<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    14. kolo, Základní část | sobota 21/11/2015, 17:00 | Ďolíček

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 4 952 diváků (79 % z kapacity 6 300)
    Video


    Reportáž


    Bohemians začali aktivněji a hned z první větší šance udeřili. Hubínek ve 21. minutě kolmou přihrávkou ze středu pole dostal do šance Acostu, který sám před brankářem Pavlenkou nezaváhal a připsal si třetí gól v české lize.

    Hosté mohli vzápětí odpovědět, ale Červenkovi chyběl krok k tomu, aby sám před Zlámalem zasáhl míč. Na druhé straně pálil v dobré pozici domácí Čížek jen do Pavlenky.

    Hosté v druhé polovině úvodního dějství přidali a v 41. minutě měli dosud největší šanci. Míč propadl až na zadní tyč k Mondekovi, jehož střelu vyrazil brankář Zlámal nad sebe a míč následně z brankové čáry odvrátil Škerle.

    Ostravský kouč Korytář poslal po přestávce na hřiště Kukece a čerstvý záložník hned nebezpečně napálil míč do prostoru malého vápna, odkud se jej patičkou snažil umístit za Zlámala Červenka, ale těsně minul. Na opačné straně střílel vedle Jirásek.

    Slezané se tlačili za vyrovnáním, ale Červenka tečoval míč po rohu vedle a v 63. minutě zkazila Narhovi radost tyč. Místo toho opět skórovali Bohemians. Střídající Schick byl na trávník necelé čtyři minuty, než přebral míč, po úniku na pravé straně si jej navedl ke střele a z hranice velkého vápna trefil horní roh branky.

    Bohemians se uklidnili a měli další šance, třetí trefu ale přidali až v v 79. minutě. Útočník reprezentační jednadvacítky Schick poprvé v kariéře vstřelil dvě branky v jednom ligovém utkání, když rybičkou usměrnil míč do sítě po přímém kopu. "Klokani" tak prvně v ligové sezoně skórovali třikrát v jednom duelu. Baník pak zaznamenal aspoň čestný gól. Narh sice znovu trefil jen tyč, ale vzápětí v 88. minutě propálil Zlámala Dostál a připsal si první ligovou branku v kariéře.


    Ohlasy trenérů:

    Roman Pivarník (trenér Bohemians): Jsem rád, že jsme v tom posledním období zvládli další důležitý zápas. Poslední tři zápasy, sedm bodů a všechno to byly hodně složité zápasy na psychiku. Jsem rád, že jsme dokázali odskočit od Baníku a udržet se v závěsu za středem tabulky. Do konce podzimu se ještě budeme nějaké body snažit získat. Věděli jsme, že oběma týmům jde o hodně, že to bude hodně těžký zápas na psychiku. Chtěli jsme se konečně v domácím zápase dostat do vedení, protože Baník má obrovské problémy, pokud dostane první gól. Dobře jsme kombinovali, byli jsme pozorní a podařilo se nám po velmi krásné akci dát gól. Hubínek našel Acostu, který to vyřešil fantasticky fotbalově. Druhý poločas byl z naší strany opět aktivní, Patrik Schick dal krásný gól na 2:0 a pak na 3:0. Inkasovaný gól nejvíc mrzí Zlámala. Mě taky mrzí, chtěli jsme to konečně uhrát na nulu, ale horší by bylo, kdybychom vedli 1:0 a stálo by nás to body.

    Radomír Korytář (trenér Ostravy): Přijeli jsme sem, abychom neztratili kontakt s týmy, které jsou kolem nás. Chtěli jsme být pozorní a vyrovnat se zdravou agresivitou soupeři. To se nám v určitých fázích povedlo, ale dostali jsme gól po hrubé taktické chybě našeho hráče. Soupeř toho využil a šanci proměnil. V druhém půlce jsme posílili ofenzivu, poslali jsme do hry Kukece a chtěli jsme to strhnout na svou stranu, nebo přinejmenším tady uhrát bod. To se nám nepodařilo. Soupeř vytěžil z minima maximum, byl efektivnější než my, a proto zaslouženě zvítězil. Pokud nebudeme proměňovat šance, nemůžeme pomýšlet na dobrý výsledek. Všichni samozřejmě umíme počítat, ale pokud ta naděje je, byť třeba maličká, tak to určitě nevzdáváme. Bude záležet všechno na výsledku s Jihlavou, jak ten zápas zvládneme.


    Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 3:1 (1:0)

    Branky: 64. a 79. Schick. 21. Acosta - 88. M. Dostál.
    Rozhodčí: Ardeleánu - J. Paták, Vysloužil.
    ŽK:
    Narh, Mišák (oba Ostrava).
    Diváci:
    4 952.
    SYNOT Hráči utkání: Patrik Schick - Jiří Pavlenka.

    Sestavy:

    Bohemians: Zlámal - Pauschek, Krch, Škerle, Šírl - Jindřišek - Acosta (90. Hašek), Jirásek, Hubínek, Mosquera (84. Bartek) - Čížek (60. Schick). Trenér: Pivarník.

    Ostrava: Pavlenka - M. Dostál, Kaša, Machovec, Lučič (68. Holzer) - Ježdík - Narh, Mišák, Lásik (46. Kukec), Mondek (58. Szotkowski) - M. Červenka. Trenér: Korytář.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.