<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    1. kolo, Základní část | neděle 31/07/2016, 16:30 | Městský stadion | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 4 177 diváků (84 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž


    Zatímco Liberec udělal v sestavě hned šest změn oproti čtvrtečnímu duelu 3. předkola Evropské ligy s Admirou Mödling a některé opory šetřil na odvetu, Mladá Boleslav nastoupila v nejsilnější sestavě. A v úvodu utkání to bylo znát.

    Zatímco se Severočeši sehrávali, Boleslavští na ně vletěli, jako by si chtěli nacvičit tlak na Tetovo. Liberec zatlačili a v deváté minutě šli do vedení. Po rohovém kopu se míč dostal ke Kúdelovi, který hradbu těl nepropálil, ale Chramosta z dorážky už ano a následně předvedl divokou oslavu gólu.

    Brzké vedení však jakoby domácí uspokojilo a přenechali hru soupeři. Liberec měl mnohem více ze hry, držel míč, ale přes dobře fungující mladoboleslavskou obranu se těžko prosazoval. Každé okénko dokázali domácí včas uzavřít a do koncovky se nedostával ani bývalý reprezentant Baroš, který přišel do Liberce v létě právě z Boleslavi.

    Baroše dobře bránil mladý stoper Hůlka, hrající první ligový zápas po 17 měsících rekonvalescence po zranění. Zazářit mohl i na druhé straně, ale po standardní situaci v ideální pozici netrefil míč před odkrytou brankou a jen se zklamaně chytl za hlavu.

    Do druhé půle nastoupila Mladá Boleslav přeci jen aktivněji a znovu rychle udeřila. Vyšla ji rychlá akce, když si Rada naběhl do levého křídla, chytrou přihrávkou uvolnil Chramostu a ten zcela sám ve vápně nezaváhal.

    A definitivní rozhodnutí přišlo po hodině hry. Baroš při snaze o kličku ve středu hřiště přišel o míč, domácím vyšel protiútok a Vukadinovič našel před prázdnou brankou Chramostu. Ten se stal po jabloneckém Wágnerovi už druhým hráčem, co hned v prvním kole stihl hattrick.

    Mladoboleslavský útočník dokonce sahal po čtvrtém gólu, když běžel sám na brankáře Dúbravku, obhodil ho, ale míč skončil těsně vedle tyče.


    Ohlasy trenérů: 

    Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): 
    "Pro nás důležitý zápas i výsledek, zvláště po nepovedeném čtvrtku v Makedonii. Dnes jsme byli efektivní, pomohlo nám brzké vedení a nebyli jsme pod takovým tlakem. Zkraje poločasu to rozhodla druhá branka, pak jsme měli zápas pod kontrolou, navíc jsme přidali třetí branku a měli jsme další šance. Jsem spokojený, Liberci jsme měli co vracet za minulou sezonou, kdy jsme s ním přišli o třetí místo. Věřím, že nám to před odvetou s Tetovem pomůže. Mám radost z toho, že se chytil Chramosta, a věřím, že mu apetit vydrží a že se trefí i ve čtvrtek."

    Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): 
    "Za mě zklamání výsledkově i výkonem. Boleslav vyhrála naprosto zaslouženě. Kdybychom tam neměli Hovorku, tak prohrajeme 0:5. Už je tradice, že brzy inkasujeme. I když zbytek poločasu vypadal, že se můžeme vrátit do utkání, tak to bylo bez šancí. A ve druhé půli to bylo vraždění neviňátek. Boleslav se lépe pohybovala a my s vypětím všech sil odolávali nájezdům Boleslavi. Náš jednoznačně špatný výkon, na Boleslav jsme dnes neměli. Změny význam měly, protože normálně tolik gólů nedostáváme. Ale rozhodli jsme se tak kvůli našemu programu. Hrajeme už ve středu třetí zápas v šesti dnech. Nešlo ani tak o to hráče fyzicky šetřit, ale spíše jsme nechtěli riskovat zranění. Středa je pro nás důležitá, tak jsme chtěli dát šanci dalším hráčům i za cenu nesehranosti." 

    FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 3:0 (1:0)

    Branka: 9., 53. a 60. Chramosta.
    Rozhodčí: Ardeleánu - Blažej, Kubr.
    ŽK: Folprecht.
    Diváci: 4 177.
    Hráči utkání: Chramosta - Baroš.

    Sestavy:

    M. Boleslav: Diviš - Pauschek, Kúdela, Hůlka, Fleišman - Jánoš, Rada - Vukadinovič, Magera (82. Takács), Kalabiška - Chramosta (76. Mebrahtu). Trenér: Jarolím.

    Liberec: Dúbravka - Nitrianský, Hovorka, Karafiát, Bartošák - Breite (74. Sýkora), Folprecht - Hadaščok, Ševčík (59. Komličenko), Navrátil - Baroš (67. Lešniak). Trenér: Trpišovský.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.