<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    7. kolo, Základní část | sobota 19/09/2015, 17:00 | Letná

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    Bez karet


    Návštěva: 5 687 diváků (96 % z kapacity 5 898)
    Video


    Reportáž



    Oba celky vstoupily do zápasu s opatrnou hrou a dlouho se čekalo na první šanci. Ve 30. minutě už musel hostující brankář Berkovec zasahovat. Živulič postupoval proti otevřené obraně Slavie, na levé straně našel rozběhnutého Bartolomeua, který tvrdou střelou gólmana nepřekonal. Poté se Berkovec vyznamenal po rohovém kopu při hlavičce Živuliče.

    Zlín poté mohl udeřit z rychlého brejku, když Živulič vysunul na pravém kraji Vukadinoviče, jenž ještě hledal Poznara před brankou, ale obrana Slavie zasáhla včas. Pražané si v závěru poločasu vytvořili optický tlak, ale k zakončení se nedostali.

    Mohem lépe se hostům vedlo po přestávce. Střelu Jablonského dokázal ve 48. minutě na zadní tyč usměrnit Kenia, kam Holý nedosáhl. Zlínští se ihned snažili reagovat, ale průniky po křídlech úspěch nenesly, navíc z rychlých protiakcí hrozili hosté. Voltr měl dostatek prostoru za šestnáckou, ale střelu nedokázal usměrnit.

    V 62. minutě už Slavia vedla o dvě branky. Na centr Jablonského si do šestnáctky naběhl Souček, který se protlačil k míči a hlavou jej uklidil do zlínské sítě. Domácí se nadále snažili alespoň o snížení, ale bez úspěchu. Holíkova rána zpoza šestnáctky Berkovcovi potíže nenadělala a Železníkův centr volného Poznara nenašel.

    Slavie se nesoustředila po druhé brance pouze na obranu a střídající Bazal vystrašil zlínského brankáře. Na druhé straně mohl snížit Poznar, který v rozhodující chvíli nedokázal přesně zamířit. Lépe si na hranici vápna počínal Železník, ale jeho tvrdou ránu vytáhl Berkovec na roh. Po něm pálil Jordan, ale i jeho střelu Berkovec zlikvidoval. Zlín tak poprvé na domácím hřišti nezvítězil, navíc ani nebodoval.


    Ohlasy trenérů:

    Bohumil Páník (trenér FC Fastav Zlín): Slavia je silné mužstvo. Vysoko nás napadali a nenechali nás rozehrát, museli jsme nakopávat míče. Pokryli nám kraje, což byl problém. Hra neměla plynulost a mohli jsme se prosadit jen z rychlých protiútoků, které když jsme si vypracovali, tak jsme je nedokázali řešit. Pro nás je to jedno utkání z řady. Slavii nepovažuju za tým, který by měl hrát o sestup. Viděl jsem je hrát v Brně a to byl dnes úplně jiný tým. Pro nás to bylo hloupé utkání, protože kdybychom hráli do půlnoci, tak ten gól nedáme. Body jsme nějaké udělali a teď jsme na nule. Musíme se nachystat na pohár. V sobotu nás čeká místní derby, kam pojedeme bojovat.

    Dušan Uhrin ml. (trenér Slavie): Věděli jsme, co nás čeká. Zlín doma všechno vyhrál a hraje velice dobře. Je to kompaktní mužstvo, které hraje zodpovědně. Chtěli jsme hrát kombinačně, což se nám dařilo a dali jsme po kombinacích obě branky. Domácí chtěli hrát na brejky. Je to cenné vítězství. Drželi jsme balón na zemi, což nám pomohlo. Měli jsme velice těžké soupeře na úvod soutěže, ale musíme ten výkon potvrdit i v dalších zápasech. V dalším kole nás čeká derby a v týdnu těžký pohár. Stopeři nám hráli výborně až na jednu malou chybu a dá se říct, že nám ten zápas vyhráli.


    FC Fastav Zlín - SK Slavia Praha 0:2 (0:0)

    Branky: 48. Kenia, 62. Souček.
    Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Vysloužil.
    Bez karet.
    Diváci: 5 687.
    SYNOT Hráči utkání: Vukadin Vukadinovič - Tomáš Jablonský.

    Sestavy:

    FC Fastav Zlín: Holý - Pazdera (81. Jordan), Jugas, Hájek, Hubáček - Bartolomeu (66. Kopečný), Janíček (70. Holík), Živulič, V. Vukadinović - Poznar, Železník. Trenér: Páník.

    SK Slavia Praha: Berkovec - Mikula (82. Bílek), Latka, Deli, Jablonský - Kenia (77. Bazal), Souček, Zmrhal (90. Piták), Černý - Milan Škoda, Voltr. Trenér: Uhrin ml.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.