<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    13. kolo, Základní část | neděle 08/11/2015, 19:00 | Generali Arena | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 7 766 diváků (42 % z kapacity 18 349)
    Video



    Reportáž


    Trenér Sparty Zdeněk Ščasný se vzhledem k náročnému programu předchozích dní rozhodl ke změnám v sestavě a nechal jen na lavičce Holka, Matějovského či Jiráčka. Šanci naopak dostal Steinhöfer, který ji však příliš nevyužil a v poločase po mátožném výkonu střídal.

    Mátožně ale začala celá Sparta, která se nedostala k typickému domácímu tlaku a nechala hrát hosty. A už v páté minutě ji za vlažný výkon potrestal teplický kapitán Vachoušek, který v roce 2010 na Letné prožil nevydařený podzim. Hora nacentroval na zadní tyč, kde zkušeného záložníka neuhlídal právě Steinhöfer a Štěpán Vachoušek poslal hlavou Teplice do vedení. Sparta doma v lize inkasovala po 482 minutách.

    Pražané se probírali pomalu, ale z první vážnější akce udeřili. Hybš poslal před branku centr, Lafata hlavou sklepl míč Kehindemu Fataiovi a ten potvrdil svou střeleckou formu.

    Teplice nadále zlobily pasy za obranu, které musel řešit vyběhnutím pozorný brankář Bičík. Ve 25. minutě ale Lafata vyhrál hlavičkový souboj a Fatai unikal Krobovi. Ten ho pod hrozbou druhé žluté karty nesměl faulovat, a tak dostal Fatai čas na to, aby našel zcela volného Ladislava Krejčího. Reprezentační záložník zacílil a levačkou z hranice pokutového území prostřelil Slavíka.

    Od té doby měla Sparta herně navrch, ale přesto mohly Teplice ještě do poločasu srovnat. Breite tvrdě vystřelil, Bičík míč neudržel a k dorážce se dostal Fillo. Sparťanský brankář mu však skočil pod nohy a střelu nejlepšího teplického střelce bokem vytěsnil mimo branku.

    Krátce po změně stran mohl sparťanské vedení navýšit Hušbauer, ale jeho technický pokus k tyči vyškrábl těsně vedle brankář Slavík. Pojistka tak přišla až v 75. minutě, kdy propadla teplická obrana, Krejčí oplatil Kehindemu Fataiovi asistenci a nigerijský útočník mohl do prázdné branky vstřelit už svůj sedmý gól v posledních pěti ligových zápasech.

    Trefit se mohl i Dočkal, to když po brejku fauloval Dressler Jiráčka a sudí odpískal penaltu. Tu Dočkal proměnil, ale sudí Zelinka ji kvůli předčasnému vběhnutí hráčů do vápna nechal opakovat a tentokrát Slavík Dočkala vychytal. Velkou šanci z dorážky zahodil i Hybš.


    Ohlasy trenérů:

    Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): Dnes to byla otázka vůle mužstva, protože únava na nás byla patrná. Soubojový styl Teplic nám příliš neseděl a po hrubé chybě jsme dostali gól. Proto jsem rád, že jsme to rychle otočili a výsledkově jsme utkání zvládli. Nebylo to naše nejlepší vystoupení doma, chybělo nám větší držení míče a lepší pohyb, ale o to více si té výhry vážím. z psychologického hlediska je to strašně důležité vítězství. Teď je pauza, budeme mít čas si trochu odpočinout. Také doufám, že se doléčí naši marodi v čele s Frýdkem. Také Costa s Lafatou nejsou stoprocentní, Dočkal dva dny vůbec netrénoval.

    David Vavruška (trenér Teplic): Odehráli jsme to, co jsme chtěli. Naše plánovaná hra se dařila, ale prohráli jsme, protože Sparta ukázala kvalitu ve finální fázi, zatímco my podobné situace řešili špatně. Hráčům jsem za výkon poděkoval, jsme nadšení z toho, co jsme tu předvedli, a budeme se na to snažit navázat. Prahu také nepostavili za víkend. Výsledek my nevadí, pro nás je důležitější ten výkon. Měli jsme tam hodně dobrých situací a při jejich lepším řešení jsme mohli být úspěšnější.


    AC Sparta Praha - FK Teplice 3:1 (2:1)

    Branky: 13. a 75. Fatai, 25. Krejčí - 5. Vachoušek.
    Rozhodčí: Zelinka - Nádvorník, Vlasjuk.
    ŽK: Mareček, Dočkal, Costa - Krob, Breite, Ljevakovič, Dressler.
    Diváci: 7766.
    SYNOT Hráči utkání: Kehinde Fatai - Štěpán Vachoušek.

    Sestavy:

    Sparta: Bičík - Steinhöfer (46. Jiráček), Brabec, Costa, Hybš - Mareček, Hušbauer (63. Matějovský) - Fatai, Dočkal, L. Krejčí - Lafata (89. Juliš). Trenér: Ščasný.

    Teplice: Slavík - Hora, Lüftner, D. Jablonský, Krob (54. Dressler) - Ljevakovič - Vondrášek, Vachoušek (83. Bratanovič), Breite, Fillo (83. Potočný) - Kapolongo. Trenér: Vavruška.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.