<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    19. kolo, Základní část | neděle 05/03/2017, 16:00 | EDEN ARÉNA | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 19 084 diváků (99 % z kapacity 19 370)
    Video


    Reportáž
    Červenobílí tak ani v sedmnáctém soutěžním utkání pod trenérem Jaroslavem Šilhavým neprohráli a zvýšili svůj náskok v čele soutěže před Viktorií už na čtyři body. Plzeňský obhájce trofeje, který má dohrávaný zápas na půdě Bohemians 1905 k dobru, prohrál v lize po třinácti duelech. Třetí Sparta ztrácí na Slavii šest a na Viktorii dva body.

    Oba trenéři udělali změny v sestavě. Do slávistické zahajovací jedenáctky se vrátil mistr Afriky Ngadeu, který minule jako střídající přispěl hattrickem k výhře 8:1 v Příbrami. Plzeňský kouč Pivarník zase oproti remíze 0:0 ve Zlíně nasadil od úvodu Krmenčíka, Zemana a Hromadu a jen na lavičce začali Poznar, Kovařík a rakouská posila Ivanschitz.

    Slavia začala aktivněji a hned v šesté minutě měla největší šanci první půle. Přízemní centr propadl až k norskému obránci Floovi, proti němuž však dobře vyběhl plzeňský brankář Kozáčik a míč za záda nepustil.

    Jinak byla bitva o titul před nejvyšší návštěvou sezony svázaná taktikou. Oba týmy nechtěly jako první inkasovat a hrály opatrně. Pražané měli mírně navrch, ale většina jejich akcí končila na hostující obraně v čele s kapitánem Hubníkem. Toho ve 34. minutě v pádu nechtěně zasáhnul kopačkou Hušbauer a plzeňský lídr musel na lavičce podstoupit šití roztržené tváře.

    Také do druhé půle vstoupila lépe Slavia. Ve 49. minutě se řítil na Kozáčika po Zmrhalově kolmici Škoda, plzeňský gólman ale ve spolupráci s Hejdou šanci zažehnali. Hned o minutu později zahrávali domácí přímý kop ze strany a na Sýkorův tečovaný centr na zadní tyči těsně nedosáhl Ngadeu.

    V 70. minutě hlavičkoval Frydrych a hosty zachránil skvělým zákrokem u tyče Kozáčik. O minutu později zkomplikoval Plzni závěr Řezník, který na polovině hřiště zatáhl Zmrhala a po druhé žluté kartě byl vyloučen.

    Slavia v závěru vystupňovala tlak. Střídajícího Mešanoviče ale v 85. minutě vychytal Kozáčik, poté se domácí marně dožadovali penalty za ruku a vzápětí do sítě nedotlačili míč Škoda ani Mešanovič. V 88. minutě už se Pražané dočkali. Po rohovém kopu doklepl tečovaný centr na zadní tyči do sítě Frydrych a jubilejním desátým ligovým gólem v kariéře rozhodl.


    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Vstup do zápasu nebyl úplně optimální, z naší strany tam byla nervozita a Plzeň byla na míči klidnější. Nás ala hnala touha. V první půli to byla spíš taktická bitva, v závěru poločasu jsme se osmělili. V druhé půli jsme měli šancí na vstřelení gólu několik a zaplaťpánbůh, že to tam v 88. minutě spadlo. Myslím, že to vítězství bylo zasloužené, nevzpomínám si, že by Plzeň měla vyloženou šanci. Bylo vidět, že kluci za výhrou chtěli jít. Změnili jsme rozestavení, samozřejmě to vyloučení to výrazně ovlivnilo a i ti hráči, kteří přišli, to oživili. Byl to zápas, který napověděl, že jdeme správným směrem. Posunulo nás to se blíž k tomu (titulu), že to máme ve svých rukách. Ještě je to ale strašně daleko, je to 33 bodů. Když to bude takhle dál naskakovat, když budeme pořád takhle poctivě hrát a budeme produktivní, může to dopadnout."

    Roman Pivarník (trenér Plzně): "Chtěli jsme soupeře napadat, vystupovat proti hráčům, což se nám v první půli dařilo. Dokázali jsme Slavii eliminovat a chodit do brejkových situací, ale je škoda, že je nedokážeme hlavně venku lépe zakončit. Ve druhém poločase soupeř přešel na 4-4-2, v tom momentě jsme měli o jednoho hráče v poli víc. Šli jsme do brejkové situace a paradoxně jsme se dostali do nevýhody. Hráč, který jde do útoku, dostane dvakrát žlutou kartu a oslabí mužstvo. Z naší strany je to fatální chyba. Všichni ví, že takovéhle zápasy rozhodující maličkosti a my nabijeme soupeři na smeč. Zápas byl náročný, soupeř měl výškovou převahu, pak o jednoho hráče více a bohužel v závěru jsme dostali gól po rohu. Slavia se dostala do určité výhody, ale ve hře je ještě velký počet bodů. My se potřebujeme rychle oklepat. Uvidíme, jak dokážeme zvládnout dohrávku s Bohemians, pak se to bude odvíjet dál."


    SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)

    Branka: 88. Frydrych.
    Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Dobrovolný.
    ŽK: Hušbauer, Sýkora - Řezník, Hořava, Limberský, Bakoš, Zeman.
    ČK: 71. Řezník.
    Diváci: 19 084.

    Sestavy:

    Slavia: Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli, Flo - Hušbauer (90. Ščuk), Ngadeu - Sýkora, Barák (69. Mešanovič), Zmrhal (81. Tecl) - Škoda. Trenér: Šilhavý.

    Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hromada, Hrošovský - Petržela (74. Matějů), Hořava, Zeman (87. Kovařík) - Krmenčík (69. Bakoš). Trenér: Pivarník.


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.