<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    27. kolo, Základní část | pátek 02/05/2014, 20:15 | Synot Tip Aréna | TV Fanda

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    Bez karet


    Návštěva: 4 452 diváků (23 % z kapacity 19 370)
    Video


    Reportáž



    Do sestavy Slavie se po zranění vrátili obránce Neves a kapitán Piták, oproti předcházejícím zápasům zůstal na lavičce sedět záložník Zmrhal. Příbram překvapila novým jménem v obraně, kam nasadila arménského fotbalistu Levona Hayrapetyana, který nastupoval dosud za její juniorku.

    Než se však hosté stačili na hřišti v Edenu rozkoukat, už měli míč v síti. Slavia v páté minutě předvedla bleskovou akci, při které Nitrianský nastřelil břevno. Míč se poté dostal k Pitákovi, který ho předal Robertu Hrubému, a ten z hranice velkého vápna vyslal nechytatelnou střelu do šibenice.

    Domácí byli v prvním poločase aktivnějším týmem a svůj náskok mohli několikrát zvýšit. Ve dvou příležitostech se objevil Juhar, který se však do zakončení nedostal. Ve 24. minutě bylo utkání na malou chvíli přerušeno kvůli vulgárnímu skandování fanoušků.

    Příbramští v první půli také dokázali zahrozit, jenže brankář Černý zlikvidoval jak střelu Pilíka, tak hlavičku Mišůna z následného rohového kopu. Velkou příležitost ke skórování si poté hosté vypracovali v druhém poločase. Zeman ukázkově našel Pilíka, který se ocitl sám před Černým, na slávistického gólmana ale při zakončení nevyzrál.

    V 55. minutě bylo utkání opět kvůli vulgárnímu skandování a transparentům přerušeno, sudí nechal všechny hráče odejít z trávníku a kapitán „sešívaných“ Piták se vydal k domácímu kotli promluvit s fanoušky. Zhruba po desetiminutové pauze poté duel pokračoval, přestože příznivci Slavie použili zakázanou pyrotechniku.

    Po přerušení měla Slavia několik gólových šancí. Se Smejkalovou hlavičkou si ale Hruška poradil, při následné akci příbramskému gólmanovi pomohla tyč po střele Necida. Kmenový hráč ruského velkoklubu CSKA Moskva se však své další branky brzy dočkal. V 71. minutě si Tomáš Necid naskočil na centr Nitrianského a poslal míč za Hruškova záda.

    Domácí poté víceméně kontrolovali hru a nepouštěli Příbram do vážnějších příležitostí. Naopak to byla Slavia, která se ještě jednou v zápase radovala. V 88. minutě Piták rychle rozehrál na unikajícího Martina Juhara, který přeloboval Hrušku.

    V nastavení se ke slibné střele dostal Pilík, jeho pokus ale srazil na roh Škoda. Slavia nakonec porazila Příbram 3:0 a přeskočila ji v tabulce. Sešívaní tak poprvé v sezóně dokázali vstřelit tři branky během jednoho zápasu. Také prodloužili svou pozitivní bilanci proti Příbrami, která na své první vítězstí v Edenu stále čeká.


    Ohlasy trenérů po utkání:

    Alex Pastoor (SK Slavia Praha):
    "Pro nás je to krásné vítězství, druhé za sebou. Jsem rád, že jsme nezpanikařili. Věděli jsme, že nás čeká pět finálových zápasů, a dva máme úspěšně za sebou. Dvakrát jsme udrželi čisté konto, dali jsme góly. Jsem šťastný za vítězství, ale co mě těší ještě víc, je způsob, jakým jsme ho dosáhli. Na hřišti nám dneska dobře fungovala spolupráce mezi hráči, mohlo to skončit i vyšším skóre, třeba 6:1. Dali jsme více gólů, to hráčům určitě dá vyšší sebevědomí. A protože jsem ambiciózní, sice výhru oslavíme, ale pak se v týdnu zaměříme a připravíme na zápas s Brnem. Máme to ve svých rukou, myslím, že ještě takové čtyři body budeme k záchraně potřebovat."

    Petr Čuhel (1. FK Příbram):
    "Naše porážka je zasloužená. Vstoupili jsme do toho zápasu bojácně a nechali jsme si dát velmi laciný gól. Utkání se zlomilo na začátku druhé půle, kdy jsme nevyužili velkou šanci. Po přestávce kvůli přerušení zápasu jsme dostali druhý gól, a poté bylo o zápasu už víceméně rozhodnuto. Byl to další ze zápasů, kdy jsme venku nevstřelili branku. Takové šance, jaké měl dneska Pilík, by se v lize měly proměňovat. Každá porážka v boji na konci tabulky je složitá. Pro nás je to o to horší, že jsme to dnes Slavii hodně usnadnili. Udělali jsme chyby a Slavia nás potrestala."

    SK Slavia Praha - 1. FK Příbram 3:0 (1:0)
    Branky: 5. Hrubý, 71. Necid, 88. Juhar.
    Rozhodčí: Kovařík – Pelikán, Dobrovolný.
    Diváci: 4452.

    Sestavy:

    SK Slavia Praha: Černý – Dostál, Škoda, Smejkal, Neves – Nitrianský, Hrubý, Gecov (90+7. Prošek), Piták (90+2. Zmrhal), Juhar (90+7. Sodoma) – Necid. Trenér: Čuhel.

    1.FK Příbram: Hruška – Hayrapetyan (75. Mareš), Jugas, Hájovský, Mišůn – Pilík, Tarczal, Danoski (79. Kraut), Krbeček, Zeman – Řezníček (90. Volešák). Trenér: Pastoor.


    VIDEO: idnes.cz
    FOTO:
    ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.