<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    7. kolo, Základní část | sobota 17/09/2016, 15:00 | Na Julisce | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 3 147 diváků (39 % z kapacity 8 150)
    Video


    Reportáž

    Jako první dostala míč do sítě ve 12. minutě Dukla, Olayinkův gól však sudí chybně pro domnělý ofsajd neuznali. Hned z protiútoku udeřili hosté. Luts poslal z levé strany centr před branku a Mašek hlavičkou k tyči poslal "Klokany" do vedení. Posila Bohemians se trefila ve druhém ze tří duelů v zelenobílém dresu.

    Dukla přidala a v 24. minutě srovnala. Hostům tentokrát nevyšla ofsajdová past, Čajič poslal centr do vápna a obránce Bohemians Dostál si nešťastně srazil balon do vlastní sítě.

    Ve 43. minutě si "Klokani" zkomplikovali další průběh utkání. Juroška přebral na hranici ofsajdu kolmici od spoluhráče, hostující Havel jeho únik zastavil zatažením a sudí Příhoda mu udělil červenou kartu.

    Dukla po pauze v přesilovce diktovala tempo, ale k vyloženým šancím se zprvu probíjela těžce. V 58. minutě centroval z levé strany Preisler, jenže Považanec z malého vápna překonal branku. Bohemians i v oslabení hrozili z brejků. V 65. minutě hlavičkoval po jednom z nich Holenda, své dlouhé čekání na ligový gól však nezlomil protože ho vychytal Rada.

    Vzápětí Dukla otočila stav. Po závaru ve vápně se míč odrazil k Považancovi a ten přesnou přízemní střelou k tyči nedal hostujícímu brankáři Budinskému šanci. Domácí záložník navázal na svou trefu z minulého kola v Jablonci.

    Deset minut před koncem domácí pojistili svůj náskok. Po dalším závaru v pokutové území nadvakrát dotlačil balon za čáru Kušnír a v lize skóroval poprvé od března 2013. V 90. minutě pak ještě tým z Julisky dal vysíleným hostům čtvrtý gól, když se hlavou prosadil střídající Španěl Néstor. Kouč Hynek se dočkal první výhry v roli hlavního trenéra Dukly.


    Ohlasy trenérů:


    Jaroslav Hynek (trenér Dukly):
     "Kdybych to měl zhodnotit dvěma slovy, tak řeknu krásně splněno. Obrovská spokojenost. Pro nás bylo důležité, abychom se odrazili do podzimu a mohli pracovat více v klidu. Bodů jsme měli málo. Že jsme vyhráli doma při mé premiéře, to je krásné. Bohemka byla bojovná a celý první poločas jsem nebyl spokojen s tím, jakým způsobem jsme v defenzivě přistupovali k našemu taktickému záměru. Propadali jsme v tom, co jsme chtěli hrát a kvůli tomu jsme dostali první branku. O poločase jsme udělali korekce a druhý poločas jsme to plnili, i když celkově tomu pomohlo vyloučení. Pro některý tým by to vyloučení v určité fázi nemuselo být úplně dobré, ale nám to jednoznačně prospělo, protože jsem tým, který chce hrát a kombinovat. Jsem rád, že jsme převahy využili a dali krásné góly."

    Miroslav Koubek (trenér Bohemians): "Dukla vyhrála zaslouženě. Výsledek je samozřejmě ovlivněný tím vyloučením. Dokonce jsem slyšel, že před vyloučením jejich hráč vybíhal z ofsajdu. Ještě se na to musím podívat. Do té doby to bylo 1:1 a byly tam pasáže, kdy jsme předváděli dobrou hru. Dukla ale od začátku tahala za silnější konec, to jsme cítil. Dávali dobré průnikové přihrávky, s kterými jsme měli problémy. Byli na nás dobře připraveni. Je těžké hrát proti kombinačně silné Dukle o jednoho muže míň. Možná, že proti jiným mužstvům by se nám hrálo v deseti lépe, ale proti Dukle jsem věděl, že je zle, že si nás povodí. A to se stalo. Síly ubývají, soupeř našel skulinky a v závěru už jsme trochu rezignovali. Byl jsem zvědavý, jak zareagujeme po dvou úspěšných zápasech. Do vyloučení to v žádném případě nebyl propadák, ale potom už nebylo co řešit."


    FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 4:1 (1:1)

    Branky: 24. vlastní Dostál, 66. Považanec, 80. Kušnír, 90. Néstor - 12. Mašek.
    Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Hájek.
    ŽK: Juroška, Kušnír - Luts, Jirásek.
    ČK:
    44. Havel (Bohemians).
    Diváci: 3 147.

    Sestavy:

    FK Dukla Praha: Rada - Kušnír, Štetina, Bezpalec, Preisler - Hanousek, Považanec (87. Vopat), Tetour - Juroška (59. Néstor), Olayinka, Čajič (73. Miloševič). Trenér: Hynek.

    Bohemians Praha 1905: Budinský - Dostál, Krch, Šmíd, Havel - Hašek, Mašek (67. Jindřišek), Hubínek, Jirásek, Luts (88. Berger) - Holenda (75. Jeslínek). Trenér: Koubek.


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.