<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    19. kolo, Základní část | sobota 04/03/2017, 15:00 | AGC Aréna Na Stínadlech

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 123 diváků (18 % z kapacity 17 078)
    Video


    Reportáž

    Jihlava na Teplice dlouhodobě moc neumí, ale poslední dva zápasy na Stínadlech vyhrála. A hned v úvodu byla blízko k tomu, aby Teplickým zavařila ještě jednou. V domácí brance kvůli nataženému tříslu scházel Grigar a jeho náhradník Chudý se v osmé minutě při rozehrávce rozkoukával tak dlouho, až mu do ní vložil nohu Dvořák. Teplický brankář ale skluzem protlačil míč pryč od branky.

    Pak začala monotónní podívaná: teplická snaha bez větších šancí. Asi nejlepší pozici měl ve 34. minutě po Horově průniku Nivaldo. Pálil prakticky sám z malého vápna, ale taky svou slabší pravou nohou a nad.

    Z klinče se oba týmy vyprostily až 51. minutě, kdy Jihlava soupeře nakrátko zatlačila. Centr ze strany teplická obrana zkrotila a najednou uháněl do brejku Hora. Přihrávkou na hranici ofsajdu ještě posunul na Červenku, který uháněl z levé strany sám na brankáře. Zvolil kličku dobíhajícímu Rosovi a přes jeho nohy upadl. Kopala se penalta, kterou Fillo prakticky bez rozběhu napálil pod tělo padajícího Hanuše.

    Jihlava sice zkoušela tvořit, ale moc nebezpečná být nedokázala. A naopak sama nechávala hodně skulin pro protiútoky. V 59. minutě centroval zprava Fillo a Hora na malém vápně hlavičkoval jen těsně mimo, v 65. minutě zase průnik Vošahlíka zastavili hosté jen faulem, který málem potrestal z přímého kopu Hora. Utěšenou střelu do horního rohu však brankář Hanuš stejně efektně vyškrábl nad břevno.

    Tou dobou se hrál hodně zábavný fotbal. Diváci viděli závar před brankou Teplic po skákavém centru Hronka, vzápětí na druhé straně nápaditě rozehraný roh a zblokovanou ránu Vondráška a pak i nepřesný pokus Kroba.

    Jenže góly nepřicházely, a to ani z naprosto jasných šancí. V 74. minutě ustál Červenka souboj u pomezní čáry a parádním pasem našel rozběhnutého Vošahlíka, který sám před Hanušem zaváhal a vyprodukoval jen skákavou střelu vedle.

    Až v poslední desetiminutovce začala být Jihlava nebezpečná, hlavně ze závarů. Nejblíže byl po rohu v 84. minutě Dvořák, z malého vápna ale poslal míč jen do středu branky na Chudého a víc už Severočeši hostům neumožnili.


    Ohlasy trenérů:

    Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Do 60., 65. minuty jsme byli lepší, ale pak jsme nedokázali proměnit dvě situace a malinko znervózněli, musel nás podržet i gólman. V těch předchozích zápasech jsme šancí moc neměli, dneska ano, jenom můžu doufat, že je hoši začnou proměňovat. Pět bodů z prvních tří zápasů bereme. Řekl bych, že jsme spokojeni, ale situaci v tabulce má cenu řešit nejdřív za další dva zápasy. Počítáme, že u Grigara to bude na pět až šest týdnů. Chudý ho ale zastoupil velmi dobře."

    Michal Bílek (trenér Jihlavy): "Jsem zklamaný, domácím jsme to vítězství nabídli. Bylo vidět, že chyběl Urblík, který se zranil v týdnu. Chyběl nám hráč, který umí podržet míč a zklidnit hru. V první půli jsme nebyli schopni kombinovat, nebyli jsme nebezpeční, pak jsme zase domácím tu branku doslova nabídli tím, že jsme nedokázali zastavit brejk. Jeli jsme sem s tím, že jestli se chceme zachránit, musíme vydolovat nějaké body zvenku. V každém zápase hrajeme pod tlakem, začíná to být bohužel znát. Chtěli jsme hodně zhustit střed pole, podobně jako na Slavii. Ale příčina není v rozestavení, my to nezvládli technicky a ani to úsilí nebylo v pořádku."


    FK Teplice - FC Vysočina Jihlava 1:0 (0:0)

    Branka: 53. Fillo z pen.
    Rozhodčí: Pechanec - Koval, Vlasjuk.
    ŽK: Fillo - Krejčí, Batioja, Hronek, Rosa, Zoubele, Urdinov.
    Diváci: 3 123.

    Sestavy:

    Teplice: Chudý - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Kučera, Ljevakovič - Fillo (76. Hyčka), Hora, Nivaldo (62. Vošahlík) - Červenka (80. Vaněček). Trenér: Šmejkal.

    Jihlava: Hanuš - Tlustý, Krejčí, Rosa (78. Mišůn), Urdinov - Vaculík, Hronek, Štěpánek, Batioja (60. Zoubele) - Ikaunieks (64. Rabušic), Dvořák. Trenér: Bílek.


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.