<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    21. kolo, Základní část | sobota 21/03/2015, 17:00 | Stadion Střelnice

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 2 872 diváků (50 % z kapacity 5 690)
    Video


    Reportáž

    Příbramští i v Jablonci od začátku potvrzovali, že jsou mužstvem dvou tváří a zatímco doma válí, venku se jim vůbec nedaří. Severočeši si ihned vytvořili trvalou převahu, ale dlouho ji nedokázali vyjádřit gólově. Jako první vážněji zahrozil po dvaceti minutách po Romerově centru Crnkič, který hlavou těsně minul.

    Po půlhodině hry přišla komplikace pro hosty. Brankář Boháč při vyběhnutí zřejmě špatně došlápl, s bolestivou grimasou se skácel na trávník a musel přepustit místo náhradníkovi Krbečkovi, který si v lize zachytal poprvé od srpnového šestého kola a prohry 1:4 na Slovácku.

    Příbramští většinu času bránili v bloku, i tak ale občas dokázali zazlobit. V 35. minutě po velkém závaru dorážel sám před brankářem Bednář, ovšem asistent odmával ofsajd.



    Zdálo se, že domácí už v první půli svou aktivitu ve vedoucí gól nepřetaví, když Pospíšil ve 45. minutě kolmicí šajtlí vysunul Nováka, ten si naběhl na obranu a střelou na bližší tyč překonal Krbečka.

    I po pauze byli Jablonečtí lepší a zpočátku trefovali brankovou konstrukci. V 60. minutě zkazilo Kopicovi po pěkné individuální akci radost břevno a za chvíli zakroutil Pospíšil míč z přímého kopu na spojnici tyčí.

    Příbram ke konci zápasu přece jen trochu přidala, ale k vyložené šanci se nepropracovala. Hostům nepomohl ani jeden z mnoha signálů při standardkách, který tentokrát nevyšel. Naopak v 82. minutě si Jablonec pojistil tři body. Po zákroku Matějů na Mingazova Novák proměnil penaltu a vsítil svůj jedenáctý ligový gól v kariéře, z toho osmý v této sezoně.


    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Šilhavý (trenér FK Baumit Jablonec): Byli jsme v tomhle utkání favorit, čekalo se od nás vítězství. Zaplaťpánbůh jsme na něj dosáhli a tři body zaslouženě zůstaly doma. Nerodilo se to lehce, soupeř výborně bránil, a když jsme se přes ně dostali, tak jsme ty šance zahodili. Hodně důležitý pro nás byl gól do šatny, Novák nás po krásné akci poslal do vedení. Ve druhém poločase se soupeř osmělil, měl tam nebezpečné útočné akce, hlavně jejich standardky. Myslím, že kdybychom dali druhý gól o něco dřív, dohráli bychom to ve větším klidu a možná bychom přidali nějaký další gól. Samozřejmě tabulku sledujeme, i z toho pohledu jsem rád, že jsme ten náskok na Boleslav navýšili a přiblížili se Spartě na jeden bod, dostali ji pod tlak.

    Pavel Tobiáš (trenér 1.FK Příbram): Byl to dobrý zápas. Domácí do něj vstoupili velmi fotbalově, aktivně. My jsme byli připraveni hrát v hlubokém bloku, protože jsme věděli, že nás tu čekají těžké chvilky, pokud otevřeme hru. Jablonec sice víc držel míč, ale do nějakých velkých šancí jsme ho nepouštěli. Pak jsme v jednom okamžiku propadli, domácí toho okamžitě využili a v závěru první půle dali gól. V první půli přišel ještě jeden těžký okamžik, když se zranil brankář Boháč, který nás v minulých zápasech držel. Ale i Krbeček zachytal dobře. Druhý poločas jsme se výrazně zlepšili, v některých fázích jsme se soupeři i vyrovnali. V momentě, kdy jsme chtěli držet výsledek co nejdéle to půjde a v závěru se pokusit něčím překvapit, přišel druhý inkasovaný gól ze zbytečné penalty. Zápas byl rozhodnut a využili jsme to k tomu, abychom prezentovali dva reprezentanty do 19 let Suchana a Ryse. Nejsem zklamán z výkonu, výsledek odpovídá tomu, že Jablonec byl lepší.


    FK Baumit Jablonec - 1. FK Příbram 2:0 (1:0)

    Branky: 45. a 82. z pen. F. Novák.
    Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Vaňkát.
    ŽK:
    Beneš - Fillo.
    Diváci: 2 872.
    SYNOT hráč utkání: Filip Novák - Roman Bednář.

    Sestavy:

    FK Baumit Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, F. Novák - Hübschman, Greguš - Kopic (88. Masopust), M. Pospíšil, Crnkič (65. Mingazov) - Šabala (76. Doležal). Trenér: Šilhavý.

    1.FK Příbram: Boháč (30. L. Krbeček) - Nitrianský, Hájovský, Zápotočný, Matějů - Pilík (88. Rys), Hnaníček, Fillo (83. Suchan), Krameš, Zeman - Bednář. Trenér: Tobiáš.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.