<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    26. kolo, Základní část | neděle 03/05/2015, 19:30 | Městský stadion Mladá Boleslav | ČT sport

    Návštěva: 4 376 diváků (88 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž



    Sparta nastoupila bez zraněného záložníka Matějovského, v sestavě domácích chyběli Skalák s Vackem, kteří nemohli hrát kvůli dohodě klubů. Na Boleslavi však absence opor nebyla znát a už ve čtvrté minutě se ujala vedení. Po centru Bartla se ke vzdálenější tyči trefil hlavou Zahustel.

    Sparta poté přišla o Marečka, který po souboji s Magerou musel s krvavým kolenem střídat, ale i přesto převzala aktivitu. Udeřit však mohli domácí, jenže s Ďurišovou tečí si poradil brankář Štěch. Na opačné straně poté dvakrát zazářil gólman Hruška, který chytil Váchovu střelu i Lafatovu hlavičku zblízka.

    Do druhého poločasu vstoupila Boleslav velkou šancí Magery, jehož pokus zblokoval stoper Holek. Trest přišel v 50. minutě, kdy střídající Konaté našel před brankou osamoceného Kadlece, který vyrovnal. Vzápětí mohla jít Sparta do vedení, ale Lafatovu střelu zlikvidoval Hruška.

    Sparta se dočkala v 67. minutě jen krátce poté, co rozhodčí na druhé straně kvůli Zahustelovu faulu na brankáře neuznal domácím branku. Křapka podrazil pronikajícího Dočkala a Kadlec se z penalty nemýlil. Vedení mohlo hostům vydržet jen pár okamžiků, ale Bartla po individuální akci vychytal Štěch a Zahustel v obrovské šanci těsně minul.

    Místo vyrovnání tak opět udeřilo na druhé straně. Dočkal našel ve vápně volného Kadeřábka, který tečovanou střelou pojistil náskok Sparty. V závěru sice dokázal snížit Wágner, ale Letenští výhru udrželi a na druhém místě stále mají tříbodový odstup za Plzní, proti které je příští sobotu na Letné čeká zápas o všechno.


    Ohlasy trenérů:

    Karel Jarolím (trenér FK Mladá Boleslav): Sparta měla více ze hry, znovu jsme jako v Plzni spoléhali na protiútok. Dnes jsme se dostali do vedení ještě dřív, škoda, že jsme nevyužili další Ďurišovu šanci na zvýšení. Sparta ale měla také šance, držel nás brankář Hruška. Poločas dopadl dobře, upozorňovali jsme se, že si musíme dát zkraje pozor, ale Sparta nás ztrestala přes naši levou stranu. Důležitý moment byla neuznaná branka Zahustela, nevím, z jakého důvodu se tak sudí rozhodl. Hned vzápětí penalta. Měli jsme tam ale i dobré šance, abychom srovnali, než Sparta znovu přes naši levou stranu udeřila potřetí. Bohužel strašně lacino dostáváme branky, měli jsme si počínat důsledněji.

    Zdeněk Ščasný (trenér AC Sparta Praha): Věděli jsme, že to bude mimořádně těžký zápas. V Plzni zahrála Mladá Boleslav skvěle, měla velkou motivaci, nasazení bylo enormní. Zápas ovlivnila naše hrubá chyba, která domácím dodala další síly. Měli jsme tam šance, hráče jsme nabádali, že musíme mít více náběhů a více tlačit. Zápas se musel lidem líbit. Trochu jsme si to zkomplikovali gólem na 2:3, ale po zásluze jsme vyhráli. Je to důležité vítězství hlavně z hlediska psychiky, kdybychom ztratili, Plzeň by k nám přijela v klidu. Ale je to důležité i z hlediska toho, že Jablonec ztratil a my mu odskočili.


    FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha 2:3 (1:0)

    Branky: 4. Zahustel, 88. Wágner - 50. a 66. z pen. Kadlec, 75. Kadeřábek.
    Rozhodčí: Marek - Dobrovolný, Caletka.
    ŽK: Štohanzl, Ščuk, Zahustel, Křapka - Brabec.
    Diváci: 4 376.
    SYNOT hráč utkání: Aleš Hruška - Václav Kadlec.

    Sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Hruška - Kysela, Křapka, Koch, Bořil - Ščuk, Štohanzl (81. Kúdela) - Zahustel, Magera (84. M. Vukadinovič), Bartl - Ďuriš (81. Wágner). Trenér: K. Jarolím.

    AC Sparta Praha: Štěch - Kadeřábek (82. Kováč), Brabec, Holek, Costa (68. Podaný) - Vácha, Mareček (15. Konaté) - V. Kadlec, Dočkal, L. Krejčí - Lafata. Trenér: Ščasný.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.