<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    23. kolo, Základní část | sobota 05/04/2014, 16:00 | Stadión U Nisy

    Návštěva: 4 444 diváků (45 % z kapacity 9 900)
    Video


    Reportáž


    Liberečtí vstoupili do utkání skvěle. Hned ve třetí minutě využil David Pavelka při Kovářově výkopu zaváhání ostravského obránce, který míč podběhl, a postupoval sám na brankáře. Celou akci pak zakončil přesnou střelou k pravé tyči Pavlenkovi branky a rychle otevřel skóre. Na konci první desetiminutovky mohl za vysokým míčem běžet znovu Pavelka, brankář Pavlenka však vyběhl z vápna a míč odhlavičkoval pryč. Do opuštěné branky zkusil ještě z dálky vypálit Šural, ovšem vysoko přestřelil.

    Po čtvrthodině hry už domácí vedli o dvě branky. Standardní situaci poblíž pokutového území rozehrál Jarolím nacvičeným signálem na rozběhnutého Josefa Šurala, který pohotově vypálil na vzdálenější tyč a Pavlenka se natahoval marně. Slovan v aktivitě nepolevoval a jen o pár okamžiků později musel ostravský brankář pohotovým zákrokem vyrážet dobrou hlavičku Pavelky. Na další větší příležitost si museli diváci počkat až do 26. minuty, kdy Šural prudkou přihrávkou do vápna našel volného Marka Jarolíma, od něj se však míč odrazil nad branku.

    Po půlhodině hry se do útoku konečně vydal také Baník, po Pimparově zaváhání poslal Kukec přesný přízemní centr do vápna, který doputoval až na kopačky Krmenčíka. Po jeho střele se Kovář natahoval marně, k udržení nuly mu však pomohla tyč a z následné dorážky pak trefil opět Krmenčík pouze ležícího brankáře domácích. Ostravští se ovšem přeci jen dočkali těsně před poločasem vyrovnání, Sukup našel ve vápně osamoceného Davora Kukece a ten poslal balon do protipohybu gólmana Kováře.

    Gól do šatny ovšem domácím neuškodil. Naopak, úvod druhé půle velmi připomínal tu první. Luckassen proběhl až do vápna, kde poslal milimetrový pas na Davida Pavelku, který číhal na vzdálenější tyči, a ten měl před prázdnou brankou snadnou práci. Ostrava však dokázala brzy zareagovat, když se po dvou nastřelených tyčkách odrazil míč na nohu Jana Baránka a ten dokázal snadno překonat rozhozenou obranu.

    Ostravští fotbalisté vycítili šanci na vyrovnání a začali hrát mnohem aktivněji. V 70. minutě mohl srovnat Frydrych, jeho hlavičku však na brankové čáře dokázal zkrotit gólman Kovář. O několik minut později udělala ostravská obrana obrovskou chybu, po níž mohli postupovat na branku hned tři domácí hráči, celou situaci tak musel hasit stoper Baránek faulem metr před pokutovým územím na Marka Jarolíma. Sudí neváhal ani chvilku a ukázal Baránkovi červenou kartu, následnou standardní situaci ovšem Liberec nedokázal využít, neboť Rybalka poslal míč těsně nad břevno.

    Liberečtí v početní převaze dokázali soupeře zatlačit, Pavelka si však v dobré šanci vylámal zuby na Pavlenkovi. Hra byla následně několik minut pozdržena kvůli ošetřování Přemysla Kováře, který utrpěl zranění při souboji se Svěrkošem. Skórovat mohl ještě po spolupráci se Sackeym střídající Budnik, ale jeho pokus mezi tři tyče nemířil. Liberec tak zvítězil nad Baníkem 3:2.


    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Šilhavý (trenér Liberce): Bylo to velmi těžké utkání. Pro nás začaly problémy již před utkání, vzhledem k zraněním a prohře v Plzni jsme se dlouho rozhodovali, jak sestavit obranu. Myslím, že to tato mladá obranná řada zvládla celkem dobře. Do utkání jsme vstoupili výborně a měli jsme více ze hry, pak sice Ostrava snížila, ale nám se hned podařilo v úvodu druhé půle znovu zvýšit. V závěru jsme měli ještě několik velkých šancí, mohli jsme vstřelit o několik branek více, protože Baník hrál po červené kartě pouze v deseti a otevíral se tam prostor k brejkům. I tak ale musíme být spokojeni, že jsme zápas zvládli.

    František Komňacký (trenér Ostravy): Jeli jsme do Liberce s tím, že máme na to, abychom uhráli dobrý výsledek a získali nějaký bod. Úvod zápasu jsme však totálně zaspali, soupeř šel velmi rychle do vedení a my jsme vypadali, že jsme zralí na ručník. Postupně jsme se dokázali zvednout a vytvořit si několik zajímavých šancí, které nakonec v první půli vedly ke snížení. Stejně jsme chtěli vstoupit i do druhého poločasu, místo toho jsme ale opět úvod nezvkádli a soupeř znovu vedl o dvě branky. Sice jsme znovu snížili, ale pak už nám na vyrovnání nezbýval ani čas ani síly. Zvláště po vyloučení stopera Baránka. Ale domácí dnes hráli velmi dobře, zejména směrem dopředu, a přestože jsme využili některé jejich chyby v obraně, vítězství si zasloužili. 


    FC Slovan Liberec - FC Baník Ostrava 3:2 (2:1)
    Branky: 3. a 50. Pavelka, 15. Šural - 43. Kukec, 57. Baránek
    Rozhodčí: Lerch - Nádvorník, Urban
    ŽK: 54. Rybalka, 62. Obročník – 13. Kukec, 18. Baránek
    ČK: 78. Baránek
    Diváci: 4 444


    Sestavy:
    FC Slovan Liberec: Kovář - Coufal, Pimpara, Sackey, Frýdek - Šural (59. Kolár), Rybalka, Pavelka, M. Jarolím (C) (90. Rajnoch), Obročník - Luckassen (85. Budnik).
    FC Baník Ostrava: Pavlenka - Baránek, Sukup, Frydrych (C), Vengřinek - Štěpán, Kukec, Greguš, Krmenčík, Foltýn (77. Holzer) - Škutka (46. Svěrkoš).  


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.