<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    7. kolo, Základní část | sobota 13/09/2014, 17:00 | Střelecký ostrov

    Góly


    Návštěva: 2 764 diváků (41 % z kapacity 6 681)
    Video


    Reportáž


    Domácí v úvodních minutách působili bázlivým dojmem a zdálo se, že se spíš na hřišti hledají. Toho chtěl využít Kalouda, jenž se v 7. minutě dostal ke střele, ale Křížek jeho pokus zlikvidoval.

    Tápání Českých Budějovic však brzy skončilo. První příležitost však ještě svěřenci trenéra Urbana nevyužili. Hora ideálně hrudníkem posunul míč na nabíhajícího Linharta, jenž se tak dostal sám před Heču. Českobudějovický útočník však volil v koncovce razanci místo techniky a branku minul. Linhart ale dlouho zoufat nemusel, po chvíli své selhání napravil. Ve 14. minutě vrátil přetažený centr Benáta před branku Vošahlík a Linhart hlavou tentokrát Heču překonal.

    Gól Jihočechy povzbudil k odvážnější hře. Zajímavou situaci, kdy na dva bránící hráče Slovácka postupovali Klesa, Hora a Linhart, domácí nezvládli - poslední jmenovaný zkazil finální přihrávku.

    Jihočeši se však do přestávky radovali z přesné trefy ještě jednou. Ve 25. minutě Hora na půlce napadal jednoho z bránících hráčů Slovácka a vybojoval tím míč pro Linharta. Ten jej přiťuknul Benátovi, jehož střelu obrana hostů zblokovala. Míč se však odrazil k Horovi, jenž chtěl technicky obstřelit Heču. Gólman Slovácka na balón dosáhnul, ale vytlačil ho jen k Vošahlíkovi a ten pohodlně zvýšil na 2:0.

    České Budějovice mohly přidat ještě jeden úspěch, ale povedená rána Volešáka skončila těsně vedle tyče. Paralyzované Slovácko se v úvodních pětačtyřiceti minutách prakticky nedostalo k zakončení a v závěru první části prověřil jen střelou ze střední vzdálenosti stoper Břečka.

    Druhou část začali hosté aktivněji a brzy se za svou snahou dočkali odměny. V 52. minutě nezasáhl dlouhý nákop hostujícího týmu Klesa, který promáchl. K míči se tak lehce dostal Kerbr, jenž prostřelil Křížka a snížil. V 57. minutě měl navíc na hlavě vyrovnání Došek, ale českobudějovický brankář jeho pokus vytáhnul na roh.

    Druhá část se hrála oboustranně ve svižném tempu. Jihočeši se dostali několikrát do nadějného brejku, ale většinou jej nezakončili. A když už se jim to podařilo, Volešák v 80. minutě pálil nepřesně. Hosté se tradičně spoléhali na vysoké míče, které mířily nejčastěji na Doška. A útočník Slovácka v jedné šanci neselhal - v 88. minutě hlavou rozhodl o nerozhodném výsledku.


    Ohlasy trenérů:

    Luboš Urban (trenér SK Dynamo České Budějovice): Jsme zklamaní, průběh nám nahrával, vedli jsme 2:0, ale když dostanete gól v 89. minutě, tak nemůžete být spokojený. Ty tři body jsme přitom potřebovali. Byli jsme na soupeře dobře připraveni. Snažili jsme hodně hrát na stopera Radu a nechat hrát (druhého středového obránce) Břečku. Také jsme chtěli nechat Slovácko hrát a chodit do otevřený obrany, což nám vycházelo a dali jsme z toho dva góly. Bohužel pak nastala nejhorší situace, kdy v 6. minutě druhé půle dal soupeř gól a snížil. Tomu předcházelo zaváhání Klesy, když netrefil míč, to je banální chyba. My jsme i přesto pokračovali v tom, co jsme chtěli. Jenže brejky jsme nedokázali zakončit, buď jsme vůbec nedali finální přihrávku, nebo mířila na paty. Život jde dál, my si to musíme rozebrat.

    Svatopluk Habanec (trenér 1. FC Slovácko): Dneska jsme odehráli dva zápasy v jeden. V prvním poločase byli domácí jasně lepší, my jsme měli jenom pár náznaků. Soupeř na nás byl velice slušně nachystaný, nedal nám prostor pro rozehrávku a navíc výborně brejkovali po stranách. V tom hlavně vynikal Hora a bylo to ze strany Českých Budějovic hodně nebezpečné. O přestávce jsem nezvyšoval hlas, jsem se ptal v kabině hráčů, co to má znamenat. Druhá půle byla taková smršť centrovaných balónů a obranný blok domácích byl hodně hluboký. Chtěli jsme si odtud odvézt tři body, ale nezasloužili jsme si je za první půli. Musíme brát jeden za remízu.


    SK Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko 2:2 (2:0)
    Branky: 14. Linhart, 25. Vošahlík - 52. Kerbr, 88. Došek.
    Rozhodčí: Příhoda - J. Paták, Antoníček.
    ŽK: Volešák, Hora, Machovec - Rada.
    Diváci: 2764.

    Sestavy:
    Č. Budějovice: Křížek - Klesa, P. Novák, Lengyel, Machovec - Vošahlík (72. Michal Škoda), Volešák, Herzán (66. Brunclík), Benát (79. Podstavek), Hora - Linhart. Trenér: Urban.
    Slovácko: Heča - Daníček (73. Dočekal), T. Rada, Břečka (77. Košút), Reinberk - Šumulikoski - Diviš, Kalouda, Valenta (62. Havlík), Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.


    FOTO: ČTK, dynamocb.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.