<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    3. kolo, Základní část | neděle 10/08/2014, 17:00 | Střelecký ostrov

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 6 402 diváků (96 % z kapacity 6 681)
    Video


    Reportáž


    Plzeň se dočkala druhé nejvyšší venkovní výhry v historii samostatné ligy po triumfu 5:0 nad Ústím na Labem a po druhém ligovém vítězství za sebou ztrácí dva body na vedoucí Spartu. Naopak Dynamo prohrálo s Viktorií šestý z posledních sedmi duelů a je v tabulce předposlední.

    Trenér Západočechů Dušan Uhrin mladší po čtvrteční prohře 1:4 s Ploještí a vypadnutí z Evropské ligy na třech místech změnil sestavu. Horváth usedl na lavičku, v útoku premiérově dostala od začátku šanci posila Chramosta a v brance se poprvé v sezoně představil Bolek, který nahradil Kozáčika.

    Plzeňský "kotel" fanoušků hned v úvodu podpořil kouče Uhrina, jehož pozice je podle některých médií v ohrožení. Za svého kouče jako by se chtěli postavit i hostující hráči, kteří vstoupili do zápasu náporem a už po necelých dvou minutách otevřeli skóre.

    Nedůraz v domácí obraně potrestal pohotovou střelou obránce Radim Řezník a potvrdil, že se mu proti Českým Budějovicím nebývale daří. V zápasech s Dynamem dal tři ze svých čtyř ligových branek.

    Jihočeši nasadili obě nové posily Vošahlíka s Volešákem, proti vicemistrovi ale měli až moc velký respekt. Hosté kontrolovali hru a v 17. minutě zvýšili. Jan Chramosta chladnokrevně zakončil samostatný únik na Křížka a dočkal se první soutěžní trefy v plzeňském dresu.

    Dynamo před týdnem kvůli úmrtí teplického ředitele Františka Hrdličky nehrálo duel na severu Čech a nedařilo se mu navázat na sympatický výkon z úvodního kola a remízu s Libercem. Až v závěru poločasu se trochu osmělilo a Bolka po Machovcově přímém kopu ze strany zachránila tyč.

    Místo snížení naopak ještě do pauzy potřetí udeřila Plzeň. Domácí obrana nechala ve vápně zpracovat míč Daniela Koláře a reprezentační záložník dal svůj třetí gól z posledních čtyř zápasů.

    Po přestávce už se utkání pouze dohrávalo a Viktoria z mnoha šancí přidala ještě jednu trefu. V 59. minutě si Jan Chramosta zpracoval Limberského centr a potřetí v ligové kariéře dal v jednom duelu dvě branky.


    Ohlasy trenérů:

    Luboš Urban (SK Dynamo České Budějovice): Nedělám z toho tragédii. Zvykáme si na první ligu, je rychlejší, agresivnější, důraznější. V prvním zápase přijdeme o dva klíčové hráče, pak zemře ředitel klubu, nehrajeme zápas. Plzeň hraje pohár, ligu, pohár, zatímco my stojíme a vypadneme z toho. Tohle nám nenahrálo, marodka, plus kvalita soupeře. Takhle si to sečtu, je to 0:4 a buďme rádi. Ale myslím, že minimálně tři ze čtyř gólů byly zbytečné. Na něco se celý týden připravujeme a pak je v sedmnácté minutě rozhodnuto. Když se nadechujeme, trefíme vnitřní tyč a v poslední minutě nastavení první půle si necháme dát třetí gól. Tím se totálně zabil zápas. V kabině žádná pohoda nebyla, chtěli jsme to dohrát s nulou. Jenže pak házíme aut, ztratíme balon a Plzeň excelentně vyřeší přečíslení. Bylo nebezpečí, že to může skončit ještě vyšším rozdílem, závěr už jsme nějak odkopali.

    Dušan Uhrin ml. (FC Viktoria Plzeň): Určitě jsme byli po čtvrtku psychicky skleslí, chtěli jsme postoupit. Byla to pro nás velká rána. Když hrajete za tři dny, musíte to namotivovat, promluvit si o těch chybách, což jsme udělali. Strašně jsem se soustředil, abychom něco v dnešním utkání nepokazili. Nechtěl bych ale mluvit o tom, že jsme něco napravili po tom čtvrtku. To v žádném případě. Chtěli jsme vyhrát a kontrolovat hru. Věděli jsme, že domácí mají vysoké hráče a dobré standardky. Tomu jsme chtěli zabránit a naopak sami útočit do otevřeného prostoru mezi stopery a krajními beky. To se nám povedlo. Od začátku jsme drželi zápas pod kontrolou, vytvořili jsme si šance a některé z nich využili. Soupeř mohl snížit na 2:1, ale přežili jsme to. Druhou půli jsme kontrolovali a přidali čtvrtý gól. Hráli jsme podobně jako ve čtvrtek, ale ve čtvrtek nás soupeř hodně potrestal z těch šancí, které měl. Tady jsme ještě víc kontrolovali hru. Jsem rád, že jsme získali tři body, protože je strašně důležité, aby se nám čelo tabulky neutrhlo. Podpora fanoušků mě překvapila. Říkal jsem si, že prohra 1:4 byla rána pro mě, pro všechny v klubu i pro fanoušky. Jsem za tu podporu rád a děkuji jim. To povzbuzení bylo velmi příjemné.


    SK Dynamo České Budějovice - FC Viktoria Plzeň 0:4 (0:3)
    Branky: 2. Řezník, 17. a 59. Chramosta, 45+2. Kolář.
    ŽK: 36. Brunclík (CEB), 38. Novák (CEB) – 44. Řezník (PLZ).
    Rozhodčí: Kocourek – Kordula, Kříž.
    Diváci: 6402.


    Sestavy:

    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Novák, Lengyel, Podstavek, Machovec (76. Hála) – Vošahlík, Benát (C), Brunclík (70. Funda), Volešák, Koreš – Škoda (57. Linhart). Trenér: Urban.

    FC Viktoria Plzeň: Bolek – Řezník, Hubník, Procházka, Limberský (C) – Hrošovský, Hořava – Petržela (71. Vaněk), Kolář, Pilař (75. Kovařík) – Chramosta (68. Tecl). Trenér: Uhrin ml.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO:
    ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.