<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    17. kolo, Základní část | pondělí 20/02/2017, 17:00 | Stadión U Nisy | ČT sport

    Góly

    Bez branek


    Karty


    Návštěva: 1 992 diváků (20 % z kapacity 9 900)
    Video


    Reportáž
    První poločas měl typické znaky úvodního jarního kola. Oba týmy začaly opatrně a na šance se dlouho čekalo. Trenér Slovanu Trpišovský po radikální obměně kádru nasadil do základní sestavy hned pět zimních posil včetně nejnovější akvizice Součka a na libereckém projevu byla patrná nesehranost.

    Zlín v úvodu lépe kombinoval a více hrozil. Nejprve Dúbravku nechtěně nepovedeným centrem protáhl Vukadinovič, ve 32. minutě pak pálil těsně nad Diop. V 38. minutě měli "Ševci" největší šanci první půle. Vukadinovič našel ve vápně Fantiše, ale proti němu se vytáhl domácí gólman.

    Po změně stran Slovan výrazně přidal. V 53. minutě napřáhl z velké dálky Potočný a donutil Dostála k prvnímu vážnějšímu zákroku. Liberec stupňoval tlak, ale neprosadil se ani v 66. minutě Breite a po něm hlavičkující Voltr, kterého vychytal hostující gólman.

    Slovan svíral soupeře před jeho vápnem, ale v zakončení dokazoval, proč má spolu s Jihlavou nejhorší útok ligy. Po odraženém míči zkusil vystřelit akrobaticky přes hlavu Ekpai, jeho pokus však mířil těsně mimo.

    Hostující kouč Páník pak v rychlém sledu dvakrát vystřídal a otupil tím domácí nápor. Liberecký trenér zariskoval a na poslední čtvrthodinu nasadil třetího útočníka Baroše, bezgólový stav už se ale nezměnil.


    Ohlasy trenérů:

    Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Bylo to klasické první utkání po zimní pauze, kdy jde oběma týmům o hodně a nikdo nechce udělat první chybu. První půle byla čekáním na to, co se stane, kromě jedné akce byla bez vyložené šance. Bylo to asi způsobené zaprvé hrou Zlína a zadruhé složitým terénem. V druhé půli byl náš výkon lepší, měli jsme dvě dobré šance, které jsme bohužel neproměnili. Remíza 0:0 je pro nás zklamáním, chtěli jsme doma vyhrát. Oboustranně to byl nudný zápas, pro diváky nejhorší možný fotbalový výsledek. Spokojeni jsme s hrou defenzivy, v novém složení jsme Zlín kromě jedné šance do ničeho nepustili a hráli jsme dozadu pozorně. Výkon byl maximálně bojovný. Bohužel bychom potřebovali větší kvalitu ve třech šancích, kdy se to láme. Sparta včera dá z první střely gól, Potočný předvede podobnou střelu a bohužel to tam nespadne."

    Bohumil Páník (trenér Zlína): "V první půli ještě naše hra měla parametry, dokázali jsme si vytvořit nějakou mezihru a měli jsme asi jednu vyloženou šanci. V druhé půli už to bylo horší. Domácí nás začali vysoko napadat a chyběl nám vysoký hráč, který by rozrazil stopery. Hra se nám propadala a pokud se hrálo přes střed, vysoké balony vyčistil Souček. Naše hra byla v druhé půli od ničeho k ničemu. Naši menší útočníci se těžko prosazovali, potřebovali jsme mít Beauguela. Bohužel není k dispozici, má menší zranění. Za ten bod můžeme být rádi, že nás domácí nesestřelili po rozích a taky díky dobrému výkonu našeho brankáře Dostála. Liberec má silný kádr, za pochodu to naposiloval a pokud mužstvo sehraje, budou se odsud těžko vyvážet body. My jsme měli dnes štěstí, že to mužstvo ještě není tak sehrané. Bod je pro nás velice dobrý."


    FC Slovan Liberec - FC Fastav Zlín 0:0

    Rozhodčí: Královec - Myška, Arnošt.
    ŽK: Souček - Fantiš.
    Diváci: 1 990.

    Liberec: Dúbravka - Coufal, Latka, Kúdela, Mikula - Ekpai (81. Bartošák), Breite, Souček, Bartl (75. Baroš) - Potočný, Voltr (86. Ševčík). Trenér: Trpišovský.

    Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Gajič, Matejov - Vukadinovič, Traoré, Živulič, Štípek (73. Kopečný) - Fantiš (71. Holík), Diop (89. Hnaníček). Trenér: Páník.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.