<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    20. kolo, Základní část | neděle 06/03/2016, 18:15 | Doosan Aréna | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 9 833 diváků (85 % z kapacity 11 597)
    Video



    Reportáž


    Příbram přijela bez tří klíčových postav ofenzivy Pilíka, Bednáře a Štípka, a tak trenér Pavel Tobiáš vsadil na defenzivně laděnou sestavu, do které se vrátil po zranění zkušený stoper Zápotočný. Plzeň proto musela od začátku dobývat obranný val hostů. A povedlo se jí to rychle.

    Už v osmé minutě se po dlouhém obléhání příbramské obrany dostal míč od Ďuriše na hranici pokutového území k Rajtoralovi a bývalý reprezentant svou střelu umístil ideálně k tyči.

    Rychlý gól však místo uklidnění přinesl do plzeňské hry nervozitu a byla to Příbram, kdo začal hrozit. Domácí měli problémy zejména s příbramským napadáním rozehrávky, z čehož pramenily plzeňské chyby. Rezek tak vypíchl míč Matějů přímo k Šabalovi, lotyšský reprezentant sice reflexivně stihl vystřelit, ale úplně prázdnou branku netrefil.

    O chvíli později vlétl do vápna Vošahlík a podél brankové čáry stihl pod brankářem Kozáčikem poslat míč do malého vápna, tam však Hubník nebezpečí odvrátil.

    Uklidnění Viktorii mohla přinést 36. minuta, kdy po rychlém brejku přiklepl Matějů míč Ďurišovi, ten však trefil jen tyč a v pozici ležícího střelce Hrušku z dorážky nepropálil.

    Ďuriš si však vše vynahradil hned po změně stran, kdy ho ideálním pasem na 50 metrů vyslal do sóla Hořava, slovenský útočník utekl oběma stoperům a střelou mezi nohy brankáře Hruška zaznamenal svou první jarní branku a dvanáctou v sezoně. Na prvním místě tabulky střelců se tak dotáhl na Mageru a Lafatu.

    Chvíli na to pak Kolář vybojoval přímý kop, ke kterému si stoupl Kovařík a trefil se ideálně do horního růžku branky. Příbrami nepomohlo ani to, že Zápotočný stál u tyče, ale na přesně mířenou střelu nedosáhl.

    A vydařenou osmiminutovku mohl završit Ďuriš, který si došel pro penaltu po faulu Zápotočného, jenže sám ji neproměnil, když vůbec netrefil branku. Viktoria nedala čtvrtý ze sedmi pokutových kopů v tomto ligovém ročníku.

    Plzeň ve druhé půli předváděla nejlepší jarní výkon a mohla přidat další branky, Ďuriš však v další šanci minul a Rajtoralovu střelu vykopl z branky Zápotočný. V 70. minutě už se ale domácí fanoušci radovali počtvrté, když Hořava dostal ve vápně hodně prostoru a technickou střelou na zadní tyč nedal Hruškovi šanci zasáhnout. Příbram tak na západě Čech prohrála posedmé za sebou.


    Ohlasy trenérů:

    Karel Krejčí (trenér Plzně): Samozřejmě jsem rád, že jsme vyhráli. Vyšel nám vstup do utkání, ale jinak jsme se v první půli moc neprosazovali. Pak nám prospěl ve druhé půli rychlý gól, mužstvo se uklidnilo a druhá půle měla parametry, jaké od naší hry očekávám. Tam už jsem byl víceméně spokojený. Výhra mohla být ještě vyšší, ale zas jsme nedali penaltu. To je naše noční můra, natrénovat se to snad ani nedá, je to o psychice. Musíme najít odolného hráče. Nakonec to asi odpovídá průběhu zápasu. Sami jsme cítili, že ty zápasy předtím nebyly takové. Dnes jsme ve druhé půli ukázali velkou chuť, lépe jsme kombinovali, přechodová fáze byla rychlá. To už byla typická hra Plzně. Na Michalovi Ďurišovi jsme viděl, že to čekání na gól chtěl přerušit. Byl hodně vidět a odehrál nejlepší jarní utkání.

    Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): Byly to dva rozdílné poločasy. Ten první jsme zvládali, stíhali jsme útoky domácích rozkládat a měli jsme i dvě šance. To byl dobrý poločas. V tom druhém jsme hned dostali gól a pak už byli domácí nastartovaní a kombinovali s velkou chutí. V tom složení bez půlky základní sestavy to od nás nebyl špatný výkon a výsledek je pro nás krutý, soupeř nás však trestal svou kvalitou. Teď nám není gól přán, ale ofenziva dnes rozhodně nezklamala. Gól padne v moment, kdy to budeme nejvíce potřebovat. Věřím tomu. Nervózní z jarních výsledků nejsem, protože vím, že kluci mají potenciál a snaží se. Dnes jsme hodně bojovali. Je na čem stavět. Liga má ještě hodně zápasů.


    FC Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 4:0 (1:0)

    Branky: 8. Rajtoral, 47. Ďuriš, 51. Kovařík, 70. Hořava.
    Rozhodčí: Orel - Nádvorník, Hock.
    ŽK: Chaluš, Šabala, Rezek (všichni Příbram).
    Diváci: 9833.
    SYNOT Hráči utkání: Jan Kovařík - Jan Rezek.

    Sestavy:

    Plzeň: Kozáčik - Matějů, Baránek, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský (82. Vaněk) - Rajtoral (82. Petržela), Kolář, Kovařík - Ďuriš (75. Holenda). Trenér: Krejčí.

    Příbram: Hruška - Mudra, Chaluš, Zápotočný, Divíšek - Krameš (87. Kilián), Hnaníček (67. Moravec), Rezek, Tregler, Vošahlík (82. Brandner) - Šabala. Trenér: P. Tobiáš.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.