<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    17. kolo, Základní část | sobota 13/02/2016, 16:00 | Andrův stadión

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 4 269 diváků (34 % z kapacity 12 474)
    Video


    Reportáž


    Trenér domácích Václav Jílek musel oželet v sestavě balkánské duo Radakovič, Cana, na stoperu nastoupila zbrusu nová dvojice Rode se Štěrbou. Trenér hostí Pivarník se musel obejít bez Bartka, Škerleho a nakonec i kapitána Jindřiška.

    První vzruch přinesla 12. minuta a souboj Rodeho se Schickem v domácím pokutovém území. Hostující útočník si posunul míč kolem obránce Olomouce a poroučel se k zemi. Rozhodčí Příhoda jen zakroutil hlavou. O dvě minuty později vlétnul do velkého čtverce hostů odvážně bek domácích Hála. Odkop Čögleye na roh přišel za minutu dvanáct.

    V další šanci přiťuknul Petr na malé vápno Navrátilovi, který z těžké pozice střílel nad. V 27. minutě kopal roh Houska, Zlámal centr podběhl a Rode hlavičkoval do odkryté branky. Švec jeho hlavičku, která zřejmě nemířila mezi tyče, odhlavičkoval pryč a dorážku Štěrby chytil Zlámal.

    Sigma měla další šance, ale ve 41. minutě šli do vedení hosté. Mosquera potáhl míč po křídla, vyslal Schicka, který obehrál Štěrbu a křížnou střelou nedal Buchtovi šanci.

    Ve druhý půli ale zaúřadovala lednová posila Mahmutovič. Útočník hostující z Plzně nejprve uvolnil Ordoše a ten podél Zlámala poslal míč do branky. O čtyři minuty pak dokonal obrat sám Mahmutovič, který po Šindelářově přihrávce utekl obráncům a poradil si i s gólmanem.

    V 59. minutě zahrál Mahmutovič u čáry na housle Krchovi, střelu z úhlu pak brankář Bohemky tečoval na rohový kop. Ale nápor domácích v 69. minutě hosté utnuli a z nenápadné akce vyrovnali. Mosquera našel Jiráska, ten parádním centrem přes celé vápno nahrál Acostovi, který vyrovnal na 2:2. V závěru byl nebezpečnější pražský tým, když hlavně Schick zlobil neustále olomouckou defenzívu.

    Ale v 90. minutě mohla získat tři body Sigma. Hála našel na vápně Ordoše, který překonal Zlámala, ale břevno zachránilo hostům bod.


    Ohlasy trenérů:


    Václav Jílek (trenér Sigmy):
    Ve finále asi zasloužená remíza, byť těch vyloženějších šancí jsme měli více. V naší hře bylo hodně moc nervozity, mále sebevědomí. Soupeř šel lacině do vedení. Kdyby dal Hála tisíciprocentní šanci, mohl první poločas vypadat jinak. Po poločase jsme to otočili, ale nebyli jsme dále aktivní, nechali jsme Bohemku hrát, couvali jsme dozadu a nechávali tam hostům místo pro kombinaci a oni toho využili k vyrovnání. V závěru jsme měli smůlu u střely Ordoše, kdy jsme mohli brát body. Chtěli jsme vyhrát či neprohrát, ve finále musíme bod brát. Kdybychom dnes vyhráli, vzájemné zápasy jsme měli lepší, ale nyní to tak prostě není. Mahmutovič měl slabší pohyb v úvodu, pak to po inkasované brance zlepšil a splnil naše očekávání. Rode nezahrál dobře, neukázal svou pravou kvalitu, zřejmě zahrála roli nervozita. Bohemka na mě působila odolněji, my to musíme zlepšit, abychom mohli pomýšlet na záchranu.

    Roman Pivarník (trenér Bohemians 1905): Jsme spokojení s výsledkem, protože hráče jsem nechtěl nějak dopředu stresovat tím, že půjde i o vzájemné zápasy. Přijeli jsme pro vítězství, ale máme jakoby dva body, protože máme lepší vzájemné duely, díky dvěma brankám venku. Začátek jsme měli výborný, vysunutým blokem jsme Sigmu nepustili do zápasu, hráli jsme dobře kombinačně. Schick dal nádherný gól, s první půli jsme byli spokojení i s bráněním Mahmutoviče. Ve druhém jsme si řekli, že nesmíme prospat úvod a dostali jsme dva góly pomalu z brejku, přitom jsme byli ve vedení. Chystali jsme se na to, ale nepohlídali jsme si to. Dokážeme zápasy otáčet, vyrovnat je, dnes jsme to znovu dokázali. Kondičně jsme vydrželi výborně, na konci jsme Sigmu zmáčkli, šance jsme tam měli. Specifický zápas to pro mě byl, nejen proto, že jsem tu působil, ale hlavně, že se hrálo o záchranu. Hrál se otevřený fotbal, oba týmy chtěly vyhrát, divákům se to mohlo líbit. Věděli jsme, že má Sigma nové stopery, že tam nemusí být souhra, což se projevilo. Věděli jsme, že v útoku ty šance mít budeme.


    SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:2 (0:1)

    Branky: 47. Ordoš, Mahmutovič - 41. Schick, 69. Acosta.
    Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Ratajová.
    ŽK: Mahmutovič, Ordoš (oba Olomouc).
    Diváci: 4 269.
    SYNOT Hráči utkání: Aidin Mahmutovič - Patrik Schick.

    Sestavy:

    SK Sigma Olomouc: Buchta - Hála, Štěrba, Rode, Vepřek - Petr (63. Moulis), Ordoš, Šindelář, Houska (90. Falta), Navrátil - Mahmutovič (82. Malec). Trenér: Jílek.

    Bohemians Praha 1905: Zlámal - Čögley, Krch, Gajič, Švec - Acosta, Hubínek (86. Šmíd), Hradecký, Jirásek, Mosquera (90. Čížek) - Schick. Trenér: Pivarník.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.