<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    8. kolo, Základní část | neděle 27/09/2015, 15:00 | EDEN ARÉNA | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 17 663 diváků (91 % z kapacity 19 370)
    Video


    Reportáž


    Zápas začal v obrovském tempu a šance v prvním poločase počítala jen Slavia. Škoda se ve 23. minutě řítil do vápna Sparty, ustál souboj s Matějovským, obešel i Costu, ale nedokázal vystřelit. Vzápětí neuspěl ani Zmrhal, který sice obloučkem přehodil brankáře Bičíka, ale na čáře odkopl míč Holek.

    Domácí, kteří Spartě povolili jen jednu nebezpečnější střelu z dálky, se dočkali těsně před přestávkou. Po nenápadné akci vystřelil Zmrhal a po Bičíkově nejistém zákroku se míč pomalu dokutálel do branky. Lepší okamžik pro první gól v sezoně si záložník Slavie vybrat nemohl.

    Sparta do druhé půle udělala hned dvě změny v sestavě, když místo Hušbauera nastoupil Fatai a Hybše nahradil Brabec. První velkou možnost ale měla opět Slavia - Štohanzl šel sám na Bičíka, kterého obstřeloval, ale sparťanský gólman rukou skvěle zasáhl a míč vytěsnil těsně vedle branky. Následný roh musel Jablonský zahrávat ve krytu slunečníků pracovníků bezpečnostní služby, protože příznivci Sparty na něj házeli odpadky a dělbuchy.

    Sparta ve druhém poločase výrazně přidala a po hodině hry měla obrovskou možnost vyrovnat. Po autu se dostal ve vápně Slavie k míči Fatai, ale jeho střela skončila na tyči. Zápas poté na několik minut přerušili fanoušci Sparty, kteří na hřiště naházeli dělbuchy, na prohře jejich týmu už to však změnilo pramálo.

    Slavia si tak připsala teprve druhou výhru v posledních 14 derby a potvrdila dobrou formu v posledních zápasech. V lize už pět kol neprohrála, navíc v nich hned čtyřikrát zvítězila.

    Sparta naopak poprvé v sezoně prohrála a v lize už tak není neporaženého celku. Letenští navíc ztratili náskok v čele tabulky, protože druhý obhájce titulu Plzeň má shodně 17 bodů. Třetí Liberec je o dva body zpět.


    Ohlasy trenérů:

    Dušan Uhrin ml. (trenér SK Slavia Praha): Jsem šťastný, že jsme vyhráli moje první derby. Dneska si to užijeme a zítra začneme zase pracovat. Byl bych rád, kdyby to hráči moc neslavili, ale jsem realista... Navíc máme zítra ráno trénink a čeká nás další derby, i když ne proti Spartě, ale s Duklou. Celý zápas jsme zodpovědně bránili, Sparta podle očekávání držela míč, v některých chvílích nás zatlačila, ale celá obrana odehrála skvělý zápas, stejně jako Kenija. Také se nám podařilo pokrýt Matějovského s Dočkalem, takže Sparta moc finálních přihrávek neměla. Až na dvě tři možnosti jsme ji vlastně do ničeho nepustili.

    Zdeněk Ščasný (trenér AC Sparta Praha): Jsme zklamaní, ale prohra jednou přijít musela a bohužel přišla v derby. Věděli jsme, že zápas bude bolet a že se budeme muset Slavii vyrovnat nasazením a budeme muset být silní na míči. To se nám v první půli nedařilo, dopředu jsme hráli hrozně málo, bylo tam málo přihrávek do koncovky. Pak jsme udělali triviální chybu, kdyby to kopli na tribunu... Co se týče penaltové situace v první půli, tak je třeba oddělit náš výkon a tuto situaci. Podle toho, co jsem viděl z lavičky, tak se pískat měla, ale to náš výkon neomlouvá.


    SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 1:0 (1:0)

    Branka: 45.+1 Zmrhal.
    Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, J. Paták.
    ŽK: Souček, Mikula, Milan Škoda, Zmrhal, Berkovec - Frýdek, Costa, Brabec.
    Diváci: 17 663.
    SYNOT Hráči utkání: Jaromír Zmrhal - Martin Frýdek.

    Sestavy:

    SK Slavia Praha: Berkovec - Mikula, Latka, Deli, T. Jablonský - Souček, Zmrhal - Voltr (90.+4 Bílek), Kenija (90. Frydrych), Štohanzl (70. M. Černý) - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.

    AC Sparta Praha: Bičík - Frýdek, Holek, Costa, Hybš (46. Brabec) - Jiráček (75. Konaté) - Dočkal, Matějovský, Hušbauer (46. Fatai), L. Krejčí - Lafata. Trenér: Ščasný.


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.