<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    27. kolo, Základní část | sobota 09/05/2015, 16:00 | Energon Arena

    Návštěva: 4 826 diváků (53 % z kapacity 9 100)
    Video


    Reportáž


    Pražané nebezpečně zaútočili hned po rozehrávce. K míči se ve vápně dral Škoda, po souboji s protihráčem upadl, ale sudí Kocourek penaltu neodpískal.

    Příbram se rozkoukávala, poprvé zahrozila až po čtvrthodině, kdy dlouhý nákop propadl k Zemanovi, jeho lob však skončil těsně vedle. A hned z protiútoku udeřilo na druhé straně. Tamás zleva poslal před branku přízemní centr, gólman Kelemen na něj nedosáhl a od Milana Škody se míč odrazil do branky.

    V dresu domácích znovu kraloval Zeman, který nejprve poslal přímý kop těsně vedle, ve 24. minutě centrem našel hlavu Romana Bednáře, jenž prodloužil míč na zadní tyč a srovnal. Jako velký sparťan si gól do sítě Slavie patřičně užil.

    Oba celky v první půli hodně útočily. Slavia si mohla vedení vzít rychle zpátky, když Škoda po hezké individuální akci vystřelil, Kelemen vyrazil míč jen k Hrubému, ale mladý záložník z úhlu trefil jen tyč odkryté branky. Hosté se navíc dožadovali penalty po přistrčení Vukadinoviče.

    Bednáře na druhé straně vychytal Berkovec a Zeman v závěru poločasu nepovedeným centrem trefil břevno branky Slavie.

    Ve druhé půli ofenzivní tempo opadlo. Za domácí měl největší šanci Hájovský, který po Zemanově centru trefil z malého vápna jen brankáře Berkovce. Slavia znovu spoléhala hlavně na Škodu, který po hezké individuální akci Kelemena nepřekonal.

    Rozhodnutí přišlo až v poslední minutě. Obrana Slavie nepokryla nákop za obranu, k míči se dostal Roman Bednář a lobem zařídil domácím cenné vítězství.


    Ohlasy trenérů:

    Pavel Tobiáš (trenér 1. FK Příbram): Dobrý zápas, do kterého vstoupila lépe Slavia. My jsme začali nervózně, zřejmě i kvůli těm debatám o našem umístění. Pak se mužstvo zklidnilo hlavně vyrovnávacím gólem. Byli jsme lepší v kombinaci, měli jsme převahu, ale Slavia nás do šancí nepouštěla. Směřovalo to k remíze, ale jak oni vytrestali nás na podzim (výhra Slavie 3:2 gólem v 87. minutě), tak jsme jim to teď oplatili. Dlouhé míče většinou nevyjdou, ale tentokráte to vyšlo. Tohle vítězství má velkou cenu. Je to pro nás hodně velký nadstandard. O šanci na poháry se bavíme, lhal bych, kdyby ne, ale jsem realista. Jedeme do Teplic a do Plzně, kde to budeme mít hodně těžké. Ale proč se o to nezkusit poprat. Roman Bednář odvedl vynikající výkon. Tak už to bývá, že sparťanské hráče slavistický dres vybičuje. Navíc ho namotivovali i fanoušci Slavie těmi urážkami, za což jim chci poděkovat.

    Miroslav Beránek (trenér SK Slavia Praha): První poločas se hrál oboustranně rychlý fotbal, pomohl tomu i déšť. Dostali jsme se do vedení, ale domácí po hezké akci vyrovnali. Chleba se lámal při našich šancích, které jsme nevyužili. Hlavně ta Hrubého mě mrzí. Zápas jsme kontrolovali, ale z ojedinělé akce jsme si dali v podstatě vlastní gól. Bílek mi říkal, že to zahrával on. Je to pro nás nešťastný konec. Chtěli jsme tu uspět, odvedli jsme tu výkon, aby se to povedlo, ale chybí lepší produktivita. Navíc dostáváme laciné góly. Milanovi Škodovi to tam padá, ale potřeboval by větší odporu, ostatním to nepadá.


    1. FK Příbram - SK Slavia Praha 2:1 (1:1)

    Branky: 24. a 90. Bednář - 16. Milan Škoda.
    Rozhodčí: Kocourek - Nádvorník, Hock.
    ŽK: Bednář, Mareš - Deli, Milan Škoda, Bílek.
    SYNOT Hráči utkání: Roman Bednář - Milan Škoda.

    Sestavy:

    1. FK Příbram: Kelemen - Matějů, Hájovský, Zápotočný, Divíšek - Hnaníček, Suchan (81. Fořt) - Moulis (70. J. Mareš), Pilík, Zeman - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.

    SK Slavia Praha: Berkovec - Švec, Deli, Bílek, Tamás - Baéz (89. Kodr), Piták - Kenija (76. M. Černý), R. Hrubý (90. Červenka), V. Vukadinovič - Milan Škoda. Trenér: Beránek.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.