<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    1. kolo, Základní část | neděle 31/07/2016, 17:00 | Ďolíček

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 4 832 diváků (77 % z kapacity 6 300)
    Video


    Reportáž


    V královéhradecké brance si ve 32 letech odbyl ligovou premiéru Ottmar a v úvodu měl více práce než jeho protějšek Fryšták. V osmé minutě se domácí obránce Havel protáhl po pravé straně a jeho střílenou přihrávku umístil do sítě Berger, radost z první soutěžní trefy v dresu "klokanů" mu ale pokazil pomezní sudí, který signalizoval ofsajd.

    Ve třinácté minutě hosté odvrátili centr jen k Havlovi, ale ten z dobré pozice ve vápně zakončil slabě a Ottmar stihl zasáhnout. Nováček nehrál v Ďolíčku nijak bojácně, ale vyložené šance v první půli neměl. Vlkanovovi zblokovali zakončení domácí obránci a v 38. minutě vyrazil Chlebounovu hlavičku brankář Fryšťák. Na druhé straně protáhl dalekonosnou ranou Ottmara záložník Bohemians Čížek.

    Do druhé půle poslal kouč "klokanů" Koubek čerstvou posilu Jeslínka, který nahradil další novou tvář Estonce Lutse. Po změně stran se dlouho hrálo bez šancí, až přišla v 74. minutě rozhodující situace. Král střelců minulého ročníku druhé ligy Pázler byl na trávníku čtyři minuty, když se postavil k přímému kopu z téměř 30 metrů a střelou k tyči překonal Fryštáka.

    Ještě než se domácí oklepali, inkasovali znovu. Holeš se protáhl po pravé straně a domácí stoper Gajič nešťastně srazil jeho přihrávku přes nohy brankáře Fryštáka do vlastní sítě. Snížit mohl vzápětí Čížek, ale hlavou těsně minul.

    Naopak v první minutě nastavení si pohrál s domácí obranou Malinský a přidal ještě třetí gól. Bohemians tak nečekaně utrpěli nejvyšší domácí porážku v lize od dubna 2012 a prohry 0:3 s Mladou Boleslaví. Proti Hradci neuspěli v šestém soutěžním utkání po sobě.


    Ohlasy po utkání:

    Miroslav Koubek (trenér Bohemians): "Výsledek je matematicky jednoznačný, kdo to neviděl, řekne si, že to byla jasná záležitost. Ale podle mě úplně nebyla. Pro nás to bylo hodně smolné a nešťastné utkání. První poločas jsme viděli fotbal nahoru dolů a šancí bylo asi víc na naší straně. Ve druhém poločase jsme získali územní herní převahu a měl jsem pocit, že Hradec jen čeká na naši chybu a víceméně se i spokojí s bodem. A naše chyba přišla. My jsme měli převahu a Hradec dal gól z trestňáku. Bylo to poměrně z velké dálky, byl jsem překvapen, že to tam spadlo. Musím se na to ještě podívat. Předcházel tomu takový faul nefaul, písklo se to. Tam se zápas zlomil. Pak přišla nešťastná branka a mužstvo už nemělo psychickou sílu. Rezignovalo a přišel třetí gól. Výsledek je zkreslující, do 70. minuty jsem měl pocit, že kráčíme za vítězstvím. Musíme si ze zápasu vzít to pozitivní a na negativní zapomenout. Musíme mužstvo natrénovat, někteří hráči nemají na 90 minut ligového zápasu. Takhle jsme to posbírali."

    Milan Frimmel (trenér Hradce): "Ceníme si toho, že jsme na Bohemce dokázali vyhrát 3:0. První poločas bylo utkání vyrovnané, byly tam brejkové situace jak na jedné, tak na druhé straně. Nám pomohl první gól, když se to trošku zlomilo. Po chvilce jsme dali šťastný druhý gól a pak už jsme to měli pevně ve svých rukách. Tomáš Malinský pak ještě uzavřel na 3:0, takže velká spokojenost. Každé vítězství mužstvo někam posune, ať už je to sebevědomí hráčů nebo získané body hned v úvodu. Tady na Bohemce se žádnému mužstvu nehraje dobře, my jsme to zvládli a jsme za to rádi. Určitě to kluky povzbudí. Důležité je i to, že jsme si dokázali, že se můžeme s ligovými týmy měřit."


    Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 0:3 (0:0)

    Branky: 74. Pázler, 79. vlastní Gajič, 90.+1 Malinský.
    Rozhodčí: Franěk - Kotík, Dobrovolný.
    ŽK: Jindřišek, Krch - P. Černý, Chleboun, Malinský.
    Diváci: 4 832.
    Hráči utkání: Fryšták - Ottmar.

    Sestavy:

    Bohemians: Fryšták - Křapka, Krch, Gajič, Havel - Jindřišek (77. Hubínek) - Berger (69. Bartek), Čížek, Jirásek, Luts (46. Jeslínek) - Mikuš. Trenér: Koubek.

    Hradec: Ottmar - Holeš, Chleboun, Plašil, Mudra - Janoušek - Martan (90. M. Černý), Vlkanova (87. Trubač), Schwarz, Malinský - P. Černý (70. Pázler). Trenéři: Frimmel a Pilný.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.