<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    6. kolo, Základní část | pátek 29/08/2014, 20:15 | Stadion v Jiráskově ulici | Slovak Sport

    Góly

    Bez branek


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 2 980 diváků (66 % z kapacity 4 500)
    Video


    Reportáž





    Hrát aktivně a přehrát soupeře. Přesně to byl cíl, se kterým chtěli Jihlavané vyrukovat na českobudějovické Dynamo. A tak se také stalo. Od prvních minut byla domácí Vysočina jasně lepším týmem. Hned ve čtvrté minutě protáhl brankáře Křížka středopolař Kučera.

    Prakticky celý poločas se pak hrál v režii hráčů ve žlutých dresech. Svou chvilku slávy mohl zažít novic v dresu Jihlavy Marián Kovář, bránu ovšem minul. Úspěšný nebyl ani kanonýr Harba v minutě 21. Na jaře bezchybný, na podzim trápící se. Potvrdil ale skutečnost, že Jihlava na tom herně není špatně, kamenem úrazu je však střílení, či spíš nestřílení branek.

    Budějovice poprvé Hanuše ohrozily až ve 24. minutě, jihlavský gólman si s míčem bez problémů poradil. Poté se opět činili aktivní hráči Vysočiny. Znovu Harba, a především pět minut před poločasovou přestávkou mladý Kučera, jehož pumelenici Křížek s problémy zneškodnil. Když však nikdo z výše uvedených hráčů výborně chytajícího gólmana Jihočechů nepřekonal, odcházely oba týmy do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

    I do druhé periody vstoupili lépe hráči s ježkem na prsou. Chybělo jim však to hlavní - finální přihrávka, resp. vstřelení branky. Rozhodně jim nelze upřít snahu a vervu, se kterou chodili do soubojů.



    První výraznější šanci však měli hosté. Střídající Škoda se s míčem otočil, Hanušovu klec o kousek minul.V 72. minutě se po pravé straně protáhl rychlonožka Jungr, předkládal míč do pokutového území Kučerovi, před ním ale na poslední chvíli zatáhl za záchrannou brzdu Brunclík a vystřihl parádní skluz, kterým gólový pas zneškodnil.

    I ve zbytku utkání tahali hostující Jihočeši za kratší konec provazu. Jihlava tlačila, Budějovice bránily. Skóre zůstávalo stále stejné a nezměněné. Závěr zápasu přinesl sérii nepřesností, kterou nezlomil ani střídající Peter Šulek, další nováček v dresu Jihlavy. Po závěrečném hvizdu Budějovičtí radostně povyskočili. Byli si dobře vědomi, že tenhle bod může mít cenu zlata.

    Jihlava sice poprvé v tomto ročníku SYNOT ligy bodovala, vzhledem k průběhu duelu je však jediný bod proklatě málo. Stále tedy okupuje poslední příčku tabulky. S jediným bodem a jediným vstřeleným gólem po šesti odehraných kolech.


    Ohlasy trenérů:

    Petr Rada (trenér FC Vysočina Jihlava): Zase jsme nevyhráli, to jsme ale chtěli za každou cenu a na hráčích to bylo vidět. Lehkost jsme neměli. V první půli jsme měli šanci, ale když nemáte lehkost, projevuje se to právě na tom, že v koncovce máte křeč. Po přestávce jsme si moc šancí nevytvořili. Výsledek je zklamáním. Chtěli jsme to zvládnout. Jestli mám důvěru vedení? To není moje starost. My budeme pracovat normálně dál. Situace, které jsme si vytvořili v loňské sezoně a dokázali je proměňovat třeba jen tím, že jsme jen nastavili nohu, teď neproměňujeme.

    Luboš Urban (trenér Č. Budějovic): Bod skvělý, tři body fantastický. Takhle bych to viděl před zápasem, ale po zápase bod beru všema deseti. Víc jak bod jsme si nezasloužili. Dopředu jsme byli jaloví. Domácí jsme ale znervózněli a tím pádem jsme tu vydolovali bod, který je obrovsky cenný, protože je z půdy soupeře, který asi bude hrát s námi společně v dolní polovině tabulky. O poločase byla v kabině bouřka, protože jsme byli všude pozdě. Jihlava šla za vítězstvím a bylo jen otázkou, jestli to přežijeme nebo ne. My byli u všeho pozdě. Jejich obránci měli každý balón.


    FC Vysočina Jihlava - SK Dynamo České Budějovice 0:0
    Rozhodčí: Bílek - Peřina, Vysloužil.
    ŽK: Linhart, Škoda (oba Č. Budějovice).
    Diváci: 2980.

    Sestavy:
    Jihlava: Hanuš - Marek, Tlustý, J. Krejčí, Hybš - Kučera (81. Koloušek), Jánoš (86. Šulek) - M. Kovář, Jungr (74. Mešanovič), Vaculík - Harba. Trenér: P. Rada.
    Č. Budějovice: Křížek - Klesa, Lengyel, P. Novák, Machovec - Vošahlík, Benát (87. Herzán) - Koreš (33. Michal Škoda), Volešák, Hora - Linhart (55. Brunclík). Trenér: Urban.


    FOTO: fcvysocina.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.