<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    10. kolo, Základní část | sobota 15/10/2016, 17:00 | Stadion Střelnice

    Góly


    Návštěva: 1 546 diváků (27 % z kapacity 5 690)
    Video


    Reportáž

    Souboj dvou týmů, jimž se nedaří, začala lépe Zbrojovka. Brňané v lize v Jablonci v předešlých osmi zápasech neskórovali, dnes ale udeřili hned v úvodu. Řezníček na půlce hřiště vysunul Škodu a ten svůj dlouhý samostatný únik zakončil chladnokrevně. Brněnský útočník skóroval ve čtvrtém kole po sobě a pátým gólem v sezoně potvrdil pozici nejlepšího střelce svého týmu. Zbrojovka dala v Jablonci v lize branku po 795 minutách.

    S Jabloncem mohlo být ještě hůř. Hyčka se dostal sám před branku a domácí zachránil gólman Hrubý. Po půlhodině bylo srovnáno. Na Masopustův centr si naskočil Doležal a hlavou umístil míč obloučkem do sítě.

    Ještě do přestávky mohli Severočeši dokonce otočit skóre, Tecl však v obou velkých šancích nedal. Nejprve z úhlu trefil Melichárka a poté po centru hlavičkoval vedle. Na opačné straně ve výborné pozici Řezníček a po něm Krejčí trefili jen domácí obránce.

    Hned po pauze už se Zbrojovka z podobné akce jako před úvodním gólem dočkala. Nový odvrátil míč jen k Přichystalovi, který vysunul Řezníčka a ten po 17 sekundách druhé půle zakončil únik přesnou střelou mezi nohy Hrubého. Jablonec inkasoval už podevatenácté v ligové sezoně a potvrdil pozici celku s nejhorší obranou.

    Domácí kouč Frťala po hodině hry stáhl obránce Nového a posílil ofenzivu o třetího útočníka Wágnera. Jablonec si ale větší tlak vytvořil až v závěru. Wágnera v 81. minutě vychytal Melichárek a Kubista překopl bránu. Brno tak poprvé po čtyřech kolech naplno bodovalo.


    Ohlasy trenérů:

    Zdenko Frťala (trenér Jablonce): "Bylo to znovu jako přes kopírák, zase jsme si nechali dát laciný gól. Pak jsme dokázali vyrovnat, ale nesetkal jsem se něčím takovým, že bychom znovu tak brzo inkasovali. To jsou věci, které vás sráží do kolen. I když tam pak nechyběla snaha hráčů něčím s tím udělat, byla tam křečovitost a chyběla kvalita provedení. Neměli jsme sílu na to, abychom s tím něco udělali, i když času byl dostatek. Nezbývá nám než se jak za tým, tak za mě osobně omluvit fanouškům, že jsme jim dneska zkazili večer. Hned po zápase jsme byli odvolaní. Osobně mě mrzí, že jsem nesplnil představy vedení klubu. Nastalo to, co má svou logiku. Věřím, že tohle bude ten impulz, který změní myšlení některých hráčů."

    Svatopluk Habanec (trenér Brna): "Vstoupili jsme do utkání, jak jsme si řekli, co se týče taktiky. Hrát z bloku, nemohli jsme hrát vysoko, přesto jsme dali z brejku branku. Bohužel centrované míče nám dělaly problémy, tedy spíš předfinální fáze soupeře, kterou jsme měli lépe přibrzdit. To se nestalo a Doležal srovnal. Vstup do druhé půle nám vyšel skvěle, ve 20. sekundě jsme dali branku. Potom jsme se snažili posbírat nakopávané míče soupeře. Přesto, že tam byly věže Doležal s Wágnerem a ještě tam chodil Kouřil, jsme to uhlídali a s trochou štěstí jsme zápas dovedli do vítězného konce. Jsem moc rád, takové vítězství jsme nutně potřebovali. Je to taková pozvánka pro fanoušky na Slavii. Nesmíme ale usnout na vavřínech, žádné slavení."


    FK Jablonec - FC Zbrojovka Brno 1:2 (1:1)

    Branky: 29. Doležal - 8. Škoda, 46. Řezníček.
    Rozhodčí:
    Ardeleánu - Moláček, Pelikán.
    ŽK: Mihálik, Masopust - Krejčí, Melichárek.
    Diváci: 1 546.
    Hráči utkání: Doležal - Řezníček. 

    Sestavy:

    Jablonec: Hrubý - Nový (61. Wágner), V. Kubista, Kouřil, Hybš - Masopust, Trávník (68. Pospíšil), Hübschman, Mihálik (46. Jiráček) - Tecl, Doležal. Trenér: Frťala.

    Brno: Melichárek - Šural, Vraštil, Polák, Lutonský (79. Pašek) - Sedlák, Krejčí - Hyčka, Škoda, Přichystal (84. Buchta) - Řezníček (90. Kijanskas). Trenér: Habanec.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.