<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    9. kolo, Základní část | sobota 01/10/2016, 15:30 | Městský stadion | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 3 789 diváků (76 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž
    První poločas příliš fotbalové krásy nepřinesl. Lehkou převahu na hřišti měli domácí, ovšem oba týmy trápila především finální přihrávka. Hostující Néstor se v 8. minutě pokusil překvapit brankáře Diviše nůžkami, ovšem jeho zakončení bylo nepřesné. O něco podobného se pokusil o deset minut později na druhé straně hřiště Chramosta. Míč netrefil a s následující střelou Vukadinoviče si poradil gólman Rada.

    Ke konci první půle vyslali hráči Dukly na Divišovu branku několik střel z větší vzdálenosti. Většina těchto střel skončila mimo branku a nebo je chytil brankář Diviš. Mladoboleslavští se pokoušeli dostat do vápna centry vzduchem, ale ty většinou v šestnáctce nenašly nikoho s domácích.

    Během poločasové přestávky sáhli trenéři obou týmů ke změnám v sestavě a posílení útoku. Za domácí nastoupil na hřiště Klobása a za hosty Olayinka. Pomohlo to hlavně hostům, kteří začali ohrožovat Divišovu branku častěji, než v první půli. Několikrát se ve vápně ocitl Beauguel, ovšem ani jednou nezamířil přesně.

    Naopak domácí pokračovali v trápení, a tak na posledních dvacet minut utkání nastoupil i Marek Matějovský. Pro posilu ze Sparty to byl první start po návratu do mateřského klubu. Rozpohyboval střed hřiště, ovšem více příležitostí si vypracovali hráči Dukly. Dvakrát se k zakončení dostal střídající Preisler, ale ani jeho střela na zadní tyč, ani hlavička gólem neskončili.

    Boleslav ale nakonec ukázala svou efektivitu. Mareš z hloubky hřiště ideálně nacentroval do vápna, kde obránci Dukly zcela zapomněli na Klobásu a ten zcela sám usměrnil hlavičku na branku. I když si brankář Rada na míč sáhl, v cestě do branky mu nezabránil. Pro Klobásu to byl první ligový gól od dubna, kdy se trefil rovněž proti Dukle.


    Ohlasy trenérů: 

    Leoš Kalvoda (trenér M. Boleslavi): "Věděli jsme, že nás čeká kvalitní soupeř a to Dukla v plné míře potvrdila. Musím říct, že hlavně druhý poločas byla kombinačně lepší, byla lepší v pohybu. My jsme to, i trochu se štěstím, ubránili a vstřelili jsme šťastný gól. Velice si toho vážím a dnes to jsou pro nás zlaté body. Kazili jsme velké množství přihrávek v přechodu do útoku. Po Markovi jsme chtěli, aby hru zklidnil, aby začal ve středu hřiště rozdávat míče a to podle mě také zvládl. Dnes jsme z minima vytěžili maximum, ale i takové zápasy se někdy hrají. Samozřejmě si vyříkáme, co bylo špatně, ale vždy je povzbuzující, že získáme tři body, hlavně, když hrajeme doma. Teď nás čeká přestávka, odpočineme si, trošku potrénujeme a pak nás čekají další zápasy. Do těch musíme vstoupit jako bychom měli nula bodů a začínala soutěž."

    Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Odehráli jsme velice slušný zápas. Vytvořili jsme si poměrně dost pološancí, protože jsme byli v pokutovém území aktivnější než soupeř, ale jen do vstřelené branky. Do té doby si myslím, že jsme měli blíže k vítězství, ale soupeř využil svou jedinou vážnou příležitost a nám už nezbývalo tolik času, abychom s výsledkem utkání něco udělali. Těsně před vstřelenou brankou jsme měli čtyři šance, kde jsme mohli rozhodnout, ale bohužel se tak nestalo. Maximální produktivita domácích jim přinesla vítězství. Na krásu se ale nehraje, je potřeba se také trefit do brány. Myslím si, že v tomto to je dnes zasloužené vítězství pro Boleslav. Nemyslím si, že to byla taková situace, kterou bychom nemohli vyřešit, ale nenabrali jsme Klobásu a ten se dobře trefil. Nám se podařilo spoustu jejich zbraní eliminovat, ale bohužel ne v tom jednom rozhodujícím momentu..."


    FK Mladá Boleslav - FK Dukla Praha 1:0 (0:0)

    Branka: 84. Klobása.
    Rozhodčí: Julínek - Paták, Kubr.
    ŽK: Magera - Hanousek, Olayinka.
    Diváci: 3 789.
    Hráči utkání: Diviš - Rada.

    Sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Diviš - Pauschek, Da Silva, Takács, Fleišman - Kúdela, Mareš - Vukadinovič (46. Klobása), Chramosta (55. Magera), Přikryl (72. Matějovský) - Mebrahtu. Trenér: Kalvoda.

    FK Dukla Praha: F. Rada - Kušnír, Štetina, Bezpalec, Miloševič - Hanousek, Daniel Tetour, Považanec (46. Olayinka) - Juroška (66. Čajič), Beauguel (74. Preisler), Néstor. Trenér: Hynek.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.