<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    7. kolo, Základní část | pátek 12/09/2014, 20:15 | Synot Tip Aréna | Slovak Sport

    Návštěva: 5 823 diváků (30 % z kapacity 19 370)
    Video


    Reportáž



    Slavii se v reprezentační přestávce z velké části vyprázdnila marodka, stihl se uzdravit i se šesti góly nejlepší ligový střelec Milan Škoda a brzy mohl přidat svůj sedmý přesný zásah. Už ve třetí minutě se dostal za obranu a křížnou střelou jen těsně minul tyč. Brno nepřijelo jen bránit a v Edenu se tak od začátku hrál útočný fotbal.

    Červenobílí byli v úvodu aktivnější a mírnou převahu zúročili po sedmnácti minutách. Po pěkné kombinaci přihrál Zmrhal na velké vápno Černému a ten umístěnou přízemní střelou k tyči překonal Hladkého. Dočkal se první soutěžní trefy po letním návratu do Edenu a v lize skóroval poprvé od dubna 2011.

    Brno, které v Edenu v samostatné historii nevyhrálo ani jedno z předchozích 20 ligových utkání, se ale nepříznivým vývojem nenechalo zdeptat a ještě do pauzy srovnalo.

    Na třetí pokus se mohl z gólu radovat Vávra. První branku mu sudí Nenadál v 34. minutě neuznal kvůli zpracování rukou, při druhém zásahu nakonec nenechal výhodu a přerušil hru po slávistickém faulu. Po následném přímém kopu už se ale jednadvacetiletý útočník dočkal, když zblízka doklepl pod břevno míč, který po Zavadilově ráně vyrazil Hrubeš.

    Po přestávce nasadil kouč Slavie Beránek zkušeného kapitána Pitáka a domácí si vytvořili dvě velké šance. Boudjemau i Zmrhala ale vychytal Hladký a pak neuspěl s dalekonosnou střelou ani Juhar.

    Pražané za zahozené možnosti pykali. Po hodině hry se z dorážky v podobné situaci jako před vyrovnávacím gólem prosadil Vávra a poprvé v životě dal v lize za jedno utkání dvě branky. Do dnešního duelu skóroval v nejvyšší soutěži jen jednou.

    Slávistickou snahu o vyrovnání pak zbrzdili domácí fanoušci, kteří házeli na trávník různé předměty a rozhodčí asi na dvě minuty přerušil hru. Když se Pražané nadechovali k náporu, udeřili hosté potřetí. Černý fauloval v 76. minutě Briganta a Zavadil z penalty nezaváhal.


    Ohlasy trenérů:

    Miroslav Beránek (trenér SK Slavia Praha): Vstoupili jsme do utkání dobře, podnikali jsme rychlé útoky a z jednoho jsme dali gól. Bohužel několik dalších akcí zejména z naší pravé strany jsme finálně nezvládli k tomu, abychom zvýšili vedení. Před poločasem jsme poměrně lacino inkasovali ze standardky, už se nám to stalo v Boleslavi. V přestávce jsme si řekli, že zvýšíme aktivitu. Měli jsme spoustu šancí, ale dostali jsme další gól ze standardky, který s námi zacloumal. Přerušení zápasu mě moc mrzí, odpadky na hřiště nepatří. My jsme ztratili na tempu, pomohlo to soupeři, který byl ve vedení. Soupeř byl dnes produktivnější. Možná jsme měli nejvíc šancí za celý podzim, ale neproměnili jsme je. S Plzní jsme měli jednu dvě šance a dali jsme jeden gól, tentokrát jsme nebyli produktivní. Víme, že ta cesta nebude přímá, že takovéhle výpadky a porážky přijdou. Teď se do konce podzimu ukáže, jak na tom jsme.

    Václav Kotal (trenér FC Zbrojovka Brno): Vzhledem k tomu, jakou jsme měli marodku, jsme to museli řešit zařazením několika mladých hráčů do sestavy. Jsem rád, že prokázali svoji kvalitu. Dá se říct, že Standa Vávra dvěma góly zařídil naše vítězství a Pavel Zavadil to potvrdil. Když jsme přežili tlak Slavie na začátku utkání, který byl opravdu drtivý, myslím, že kromě těch deseti minut jsme tu vyhráli zaslouženě. Kluci před zápasem řešili, že v novinách napsali, že přijeli turisti z Brna. Možná jsme turisti, ale jsem rád, že jsme si odvezli dárek v podobě tří bodů. Jsem rád, že se nám podařilo získat tři body ze soupeřova hřiště dřív než v minulé sezoně.


    SK Slavia Praha - FC Zbrojovka Brno 1:3 (1:1)
    Branky: 17. M. Černý - 42. a 60. Vávra, 77. Zavadil z pen.
    Rozhodčí: Nenadál - Kříž, Arnošt.
    ŽK:
    V. Vukadinovič, Juhar, M. Černý - Zavadil.
    Diváci: 5823.

    Sestavy:
    Slavia: Hrubeš - Nitrianský, Latka, Kodr, Juhar - Baéz, Zmrhal - V. Vukadinovič (46. Piták), Boudjemaa (65. Balaj), M. Černý (76. Petr) - Milan Škoda. Trenér: Beránek.
    Brno: Hladký - Buchta, Schuster, Jugas, Lutonský - Malík (90. Moukanza) - Sýkora (74. Šumbera), Fischer, Zavadil, Brigant - Vávra (82. Kaščák). Trenér: Kotal.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.