<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    4. kolo, Základní část | pátek 19/08/2016, 18:35 | AGC Aréna Na Stínadlech | ČT 2

    Góly


    Návštěva: 3 261 diváků (19 % z kapacity 17 078)
    Video


    Reportáž

    Mladoboleslavský kouč Leoš Kalvoda se ve druhém zápase na lavičce středočeského týmu dočkal premiérové výhry, kterou oslavil své 100. utkání v roli prvoligového trenéra. Domácí Severočeši naopak utrpěli první porážku v této sezoně nejvyšší soutěže.

    Mladoboleslavský trenér Kalvoda udělal po špatném výkonu a nečekané domácí porážce s Karvinou změny v sestavě. Do základní sestavy nepostavil křídla Vukadinoviče s Kalabiškou a na stopera nasadil Brazilce Douglase místo Kúdely, který se posunul do zálohy.

    Teplice v prvních třech kolech neinkasovaly, dnes ale dostaly gól hned ve dvanácté minutě. Mageru nejprve v úniku vychytal Grigar, ale chvíli nato už hostující kapitán slavil. Domácí marně reklamovali Přikrylův ofsajd, mladoboleslavský křídelní záložník následně zacentroval do vápna a Magera zblízka protlačil míč do sítě. Dal svůj první gól v ligové sezoně.

    Teplicím se nedařilo a kouč Šmejkal v 28. minutě stáhl ze hřiště Urmu, místo něhož nastoupil Krob. Až poté Severočeši začali více hrozit. Potočný se nejprve dostával za hostující obranu a marně reklamoval Hůlkův údajný faul, ve 33. minutě pak napřáhl Ljevakovič a Diviš s problémy vyrazil balon před sebe. Chvíli před pauzou se po dvojím přenesení napříč hřištěm protlačil k zakončení Hora, ale hlavičkoval jen do středu branky.

    Po přestávce se domácí snažili stupňovat tlak, ale šanci si vytvořili až v 65. minutě, kdy Krob napálil odražený balon ze slušné pozice vysoko nad. Poté se však teplický tlak rozplynul a v 74. minutě hosté přidali druhý gól. Rada vysunul kolmicí střídajícího Mebrahtua, který si sám před Grigarem počínal zkušeně a vstřelil svůj první gól v české lize.

    Teplice nesložily zbraně a hned za čtyři minuty ještě zdramatizovaly závěr, když se po centru střídajícího Kukece prosadil hlavou k tyči Fillo. Za pět minut mohl Mladé Boleslavi vrátit klid Mebrahtu, ale z úhlu trefil jen tyč. Nakonec to mohlo hosty hodně mrzet. Domácí Vaněček v poslední minutě zakončoval z malého vápna po centru, ale minul.


    Ohlasy trenérů:

    Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Myslím, že jsme nevstoupili špatně do utkání, prvních deset minut z naší strany nebylo špatných. Ale pak jsme se dopustili velké individuální chyby v rozehrávce, přežili jsme obrovskou brankovou příležitost a vzápětí jsme inkasovali. Myslím, že na nějakých sedmnáct minut se to na nás podepsalo, gól nás opařil a Boleslav byla lepší. Ale ke konci poločasu jsme zvedli hlavu a vytvořili si dvě šance, bohužel jsme neproměnili. Druhý poločas byl nahoru dolů, my jsme připravovali střídání a inkasovali jsme druhou branku. Podařilo se nám snížit a v koncovce nám chyběl kousíček, abychom aspoň vyrovnali. Myslím, že důležitým momentem byla druhá inkasovaná branka. Jednou asi prohra přijít musela, nechceme panikařit a věříme, že v příštích utkáních to napravíme. Upřímně, dva vstřelené góly za čtyři kola je málo, ale věřím, že v příštím utkání už šance proměníme."

    Leoš Kalvoda (trenér M. Boleslavi): "Po té porážce s Karvinou doma jsem hrozně šťastný za tohle vítězství. Dneska jsme předvedli už lepší a zodpovědnější výkon. Nastoupili jsme trochu v jiném rozestavení. Jánoš šel na kraj, šel tam Douglas, vrátil se do sestavy Přikryl, kterého znám z Olomouce. Myslím, že ti hráči ukázali, že do sestavy patří. Důležité bylo, že jsme vstřelili první gól, a hlavně, že jsme uhráli poločas 1:0. Myslím, že to bylo zlomové. Mladá Boleslav je ambiciózní klub, chce se pohybovat v horní polovině tabulky a to dnešní vítězství k tomu hodně přispělo. Ale musíme na to navázat v dalších utkáních. Že jsem odkoučoval 100. zápas v lize, to ani nevím. To bych měl asi oslavit."


    FK Teplice - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)

    Branky: 78. Fillo - 12. Magera, 74. Mebrahtu.
    Rozhodčí: Příhoda - Hrabovský, Melichar.
    ŽK: Urma, Ljevakovič - Magera.
    Diváci:
    3 261.
    Hráči utkání: Fillo - Magera.

    FK Teplice: Grigar - Vondrášek (69. Kukec), Lüftner, Jeřábek, Urma (28. Krob) - Hrubý, Ljevakovič - Hora, Vachoušek (75. Vaněček), Fillo - Potočný. Trenér: Šmejkal.

    FK M. Boleslav: Diviš - Pauschek, Douglas, Hůlka, Fleišman - Kúdela, Rada - Jánoš (90. Takács), Magera, Přikryl (73. Kalabiška) - Chramosta (67. Mebrahtu). Trenér: Kalvoda.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.