<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    13. kolo, Základní část | sobota 01/11/2014, 20:15 | Doosan Aréna | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 11 354 diváků (98 % z kapacity 11 597)
    Video

    Reportáž

    Zatímco Sparta nastoupila v očekávané sestavě z posledních zápasů, plzeňský trenér Miroslav Koubek se rozhodl pro dvě změny. Místo Koláře na podhrotu nastoupil Hořava a v útoku vůbec poprvé od začátku dostal šanci Holenda.

    Důležitost utkání oběma týmům v úvodu jakoby svazovala nohy. Sparta se dostala ke dvěma nepřesným střelám z dálky, Plzeň zahrozila Vaňkem, který však střílel hodně vedle.
    Domácím výrazně pomohla 12. minuta a využitá standardní situace. Hrošovský z rohu poslal míč na zadní tyč, kam si dobře naběhl Lukáš Hejda a hlavou poslal Viktorii do vedení.

    Následně se v kotli domácích objevily dýmovnice a utkání muselo být kvůli kouři ve sparťanském vápně na chvíli přerušeno.

    Plzeň gól hodně povzbudil a bylo jí plné hřiště. Naopak zaskočená Sparta prohrávala souboje, byla všude o krok pozdě a nefungovala jí záloha. Viktoria si tak vytvořila tlak, který přinesl druhý gól. Pilař si všimnul nabíhajícího Tomáše Hořavy a hezky mu přihrál za obranu, plzeňský záložník se ocitl sám před brankářem Bičíkem, kterého překonal a zvýšil na 2:0.

    Sparta se začala do útoku dostávat až s blížícím se poločasem, ale k výraznějšímu ohrožení Kozáčikovy branky se nedostala. Plzeň se ve druhé půli více soustředila na defenzivu a hrozila z protiútoků. Po jednom z nich mohl přidat třetí gól Petržela, který ve vápně udělal kličku, ale na poslední chvíli mu střelu zablokoval Brabec. Při dalším brejku Petrželu vychytal Bičík.

    Plzni situaci komplikovali fanoušci, kteří si znovu neodpustili pyrotechniku a zápas musel být už potřetí přerušen. Fanoušky musel uklidňovat i kapitán Limberský.
    Sparta se pokusila probudit spící ofenzivu nasazením útočníka Bednáře místo stopera Brabce. Zahrozila však opět Plzeň, když Hořava trefil z přímého kopu břevno. 

    To Sparta se za celý zápas nedostala k přímé střele na branku, v nastavení navíc přišla o vyloučeného Matějovského, který fauloval unikajícího Tecla.


    Ohlasy trenérů:

    Miroslav Koubek (trenér FC Viktoria Plzeň): Podle očekávání jsme viděli dramatickou bitvu, ve které moje mužstvo podalo kvalitní výkon a zaslouženě vyhrálo. Jsem na mužstvo pyšný a hrdý. Mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem, ale v tuhle chvíli jsem absolutně spokojený s výsledkem i hrou. Vstoupili jsme do utkání, jak jsme chtěli. Velmi vitálně, aktivně, pokusit se dát úvodní branku a zaskočit tím Spartu. To se podařilo a posílilo nás. Druhá branka to byla krásná akce dvojice Pilař, Hořava a dostala nás do možná až nečekaně komfortní situace. Potom jsme si vítězství chytrou hrou hlídali. Sparta si vytvořila územní převahu, ale věděli jsme, že to bude otevřené a přijdou brejky. Mohli jsme dát i další branku, soupeře podržel Bičík. Dozvěděl jsem se, že Sparta nevystřelila na branku, tento fakt ukazuje zaslouženost našeho vítězství. Zbývá sedmnáct kol, 51 bodů, to je obrovský balík. Co jsou to čtyři body? Ale jak říkal kolega Víťa, kdo vyhraje, může ho to psychicky posílit. Je to impulz, který vítězi neublíží.

    Vítězslav Lavička (trenér AC Sparta Praha): Určujícím momentem pro další vývoj byla poměrně rychlá branka. Viktorka šla do vedení brzy po naší chybě při standardce, když jsme nesplnili úkol při bránění. Viktorce dala branka hodně energie a kolem 20. minuty přidala druhou. Těžila z toho, že byla agresivnější hlavně v prvním poločase. Určovala ráz hry, my jsme tahali za kratší konec. Přestože jsme se ve druhé půli snažili nějak dostat do zápasu, naše snaha neměla potřebný efekt. Viktorka nás v defenzivě dobře pokryla a vyhrála zaslouženě. To, v čem jsme dominovali v minulém zápase na Letné, nám dneska Viktorka vrátila. Byla na nás připravená velmi dobře, nedala nám prostor. Náskok Plzně v tabulce se v tuhle chvíli zvětšil, je to pro nás komplikace a varování, abychom si pojmenovali to, co jsme dnes dělali špatně, a snažili se ve zbytku sezony bodový náskok Viktorky umazat.


    FC Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha 2:0 (2:0)

    Branky: 12. Hejda, 23. Hořava.
    Rozhodčí: Jílek - Pelikán, Dobrovolný.
    ŽK: Pilař, Kozáčik, Hořava - L. Krejčí, Dočkal, Costa, Kadeřábek, Bednář.
    ČK: 90. Matějovský.
    Diváci: 11.354 (vyprodáno).

    Sestavy:

    Plzeň: Kozáčik - Řezník (68. R. Hubník), Hejda, Procházka, Limberský - Hrošovský, Vaněk - Petržela (90. Kovařík), Hořava, Pilař - Holenda (64. Tecl). 

    Sparta: Bičík - Kadeřábek, J. Brabec (74. Bednář), Holek, Costa - Vácha - Konaté (67. Přikryl), Dočkal, Matějovský, L. Krejčí - Lafata.


    FOTO: ČTK



    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.