<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    26. kolo, Základní část | sobota 02/05/2015, 17:30 | Doosan Aréna | ČT sport

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 11 105 diváků (96 % z kapacity 11 597)
    Video



    Reportáž


    Plzeň v minulých dvou kolech remizovala v Teplicích 0:0 a prohrála doma s Mladou Boleslaví 1:2. Další zaváhání tak už nechtěla dopustit a od začátku se do Slovácka pořádně zakousla. Pomohlo k tomu i nasazení útočníka Holendy, který tentokráte dostal v základní sestavě přednost před Mahmutovičem.

    Právě Holenda šel při prvním rohu do souboje s gólmanem Hečou, ten Kovaříkův centr podskočil a za ním naskakující Kerbr si srazil míč ramenem do vlastní branky. Rychlé vedení domácí ještě povzbudilo a Holenda s Kolářem mohli vedení navýšit.

    Slovácko, které překvapivě nastoupilo v útoku bez kanonýra Doška, se chytlo až po čtvrthodině, kdy utlumilo tlak domácích. Směrem dopředu se však příliš neprosazovalo. To na druhé straně měl po půlhodině hry po dalším rohu velkou šanci Hubník.

    Hned na to přišel další útok, Pilař pronikl d vápna, nacpal se před Mezlíka, který ho stáhnul a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Sudí Lerch navíc nařídil penaltu, kterou Jan Kovařík proměnil tvrdou střelou do středu branky.

    Hned po minutě druhé půle mohl další gól přidat Pilař, který dostal přihrávku za obranu, ale ve skluzu brankáře Heču nepropálil. V 58. minutě pak Vaněk při závaru nastřelil hlavou břevno.

    Konstrukce branky pomohla hostům i v 72. minutě, kdy Kovařík táhl brejk dvou na jediného obránce, připravil tutovku střídajícímu Aidinu Mahmutovičovi, bosenský útočník však trefil jen tyč odkryté branky. Jenže hned vzápětí si napravil reputaci a samostatný únik na gólmana zakončil gólem, svým desátým v sezoně. Pět minut před koncem pak po Kovaříkově centru přidal i jedenáctý, když tentokráte odkrytou branku trefil.

    Slovácko za zápas ani jednou nevystřelilo na domácí branku, trenér Habanec alespoň využil rozhodnutý zápas k tomu, aby v závěru dal šanci teprve osmnáctiletému Galuškovi, pro něhož šlo o ligovou premiéru.


    Ohlasy trenérů:

    Miroslav Koubek (trenér FC Viktoria Plzeň): Bylo potřeba to dnes zvládnout, za každou cenu vyhrát, aby po tom nešťastném zápase s Mladou Boleslaví přišlo uklidnění. Mužstvo si toho bylo vědomo, cílevědomě si šlo za vítězstvím. Samozřejmě nám to ulehčilo i to, že šel soupeř do deseti. Mohli jsme z toho vytěžit i víc, 4:0 je sice krásný výsledek, ale měli jsme tam i další šance a v určitých variantách může rozhodovat o titulu i skóre. Každopádně Slovácko je herně vyspělé mužstvo, má tam dobré hráče a není to lehký soupeř, proto si výhry cením. V útoku dostal šanci Holenda, protože jsme cítil, že je třeba udělat změnu. Holenda zahrál dobře, splnil úkol, který měl.

    Svatopluk Habanec (trenér 1. FC Slovácko): Když v Plzni někdo dostane tak rychle gól, tak je těžké s tím něco dělat. Minule jsme tu přežili penaltu a domácí znervóznili. O to jsme se chtěli snažit i tentokráte, ale to se nepovedlo. Navíc to umocnilo vyloučení Mezlíka. Chtěl jsem to rozhýbat, proto jsme z taktických důvodů nepostavil Doška, který by se tam uběhal a nebyl by tak platný. Naopak jsem tam dal rychlostní typy hráčů, jak to tu předvedla minule Mladá Boleslav. Jenže rychlý gól a vyloučení nám plány zhatily. U té první branky to Milan měl hned chtít boxovat, jenže to chtěl chytat a až na poslední chvíli si to rozmyslel. No a byl z toho nešťastný gól.


    FC Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 4:0 (2:0)

    Branky: 74. a 85. Mahmutovič, 5. vlastní Kerbr, 34. Kovařík z pen.
    Rozhodčí: Lerch - Wilczek, Blažej.
    ŽK: Mezlík, Valenta, Diviš.
    ČK: 33. Mezlík (všichni Slovácko).
    Diváci: 11.105.
    SYNOT Hráči utkání: Jan Kovařík - Milan Heča.

    Sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník, Procházka, Limberský - Vaněk (81. Hrošovský), Hořava - Pilař (73. Petržela), D. Kolář, Kovařík - Holenda (69. Mahmutovič). Trenér: M. Koubek.

    1. FC Slovácko: Heča - Reinberk, Mezlík, Košút, Šimko - Valenta, Havlík - Hlúpik, Trávník (82. Kalouda), Kerbr (79. Galuška) - Diviš. Trenér: Habanec.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: fcviktoria.cz
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.