Zaslouženě jsme šli do vedení, bohužel jsme v závěru přišli o vítězství. Samozřejmě z lavičky to trenér vidí, ale musím se podívat na video. Ale řeknu vám jednu věc, hraju 20 let profesionální fotbal, hrál jsem za reprezentaci a prostě v 91. minutě musí být rozhodčí přesvědčený na milion procent. Pak ji má písknout, jinak ne. Nechci vynášet nějaké soudy, ale v 91. minutě písknout penaltu v derby, to už musí být sakra ostřílený rozhodčí a přesvědčený na milion procent, že je. Hráčům jsem poděkoval za nasazení, za fotbal, který hráli. Odvedli velmi dobrou práci. Slavia je doma nepříjemná, je v určité euforii a první roh kopala v 55. minutě. Žádnou standardku kolem šestnáctky jsme nevytvořili, musím hráčům poděkovat, že obstáli při výškové převaze soupeře. Pokud je jakákoliv šance, musíme se o to porvat. Tři body by nám přinesly větší impulz. Pokud bychom vyhráli, asi bychom měli větší šanci."


    Slavia Praha - Sparta Praha 1:1 (0:0)

    Branky: 90.+1 Škoda z pen. - 81. V. Kadlec.
    Rozhodčí: Franěk - Paták, Peřina.
    ŽK: Hušbauer - Lafata, Vácha, Šural, Pulkrab.
    Diváci: 19 084.

    Sestavy:

    Slavia: Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli, Flo - Ngadeu - Tecl (65. Mešanovič), Hušbauer (83. Van Buren), Barák, Zmrhal (78. Mingazov) - Škoda.

    Sparta: Koubek - Karavajev, Mareček, Holek, Hybš - Konaté (90.+3 Néstor), Sáček, Vácha, V. Kadlec (89. Juliš) - Lafata, Šural (75. Pulkrab).


    FOTO: Milan Kammermayer

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.