<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    28. kolo, Základní část | sobota 07/05/2016, 13:30 | Adidas Aréna | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 3 751 diváků (75 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž



    Mladá Boleslav díky triumfu protáhla svou sérii bez prohry v soutěžních zápasech na čtrnáct a udržela se v boji o druhé místo znamenající předkolo Ligy mistrů.

    Plzeň musela improvizovat v sestavě. Postrádala hned několik opor a přijela jen s patnácti hráči. Navíc při rozcvičce si poranil kotník nejlepší střelec Ďuriš a do hry musel na poslední chvíli Krmenčík.

    Podobně jako v nedávném pohárovém utkání v Mladé Boleslavi se Plzeň v útoku těžko prosazovala. Nebezpečnější byli domácí, ale většinou to končilo jen u náznaků. Fanoušci tak dlouho čekali na větší šanci.

    Až po půlhodině zahrozil z přímého kopu Rada, krátce poté vyslal první střelu na branku z dálky Ščuk a brankář Bolek pak zblízka vychytal Čmovše. Nejzajímavějším okamžikem první půle byla Magerova snaha o rychlou rozehrávku, při které zblízka trefil do obličeje spoluhráče Radu. Ten kvůli tomu musel o půli vystřídat a odjet do nemocnice.

    V 58. minutě udělal do té doby velmi dobře hrající Hubník chybu v rozehrávce, přišel o míč a domácí se hnali do brejku. Magera se ocitl zcela sám před brankářem, ale ve vyložené šanci netrefil míč.

    Pak zahrozila i Plzeň, ale Petržela svůj drzý průnik zakončil jen ranou do břevna. V 67. minutě Přikryl unikal hostující obraně a Matějů ho ve sprinterském souboji stáhl, za což následovala červená karta. Navíc hned vzápětí smolně ve vápně podkopl Čermáka Petržela a sudí odpískal penaltu. Míč si postavil do té doby smolař utkání Magera a své předchozí zaváhání napravil, když poslal Bolka na druhou stranu.

    Plzeň už v deseti neměla zbraně na zvrat a poprvé od října vyšla v lize gólově naprázdno. Naopak sedm minut před koncem střídající Baroš tečoval Čermákovu střelu mimo dosah Bolka a pojistil vítězství Mladé Boleslavi.


    Ohlasy trenérů: 

    Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): První půle nebyla z naší strany tak, jak jsme si představovali. Ztráceli jsme míče a tím pádem jsme si nevytvářeli šance. Museli jsme udělat změnu, když Rada musel kvůli otřesu mozku střídat. Nějaká změna by asi stejně ale přišla. Druhý poločas byl lepší, získávali jsme více půdu pod nohama. Magera měl obrovskou šanci, my také přežili Petrželovo břevno. Pak ale bylo důležité vyloučení Matějů a rychle jsme se dostali do vedení. Jsme spokojení, že jsme získali tři body. Samozřejmě chceme udržet vítěznou náladu co nejdéle. Podařilo se nám porazit Plzeň v poháru i teď, ale je třeba brát v potaz, že měla už titul a příprava u nich asi nebyla standardní.

    Karel Krejčí (trenér Plzně): Měli jsme problém se sestavou, zranil se i Michal Ďuriš, který si obnovil staré zranění. Zápasu neprospěl termín, slušel by mu jiný čas. My jsme splnili minulé kolo svůj cíl a na domácích byl vidět větší hlad. Bylo to vcelku vyrovnané, my tam měli pár brejků, které jsme nedotáhli. Byl to zápas o prvním gólu. Já za klíčové považuji neproměněnou šanci Milana Petržely, pak přišlo vyloučení a hned penalta. Porážky k fotbalu patří, jednou přijít musela. Jsem rád, že jsme se zapsali do historie českého fotbalu. Jedeme dál, liga ještě nekončí. Teď se chceme co nejlépe připravit na středeční zápas, při kterém se chystají oslavy. Věřím, že to dobře dohrajeme. U toho vyloučení mi spíš vadí ta standardka, kterou jsme špatně zahráli a umožnili jim tím ten brejk. Zda to byl faul na žlutou či červenou, nechci hodnotit. To mi nepřísluší.


    FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 2:0 (0:0)


    Branky:
     68. Magera z pen., 83. Baroš.
    Rozhodčí: Příhoda - Pochylý, Arnošt.
    ŽK:
    Kysela - Baránek.
    ČK: 67. Matějů (Plzeň).
    Diváci: 3 751.
    SYNOT Hráči utkání: Lukáš Magera - Roman Hubník. 

    1.FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Kúdela, Čmovš, Fleišman - Ščuk, Rada (46. Takács) - Jánoš, Čermák, Kalabiška (60. Přikryl) - Magera (79. Baroš). Trenér: Jarolím.

    FC Viktoria Plzeň: Bolek - Rajtoral, Hubník, Baránek, Matějů - Hrošovský, Kolář - Petržela (72. Řezník), Kopic, Kovařík - Krmenčík (83. Fořt). Trenér: Krejčí.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.