<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    27. kolo, Základní část | neděle 04/05/2014, 19:00 | Chance arena | TV Fanda

    Návštěva: 2 913 diváků (51 % z kapacity 5 690)
    Video


    Reportáž



    Utkání již od začátku bylo velice dynamické a obě dvě strany si brzy dokázaly vytvořit šance. Ve 27. minutě vytěžil Jan Kopic z nenápadné situace první branku Jablonce. Sám prošel středem hřiště a krásnou střelou překonal i hostujícího brankáře Kozáčika. 

    O sedm minut později bylo vyrovnáno. Horváth nacentroval do vápna, následně zazvonila tyč Špitovy brány a nakonec se nejrychleji zorientoval Stanislav Tecl, kterému nedělalo problém dostřelit míč do branky. Ve 37. minutě měli další obrovskou šanci Jablonečtí. Kopic nahrál Jablonskému, který jen těsně nedokázal překonat brankáře Kozáčika.

    Již v nastaveném čase prvního poločasu vyrobil Fantiš fatální chybu, podklouzl a následně se sám na brankáře řítil Tecl, kterého skvěle vychytal Špit. Hned po první přestávce měl velkou šanci Čížek, který ztroskotal na brankáři Plzně. O dvě minuty později zahrozili i plzeňští, Tecl našel krásnou přihrávkou Hořavu, ten dokázal vystřelit, jenže na poslední chvíli skluzem zakročil Novák, který tak zabránil brance.

    Další šanci měla Plzeň v 64. minutě Teclovu ránu však dokázal zlikvidovat Špit a následná dorážka plzeňských hráčů již mířila nad branku. Už to vypadalo, že se  v Chance Aréně dohraje poklidné utkání, avšak opak byl pravdou.  V 87. minutě Hubníkův centr dopravil do branky Jan Kopic a jablonecký stadion byl na nohou, za protesty pak obdržel žlutou kartu brankář hostů Kozáčik.

    Fanoušci již slavili výhru, když v 88. minutě Patrik Hrošovský nechytatelnou ránou propálil Špita a vyrovnal. Plzeň sice dokázala vybojovat bod, ale nedokázala si udržet šanci na titul, protože k tomu nutně potřebovala tři body. Mistrovské oslavy tak mohly propuknout na Letné.

    Ohlasy trenérů po utkání:

    Roman Skuhravý (FK Baumit Jablonec): "Po středě, kdy jsme nezvládli náš sen v podobě postupu do finále poháru, jsem byl plný očekávání, jak další těžké utkání zvládneme. Vstoupili jsme do zápasu velmi dobře, splnili jsme co jsme chtěli, byli jsme přesní na míči a to vyústilo v branku. Bohužel jeden centrovaný míč z velké vzdálenosti stačil k tomu, aby soupeř vyrovnal. S tímto bychom si měli poradit lépe. Od té doby do konce první půle jsme již tak přesní ani důrazní nebyli. Co se týče druhého poločasu, potvrdilo se, že je Plzeň silná v průnikových situacích za obranu i na míči. Na začátku druhé druhé půle jsme měli dvě brankové příležitosti, které by zasloužily gól. Paradoxně jsme šli podruhé do vedení, ale stát se nesmí, abychom po gólu prohráli klíčový souboj, po kterém měl soupeř rohový kop, který propadne na zadní tyč, to se nemělo stát. Myslím si, že jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem, chtěli jsme vyhrát, nepovedlo se, ale takový je fotbal."

    Dušan Uhrin ml. (FC Viktoria Plzeň): "Nám trvalo trošku déle, než jsem se rozpohybovali. Po třech dnech se hůře hraje, než po čtyřech. Pak když jsme se rozehráli, jsme v utkání dominovali. Pokud chceme vyhrávat, musíme proměňovat šance, které jsme měli. A některé byly stoprocentní. Bohužel jsme je neproměnili. Naštěstí jsme remizovali, protože se rozhodčí spletl v autu a Jablonec toho využil. Jsme rád, že jsme zabrali a dali druhý gól a srovnali. Jsem zklamaný, měli jsme tady vyhrát. To, že jsme ztratili šanci na titul, je v tuto chvíli jedno, víc mě mrzí ztráta dvou bodů. Nemyslel jsem si, že Spartu čtyři kola před koncem doženeme, že smažeme náskok deseti bodů. Nevím, co by se muselo stát, jedině epidemie, kdyby ji postihla. Mrzí mě, že jsme dnes nevyhráli, bylo to rušné utkání, ztráta bodů mě mrzí víc, než Sparty titul. Spartě gratuluji, protože v sezoně jasně dominovala."


    FK Baumit Jablonec – FC Viktoria Plzeň 2:2 (1:1)
    Branky:
    27. a 87. Kopic – 35. Tecl, 88. Hrošovský.
    Rozhodčí:
    Nenadál – Mencl, Pilný.
    ŽK:
    53. Kubista – 60. Řezník, 76. Ďuriš, 82. Procházka, 87. Kozáčik.
    Diváci:
    2913.


    Sestavy:

    FK Baumit Jablonec: Špit – Fantiš, Kysela, Beneš, Novák – Kopic, Kubista, Loučka (C), Jablonský (74. Hubník) – Čížek, Doležal (87. Třešňák).

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Procházka, Limberský – Petržela (46. Hrošovský), Horváth (C), Ďuriš (81. Končal), Hořava, Kovařík – Tecl (64. Wágner).


    VIDEO: idnes.cz
    FOTO:
    fcviktoria.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.