<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    1. kolo, Základní část | sobota 30/07/2016, 17:00 | Stadion Střelnice

    Góly


    Návštěva: 2 570 diváků (45 % z kapacity 5 690)
    Video


    Reportáž


    Karviná prožila snový vstup do nejvyšší soutěže. Zelený se uvolnil na hranici pokutového území a jeho centr už po 12 sekundách poslal přesnou hlavičkou do sítě Voltr. Postaral se o třetí nejrychlejší gól historie ligy a za dvojící rekordmanů Lokvencem a Lustrinellim zaostal jen o jednu vteřinu.

    Jablonec poté soupeře zatlačil a po čtvrthodině srovnal. Po přesném centru od Masopusta z pravé strany zatloukl míč zblízka do branky hlavou Wágner. Domácí pokračovali v aktivitě, jenže góly střílel nováček. První šanci ještě jablonecký brankář Valeš Jurčovi ve 25. minutě chytil, ale míč se vzápětí ke slovenskému útočníkovi odrazil zpět a ten jej poslal do odkryté branky.

    Hostů se dál drželo štěstí. Domácí tlačili, ale branky dával slezský celek. Ve 40. minutě nepříliš nebezpečně vystřelil z dálky Zelený, jablonecký gólman ale chyboval, míč mu vypadl a dorážející Jurčo doklepl pod břevno.

    Domácí kouč Frťala poslal do druhé půle Kubistu s Doležalem a Severočeši bleskově srovnali. Nejprve ve 47. minutě po centru z přímého kopu hlavou snížil Wágner. Za dvě minuty se vydal na útočný výlet stoper Pernica, narazil si s Wágnerem a prudkou ranou k tyči vyrovnal.

    Wágner zkompletoval první hattrick tohoto ročníku v 74. minutě, kdy se po Doležalově nepovedené střele dostal sám před Pindrocha a přízemní střelou otočil stav. Tři góly dal podruhé v kariéře, poprvé se mu to povedlo před dvěma lety v dresu Mladé Boleslavi proti Teplicím.

    Karviná zcela odešla a v 84. minutě inkasovala popáté, když se hlavou po Trávníkově centru prosadil Doležal. Trenérovi Karviné Weberovi tak zhořkl návrat do Jablonce, kde dlouhá léta působil.


    Ohlasy trenérů:

    Zdenko Frťala (trenér Jablonce): "První půli jsme si zahrávali s ohněm, takový vstup do zápasu se vidí málokdy. Když se nám podařilo vyrovnat, měli jsme dvě jasné šance, ale soupeř ze čtyř návštěv v našem vápně dal tři branky. Byli jsme maximálně nedůrazní a krutě jsme pykali. V poločase jsem nechal kluky pět minut samotné v kabině, byla tam bouřka mezi hráči, což svědčí o tom, že jim to není lhostejné. Do druhého poločasu jsme dali k Wágnerovi na hrot Doležala a chtěli jsme hrát nátlakově. Úvod nám vyšel excelentně jako soupeři první půle. Jsem rád, že lidi si to přetrpěli s námi a závěr zápasu si užili. Jsme rádi, že jsme odvrátili blamáž. Kluci ukázali, že vnitřní síla v týmu je."

    Jozef Weber (trenér Karviné): "Pro nás je to dost krutá prohra. První půli jsme odehráli velmi dobře, chtěli jsme hrát rychlou přechodovou fázi a na domácí to platilo. Dostali jsme se až do neskutečného vedení 3:1, přesto jsme hráče v poločase nabádali k obezřetnosti, protože jsme věděli, že přijde tlak domácích. Právě těch úvodních pět minut druhé půle rozhodlo o vývoji utkání. Ani ne čtvrtá a pátá branka, ale těchto pět minut. Tam jsme to neunesli, ukázala se naše malá síla. Prohráli jsme standardku, souboj. Pak to na nás dolehlo a nevzdorovali jsme tak jako první půli. Čtvrtá branka to definitivně zlomila. Domácí vyhráli zaslouženě, za nás jsem rád, že jsme v první půli přispěli k dobrému fotbalu. Zápas byl pro mě hodně výjimečný, mám tu svůj druhý domov. Přijetí od fanoušků mě dojalo.


    FK Jablonec - MFK Karviná 5:3 (1:3)

    Branky: 15., 47. a 74. Wágner, 49. Pernica, 84. Doležal - 25. a 40. Jurčo, 1. Voltr.
    Rozhodčí: Orel - Wilczek, Pospíšil.
    ŽK: Mehanovič, Kubista, Hybš, Beneš - Janečka, Duda, Fiala.
    Diváci: 2 570.
    Hráči utkání: Wágner - Jurčo.

    Sestavy:

    FK Jablonec: Valeš - Nový, Pernica, Beneš, Hybš - Hübschman (46. Kubista) - Masopust (75. Díl), Mehanovič (46. Doležal), Trávník, Jiráček - Wágner. Trenér: Frťala.

    MFK Karviná: Pindroch - Janečka (78. Panák), Toml, Hošek, Eismann - Šisler - Okleštěk (54. Duda), Budínský, Zelený - Voltr - Jurčo (63. Fiala). Trenér: Weber.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.