<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    28. kolo, Základní část | neděle 17/05/2015, 18:00 | Městský stadion Mladá Boleslav

    Góly


    Návštěva: 1 510 diváků (30 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž


    Smutnější však může být Jablonec, který má už minimální šanci na druhé místo v tabulce zaručující postup do předkola Ligy mistrů. Spartě totiž k jeho udržení stačí v posledních dvou kolech získat jediný bod.

    Oba soupeři se v minulých dnech potkaly ve dvou zápasech semifinále Poháru FAČR, a tak se neměli moc čím překvapit. Oba trenéři se však o to pokusili alespoň menšími změnami v sestavě. Především jablonecké nasazení Masopusta na pravý kraj obrany se příliš nečekalo.

    Mladá Boleslav byla aktivnější. Střelecké pokusy Skaláka ještě neuspěly, ovšem ve 13. minutě propadlo autové vhazování až k Magerovi, který se obtočil kolem obránce a z úhlu vystřelil. Jeho rána překvapila gólmana Hrubého, který nepředvedl jistý zákrok, a domácí vedli. Za Jablonec se snažil srovnat Kopic, který šel z úhlu sám na Hrušku, ale trefil jen boční síť.

    Ještě před poločasem musel střídat domácí Ďuriš a Mladá Boleslav přešla na hru se dvěma vysokými útočníky Magerou a Wágnerem. Gólman Jablonce Hrubý neměl svůj den a chybným odkopem nabídl šanci Zahustelovi, který ji však nevyužil. Hrubý však na chyby doplatil poločasovým střídáním a do hry tak zasáhl čtyřicetiletý Špit, který v lize chytal naposledy téměř před rokem. Hosty ale podržel při šanci Zahustela.

    V 69. minutě srovnal Mingazov, který zůstal ve vápně nepokrytý a po centru Crnkiče hlavičkoval přesně. Rychle mohl vrátit Mladé Boleslavi vedení Zahustel, ale v jasné šanci znovu nevyzrál na Špita. Gólmanský veterán pak udržel bod pět minut před koncem, když si poradil i s únikem Vacka. Ovšem i na druhé straně podržel domácí gólman, když Hrušku nepřekonal v dobré šanci po rohovém kopu střídající útočník Doležal.


    Ohlasy trenérů:

    Karel Jarolím (trenér FK Mladá Boleslav): Nebude se mi to hodnotit dobře. Potřetí s Jabloncem, dvakrát jsme prohráli po chybách, toho jsme se chtěli vyvarovat. Dostali jsme se do vedení, ofenzivu Jablonce jsme v první půli eliminovali. Po přestávce ale přišla taková pětiminutovka, kdy jsme byli v defenzivě a neodolali. Nicméně Zahustel a zvláště Vacek měli obrovské šance, s tím by se určitě mělo naložit lépe. Z tohoto pohledu velká ztráta. Vítězství by nám pomohlo, takhle jsme stále pod tlakem, tlačí se na nás soupeři zespoda.

    Jaroslav Šilhavý (trenér FK Baumit Jablonec): Vstup do zápasu se nám nevydařil, první půle byla špatná, bez pohybu. Dostali jsme lacinou branku po autu, soupeř nás tlačil. Bylo to třetí vzájemné utkání v několika dnech, měli jsme se vzájemně přečtené. Ve druhé půli jsme se zlepšili, museli jsme střídat gólmany ze zdravotních důvodů a Michal Špit nás podržel. Musím ho pochválit, šel chytat z lavičky po dlouhé době. Měli jsme dost šancí, využili jsme jen jednu, remíza je asi spravedlivá.


    FK Mladá Boleslav - FK Baumit Jablonec 1:1 (1:0)

    Branky: 13. Magera - 69. Mingazov.
    Rozhodčí:
    Královec - Kotík, Nádvorník.
    ŽK: Křapka, Ščuk, Bartl - Greguš.
    Diváci: 1 570.
    SYNOT hráč utkání: Lukáš Magera - Ruslan Mingazov.

    Sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Hruška - Kysela, Křapka, Kúdela, Bořil - Ščuk, Štohanzl - Zahusel, Skalák (56. Bartl) - Ďuriš (33. Wágner), Magera (72. Vacek). Trenér: K. Jarolím.

    FK Baumit Jablonec: Hrubý (46. Špit) - Masopust, Pernica, Beneš, F. Novák - Hübschman, Greguš (46. Doležal) - Kopic, M. Pospíšil, Mingazov (87. Čížek) - Crnkič. Trenér: Šilhavý.


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.