<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    3. kolo, Základní část | sobota 13/08/2016, 17:00 | Městský stadion

    Góly


    Návštěva: 3 677 diváků (74 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž
    Kalvoda vsadil na stejnou sestavu jako jeho předchůdce Karel Jarolím, který odešel k národnímu týmu. Hráči Mladé Boleslavi se chtěli před novým koučem ukázat a od začátku Karvinou zmáčkli.

    Už v první minutě prověřil gólmana Laštůvku z dálky Rada, bývalý reprezentační brankář míč jen vyrazil a Magera z dorážky napálil břevno. Následně se dvakrát snažil zaskočit Laštůvku Jánoš a ve vyložené šanci neuspěl ani Chramosta, který hostujícího brankáře nepropálil.

    Až ve 43. minutě se domácí dočkali, když Magera našel ve vápně Radu, ten si i v obležení protihráčů zpracoval míč a poslal ho umístěnou střelou k tyči. Navázal tak na svůj gól z minulého kola v Příbrami.

    Zdálo se, že Boleslav nebude mít problém, jenže po změně stran Karviná hned z první vážnější akce udeřila. Po rohovém kopu vznikla v domácím vápně skrumáž, míč si našel Janečka a srovnal.

    Navíc uběhla sotva minuta, když Boleslav na levé straně obrany zapomněla na Šislera, který se dostal sám před brankáře Diviše a tvrdou střelou na zadní tyč dokonal raketový obrat.

    Zaskočená Boleslav vypadla z rytmu a Šisler, který byl i u prvního gólu Karviné, mohl náskok hostů ještě zvýšit, branku ale těsně minul.

    Boleslav se pak snažila alespoň srovnat, ale Jánoš napálil míč těsně vedle tyče a v poslední minutě nevyužil dobrou pozici střídající Klobása, který při snaze o zakončení nastřelil vlastní ruku a bylo po šanci. Středočeši tak doma padli téměř přesně po roce, když naposledy na jejich hřišti uspěla Sparta 14. srpna 2015. Od té doby prohráli jen tři zápasy na půdě soupeřů.


    Ohlasy trenérů:

    Leoš Kalvoda (trenér M. Boleslavi): "Toto utkání se mi hodnotí dost těžko. Byl to můj první zápas na lavičce Mladé Boleslavi a navíc skončil takovým výsledkem. Karviná si za celé utkání vypracovala tři šance a dvě z nich proměnila, což je pro nás těžké, ale fotbalový život je takový. V prvním poločase jsme podali slušný výkon, ovšem ve druhém jsme udělali dvě velké chyby, které si hráči nemohou dovolit. Zapracujeme na tom a uvidíme, co bude dál. Podle předchozích utkání, které Mladá Boleslav odehrála, bylo jasné, že není třeba nic měnit. Ohledně složení sestavy jsme se s realizačním týmem shodli. Výsledek utkání ale rozhodně nechci na nikoho z nich shazovat. Je to moje odpovědnost. Žádné radikální změny nebo pokuty pro hráče za dnešní utkání nechystám. Hráči si ale musí uvědomit, že není možné odehrát první poločas docela slušně a následně ve druhé části hry udělat tak velké chyby jako dnes."

    Jozef Weber (trenér Karviné): "My momentálně prožíváme velkou euforii. Je to naše první velké vítězství v lize. Když to ale zhodnotím s chladnou hlavou, tak musím říct, že jsme měli v první půli obrovské štěstí. Já sám jsem hráčům musel důrazně vyčíst slabou odvahu. Báli jsme se domácích. Ve druhé půli jsme lehce přeskládali sestavu ve středu zálohy. Z obrany jsme tam posunuli ještě jeden štít, protože Jakub Rada je ve velké pohodě a my si toho byli vědomi. Začali jsme to tam lépe vyplňovat a následně se i dostávat do zakončení, což vyústilo ve dvě branky. Ve druhém poločase jsme tak předvedli jasně lepší výkon, než v tom prvním. Přesto dnešní vítězství musím nazvat šťastným, protože domácí hráli hlavně v první půli lépe. My jsme byli ale velmi efektivní. Využili jsme naše dvě šance a vyhráli. Dnes fotbalová štěstěna stála na naší straně."


    FK Mladá Boleslav - MFK Karviná 1:2 (1:0)

    Branky: 43. Rada - 58. Janečka, 59. Šisler.
    Rozhodčí:
    Houdek - Moláček, Mokrusch.
    ŽK: Magera, Rada - Jurčo, Eismann.
    Diváci: 3 677.
    Hráči utkání: Rada - Šisler.

    Sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Diviš - Pauschek (81. Takács), Kúdela, Hůlka, Fleišman - Jánoš, Rada - Vukadinovič (71. Klobása), Magera, Kalabiška (65. Přikryl) - Chramosta. Trenér: Kalvoda.

    MFK Karviná: Laštůvka - Janečka, Dreksa, Hošek, Eismann - Šisler (89. Panák) - Voltr, Moravec (46. Holík), Budínský (84. Košťál), Zelený - Jurčo. Trenér: Weber.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.