<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    29. kolo, Základní část | neděle 25/05/2014, 18:00 | Na Stínadlech

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 5 040 diváků (30 % z kapacity 17 078)
    Video


    Reportáž



    Do utkání vstoupili aktivně hosté, když ani ne po deseti minutách hry musel hasit závar před vlastní brankou obránce Jablonský. Následně se ale do útoku dostal Matula, který se sám probojoval až na ofenzivní polovinu hřiště a zajímavě centroval.

    Ostrava brzy musela střídat, Svěrkoše nahradil Štěpán a ještě do první přestávky provedly změnu v sestavě i Teplice, když místo Vachouška vyběhl na trávník Fenin. Před půlhodinou hry mohl otevřít skóre hlavou Nivaldo, který si naběhl na skvělý centr Litsingiho. Míč se ale do branky nevešel.

    Ve 36. minutě mohl jít do vedení Baník, ale své přečíslední tří hráčů na jediného obránce vůbec nezvládl. Za takovou neproměněou příležitost mohli být hosté potrestáni. A to protože ve 38. minutě fauloval v pokutovém území brankář Šrom a zavinil tak penaltu. Při její exekuci ale selhal Litsingi, jenž našel svou střelou z pokutového puntíku pouze rukavice Šroma.

    Těsně před přestávkou pak zahrozil Vachoušek, stejně jako hostující Azevedo. Baník se na Stínadlech prezentoval poctivým výkonem a dostával se do šancí. Jednu takovou měl Greguš a záhy pak Krmenčík. V závěru utkání se ale více ke slovu dostávaly Teplice a gólman Šrom byl ve velké permanenci. Baník kromě penalty pak postihl další trest, protože v 79. minutě inkasoval červenou kartu Kaša.

    V samém závěru pak mohli Teplice jít do vedení po akci Nivaldo, před posledním hvizdem pak ale prověřil Grigara Kukec s Krmenčíkem. Gól ale v utkání nepadl, a tak se oba celky rozešly smírně.


    Ohlasy trenérů:

    Zdeněk Ščasný (FK Teplice): Chtěli jsme se rozloučit s fanoušky jiným výsledkem, asi i jinou hrou. Ten zápas byl takový průměrný, střídaly se tam děsivé pasáže s těmi lepšími. Někteří hráči ten zápas úplně nezvládli ve své hlavě a podle toho to vypadalo. Celkově to dokazuje, že naše výkony na jaře jsou hodně nevyrovnané, po dobrém přijde vždycky špatný. Zásadní problém je, že kádr není široký v té dostatečné kvalitě. Vachoušek má zřejmě utrženou achilovku, aspoň co mi hlásil lékař. Jindráček má problémy s kotníkem, takže jsem vzal na soupisku Mahmutoviče, i když jsem mu řekl, že na jaře ho do zápasu zatím nasadit nechci.

    Tomáš Bernady (FC Baník Ostrava): My jsme sem přijeli s tím, že bychom se už definitivně rádi oprostili od té hry o záchranu. Nebyl to tak kvalitní výkon jako v předchozích zápasech, nedokázali jsme využít některé dobře rozběhnuté akce. Navíc jsme si zkomplikovali situaci, nejdřív jsme se dostali pod tlak a pak i tou penaltou, na tyhle rychlé rozehry od Grigara jsme se přitom připravovali. Druhý poločas už byl takový taktický, přestáli jsme tam pár šancí díky dobrému výkonu Šroma. Po vyloučení jsme se už stáhli do obrany a ubránili to. Svěrkoš chtěl zkusit hrát za každou cenu, ale pak si sám řekl o střídání. Na poslední utkání snad bude ještě v pořádku.


    FK Teplice – FC Baník Ostrava 0:0
    Rozhodčí:
     Kovařík – Pelikán, Gallo.
    ŽK:
    Ramos, Jablonský - Šrom, Kaša, Kukec.
    ČK: Kaša.
    Diváci: 5 054.


    Sestavy:

    FK Teplice: Grigar – Vondrášek, Jablonský, Hošek, Matula (C) – Nivaldo, Ljevakovič, Ramos (76. Klimpl), Vachoušek (31. Fenin), Litsingi – Salami (76. Bratanovič).Trenér: Ščasný.

    Baník Ostrava: Šrom – Sukup, Kaša, Frydrych, Byrtus – Šichor (80. Stronati), de Azevedo, Kukec, Greguš, Svěrkoš (C) (25. Štěpán) – Narh (55. Krmenčík). Trenér: Bernady.


    FOTO: ČTK
    VIDEO: idnes.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.