<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    10. kolo, Základní část | pátek 03/10/2014, 20:15 | Stadion Střelnice | Slovak Sport

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 2 246 diváků (39 % z kapacity 5 690)
    Video


    Reportáž



    Pražané utrpěli nejtěžší porážku od návratu do ligy v sezoně 2011/12 a v posledních dvou venkovních zápasech inkasovali jedenáct branek; před dvěma týdny podlehli na Slovácku 1:5.

    Dukla z předchozích šesti vzájemných ligových zápasů prohrála jen ten první, tentokrát ale o naději na body rychle přišla. Jako první sice zahrozil ve třetí minutě hostující Marek Hanousek, od té doby však vzali taktovku pevně do rukou Severočeši a v osmé minutě otevřeli skóre.

    Na Pospíšilův rohový kop si naběhl Doležal a hlavou usměrnil míč do sítě. Uběhlo dalších osm minut a Jablonec už vedl dvougólovým rozdílem. Po rychlé akci se přesnou střelou zpoza vápna do horního rohu prosadil Mingazov a mohl se radovat z první trefy v české lize.

    Obrana Dukly jako by neexistovala a v 18. minutě to bylo už 3:0, když si míč do vlastní branky nešťastně srazil hlavou Štetina. Ve 24. minutě měli hosté dobrou příležitost na snížení, ale před Krmenčíkem skočil míč a útočník jej poslal mimo brankovou konstrukci. Jablonečtí pokračovali v aktivní hře a ve 37. minutě přidali čtvrtý gól. Na zadní tyči doklepl balon do sítě Novák.

    Dukla po pauze zvýšila tempo a v 51. minutě musel proti tvrdé Bergerově ráně zasáhnout gólman Hrubý. V 57. minutě se domácí radovali z pátého zásahu. Účinně napadli rozehrávku Dukly, míč se dostal k Doležalovi, který jej sklepl za sebe nabíhajícímu Rossimu a ten umístěnou střelou k tyči překonal Radu.

    Jablonec mířil k první domácí výhře nad Duklou a kontroloval hru, i když soupeř jen nebránil a snažil se dát aspoň čestný gól. Žádnou z šancí ale nevyužil a místo toho inkasoval pošesté, když se podruhé v utkání prosadil Novák. Jako levý obránce je s pěti brankami v ligové sezoně nejlepším týmovým střelcem. Jablonec se dočkal své třetí nejvyšší výhry v samostatné ligové historii a fanoušci hráče do kabin vyprovodili skandováním "My tu ligu stejně vyhrajem!".


    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Šilhavý (trenér FK Baumit Jablonec): Máme velkou radost z toho výsledku i výkonu, hlavně v prvním poločase jsme předvedli nejlepší výkon pod naším vedením. Jsem rád, že se práce konečně zúročila, proměnili jsme šance, které jsme měli i v minulých zápasech. Někdy jich bylo více, někdy méně, ale dnes jsme konečně byli hodně produktivní. V krátkém čase jsme dali tři góly a to otřese i jiným soupeřem, než je Dukla. Ta nám to umožnila tím, že chtěla hrát fotbal, tlačila se dopředu, hrozila z brejků a byla stále aktivní. Fotbal se musel líbit. Věřím tomu, že naši hráči budou nabývat sebevědomí a takové výkony budeme předvádět častěji.

    Luboš Kozel (trenér FK Dukla Praha): Chtěli jsme do utkání vstoupit lépe než na Slovácku, což se nám dařilo asi jen první pětiminutovku. Na Slovácku jsme prohrávali 0:3 ve 22. minutě, tady už v 18. minutě. Nemohu říct, že jsme hráli neaktivně nebo že nás soupeř jednoznačně přehrával. První gól jsme si dali takřka sami, druhý jsme dostali vzápětí a třetí jsme si opět dali sami. To by zamávalo s každým mužstvem, natož s naším mladým. Pozice to byla těžká, soupeř vyrostl. Jablonci vyhovuje, když má prostor, má rychlé hráče. Čekal na chyby a ty my děláme. Od 25. minuty to byla otázka, kolik to bude. U Jablonce to byla otázka času, kdo to odnese. Už v minulých kolech soupeře přehrával, ale šance neproměňoval. Dnes tam spadlo skoro vše, co si vypracoval. I když gólů mohl dát víc, ale my jsme taky mohli skórovat.


    FK Baumit Jablonec - FK Dukla Praha 6:0 (4:0)
    Branky: 37. a 77. F. Novák, 8. Martin Doležal I., 16. Mingazov, 18. vlastní Štetina, 57. Rossi.
    Rozhodčí:
    Lerch - Wilczek, Vlasjuk.
    ŽK: Berger, Jeřábek (oba Dukla).
    Diváci: 2 246.

    Sestavy:

    FK Baumit Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, F. Novák - Rossi, Hübschman - Kopic, M. Pospíšil (81. Čížek), Mignazov (76. Moulis) - Martin Doležal I. (68. Jun). Trenér: Šilhavý.
    FK Dukla Praha: F. Rada - Karavajev, Jeřábek, Štetina (46. Polom), Matěj Hanousek - Hlinka, Marek Hanousek, Považanec - Berger (64. Jakub Mareš), Beauguel, Krmenčík (76. Néstor). Trenér: Kozel.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.