<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    27. kolo, Základní část | sobota 30/04/2016, 15:00 | Energon Arena

    Góly


    Návštěva: 2 016 diváků (22 % z kapacity 9 100)
    Video


    Reportáž


    Oba týmy se nacházejí v odlišném rozpoložení a na hřišti to bylo vidět. Zatímco Příbram dlouho pokračovala v trápení, Dukla potvrzovala dobrou formu z posledních zápasů. Jako první zahrozil Berger, který ale z přímého kopu trefil jen konstrukci branky.

    Dukla nadále byla aktivnější a ve 33. minutě šla do vedení. Po závaru v domácím vápně se k míči dostal Mareš, hezkou kličkou se na malém vápně zbavil obránce i gólmana hrušky a zamířil do prázdné branky.

    Příbram mohla rychle odpovědět, když u pokutového území zůstal nehlídaný Šabala, který překvapivě v základní sestavě nahradil Bednáře, ale z voleje zamířil nad branku. Na druhé straně přestřelil i Hanousek.

    Ani po změně stran se domácí neprobrali, naopak v 54. minutě utekl hostující Berger, ve vápně našel nabíhajícího Néstora a španělský útočník z první poslal míč přesně pod břevno. Navázal tak na dvě branky z minulého kola ve Zlíně.

    Jenže pak se znovu potvrdilo, že své vedení nedokáže Dukla uhlídat jako v Mladé Boleslavi či se Spartou. Příbram posílila ofenzivu o Pilíka, zůstávala více na míči a začínala dostávat Pražany pod tlak. V 67. minutě z toho byla penalta, ke které se postavil právě střídající Pilík a snížil. Odstartoval tak závěrečný domácí nápor.

    Už se zdálo, že se hosté ubrání, ale tři minuty před koncem pronikl do vápna Rezek, poslal před branku střílený centr a gólman Rada si srazil míč do vlastní branky. Příbram se tak na poslední chvíli vyhnula pádu na sestupovou příčku.


    Ohlasy trenérů:

    Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): V prvním poločase jsem si připadal jak v Jiřikově vidění. Řekli jsme, že budeme pracovat od první minuty, nenecháme soupeři prostor, ale nebyl tam z naší strany pohyb, nebylo tam nic, čím bychom soupeře překvapili. Říkali jsme si o gól a ten jsme i nakonec dostali. O poločase byla v kabině bouřka. Když už se zdálo, že se dostaneme do hry, tak nám soupeř dal druhý gól, a vypadlo to s námi hodně bledě. Potom, nevím jestli to bylo střídáním nebo posuny, ale určitě příchod Pilíka a vysunutí Zápotočného vneslo do hry takový náboj, že všichni začali bojovat, běhat. Podařilo se nám ten zápas vyrovnat, takže to je bod, který však v podstatě kvůli výhře Olomouce nic neřeší. Musíme pořád věřit, stále máme o bod víc a lepší vzájemný zápas, ale nesmíme na to spoléhat. Olomouc je teď trošku v euforii, ale každý zápas je jiný a my se musíme zase připravit na další utkání. Říkal jsem klukům v kabině, že už to je takové play off.

    Luboš Kozel (trenér Dukly): Jsem spíše zklamaný, protože je to několikáté utkání, které jsme měli dobře rozehrané a nebyli jsme schopni to dohrát do vítězného konce. V prvním poločase a začátkem druhé části jsme dominovali. Když jsme zvýšili po hezké brejkové akci na 2:0, tak jsem si myslel, že to bude rozhodující, ale my jsme je postavili na nohy sami lacinou penaltou na 1:2. Předtím tam přitom byla neodpískaná penalta i na nás. Oni pak začali riskovat, přidali do hry Pilíka, který to určitě oživil, vytáhli Zápotočného dopředu a nakopávanými balóny se tam začali dostávat. Nicméně za stavu 2:1 měl Beauguel jasnou šanci a to prostě musí proměnit, to ať se na mě nezlobí, ale to řešení bylo hrozné. A v závěru jsem si to vypili vlastním gólem, což je takový náš evergreen.


    1. FK Příbram - Dukla Praha 2:2 (0:1)

    Branky: 67. Pilík z pen., 87. vlastní Hanousek - 33. Mareš, 54. Néstor.
    Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Arnošt.
    ŽK: Tregler, Krameš, Laňka - Štetina.
    Diváci: 2 016.
    SYNOT Hráči utkání: Tomáš Pilík - Filip Rada.

    Sestavy
    :

    1.FK Příbram: Hruška - Mudra (57. Pilík), Zápotočný, Chaluš, Divíšek - Tregler, Krameš - Štípek, Suchan (72. Laňka), Rezek - Šabala (83. Brandner). Trenér: P. Tobiáš.

    FK Dukla Praha: Rada - Čajič, Štetina, Gorkšs, Preisler - Hanousek, Považanec, Daniel Tetour (90. Bezpalec) - Berger (88. Manzia), Mareš (76. Beauguel), Néstor. Trenér: Kozel.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.