<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    15. kolo, Základní část | sobota 28/11/2015, 17:00 | EDEN ARÉNA

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 5 642 diváků (29 % z kapacity 19 370)
    Video


    Reportáž


    Příbram začala v Edenu aktivně, měla několik nadějných náznaků, ale žádnou větší šanci. Po deseti minutách navíc převzala iniciativu Slavia. V sedmnácté minutě si zaběhl za obranu Vukadinovič, z otočky však minul.

    Domácí pálili ze všech pozic, ale většina střel až k Hruškovi nedošla. V devatenácté minutě zblokovala Frydrychovu střelu hostující obrana a neujala se ani Pitákova následná dorážka. Na druhé straně chytil Barákovu přízemní ránu po brejku Berkovec.

    K vedení červenobílým pomohla penalta. Frydrych při snaze střílet po kontaktu s příbramským Pilíkem ve vápně upadl a Škoda s přehledem zavěsil z pokutového kopu do horní části branky. Připsal si jubilejní desátý gól v ligové sezoně. Naopak Pilíkovi zhořkl 200. duel v nejvyšší soutěži.

    Slavia pokračovala v náporu. Ve 38. minutě ale Škodovu dorážku z úhlu vychytal Hruška a neujalo se ani několik následných závarů. Po změně stran jako první výrazněji zahrozila Příbram, Barákovu střelu po brejku ale stejně jako v úvodním dějství chytil Berkovec.

    Na druhé straně děkovali hosté Hruškovi, který v 57. minutě při samostatném úniku vypíchl při snaze o kličku míč Škodovi. V 66. minutě prováhal dobrou šanci na vyrovnání Bednář, který pálil nad břevno.

    Minutu nato naopak zvýšila Slavia. Na přihrávku za obranu si naběhl Piták a z úhlu překonal Hrušku. V lize skóroval poprvé od loňského října. Hosty pak dvakrát od třetího inkasovaného gólu zachránil Hruška, který nejprve vychytal Mikulu a pak Pilíka.

    Domácí zahozené šance mohly mrzet, protože čtvrthodiny před koncem Příbram snížila. Divíšek střelou z úhlu propálil Berkovce a připsal si první ligový gól v kariéře. Víc už hosté nestihli, naopak pojistit vedení Pražanů mohl Škoda, ale sám před brankou trestuhodně přestřelil.


    Ohlasy trenérů:

    Dušan Uhrin (trenér SK Slavia Praha): Jsme rádi, že jsme vyhráli konečně doma po dlouhé době. Už by to bylo celkem trapné, kdyby se nám nepodařilo získat tři body. Myslím, že jsme si absolutně zasloužili vyhrát. Dá se říct, že jsme hráli na jednu branku, měli jsme hodně šancí a škoda, že jsme je neproměnili. I taková utkání jsou. Udělali jsme dvě chyby, po jedné nás zachránil v první půli Berkovec, po druhé už to nestihl a inkasovali jsme. Ale musím hráče pochválit, od začátku bylo od nás cítit, že chceme vyhrát, chceme kombinovat a být trpěliví. V některých útočných fázích ještě děláme zbytečné chyby. Ale měli jsme utkání pod kontrolou a měli jsme to rozhodnout daleko dřív. Jen Škoda měl hodně šancí. Jsem rád, že máme tyhle body, ale mohli jsme jich mít víc. Osobně si myslím, že můžeme být spokojeni tak napůl. Pořád si myslím, že jsme doma měli dělat lepší výsledky. Ty body nám chybí, abychom byli ještě výš. Doteď jsem se ještě na tabulku pořádně nepodíval, takže ani nevím, že jsme někoho dotáhli. Ještě máme před sebou jedno utkání v Liberci, pak to zhodnotíme.

    Pavel Tobiáš (trenér 1.FK Příbram): Myslím, že jsme viděli dobré ligové utkání. Hlavně proto, že oba soupeři chtěli hrát fotbal. Bylo tam minimum nakopávaných míčů, hrálo se mi zemi, kombinačně. Byla tam celá řada brankových příležitostí, padly tři branky. Samozřejmě pro nás je prohra nepříjemná. To, že jsme prohráli, ovlivnily dva momenty. Před prvním gólem jsme měli velkou příležitost my, pak padl pokutový kop a branku jsme dostali. To samé u druhého gólu. Zase jsme se dostali do velké šance Bednářem a vzápětí z protiútoku jsme dostali druhý gól. Do konce zápasu jsme se s tím snažili něco udělat, vstřelili jsme branku, ale na to, abychom vyrovnali, nám chybělo víc přesnosti, možná i štěstí. Slavia vyhrála utkání, které klidně mohlo skončit remízově. Na remízu bych ho i viděl. Bohužel jsme ztratili a teď se musíme nachystat na poslední domácí utkání podzimu s Olomoucí, které už pro nás bude hodně důležité.


    SK Slavia Praha - 1. FK Příbram 2:1 (1:0)

    Branky: 27. Milan Škoda z pen., 67. Piták - 75. Divíšek.
    Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Caletka.
    ŽK: Tregler, Dosoudil, Zápotočný (všichni Příbram).
    Diváci: 5 642.
    SYNOT Hráči utkání: Milan Škoda - Muris Mešanovič.

    Sestavy:

    SK Slavia Praha: Berkovec - Frydrych, Bílek, Deli, T. Jablonský - Souček - Mikula, M. Vukadinovič (80. Kenija), Piták, Zmrhal (90. Černý) - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.

    1.FK Příbram: Hruška - Sus, Dosoudil, Zápotočný, Divíšek - Tregler, Hnaníček (72. Suchan) - Pilík (90. Chaluš), Barák, Štípek (87. Januška) - Bednář. Trenér: Tobiáš.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.