<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    22. kolo, Základní část | sobota 29/03/2014, 16:00 | Startip Aréna

    Návštěva: 2 168 diváků (24 % z kapacity 9 100)
    Video


    Reportáž



    Na stadionu U Litavky se příliš často střelecké hody nevídají. Ve 22. kole ovšem publikum mohlo oslavovat hned pět gólů. Vítězství 3:2 si nakonec připsali domácí a s ním i cenné tři body do tabulky.

    Příbram vstupovala do utkání s vědomím, že prohra může znamenat ohrožení její snahy o udržení se v Gambrinus lize. Naproti tomu Slovácko mohlo hrát s klidem na kopačkách s desetibodovým náskokem na patnácté Brno.

    Tento stav se projevil hned na začátku utkání, kdy ve třetí minutě domácí obranou zprava prošel jako nůž máslem Kuncl a předložil míč Milanu Kerberovi, který už měl snadnou práci a nedal Hruškovi nárok na zákrok. Po tomto šoku domácí se domácí celek na dvacet minut střelecky i herně odmlčel.

    Tuto situaci se snažili prolomit Jugas a Řezníček. Druhý jmenovaný vybojoval ve 21. minutě pro Příbram rohový kop. Z této situace domácí nečekaně skórovali, když Zápotočnýž na přední tyči prodloužil míč na Tomáše Krbečka, který nabídnutou šancí nepohrdl a vyrovnal na 1:1.

    To však zápasu na kráse nepřidalo. Fotbal se hrál u Litavky rozkouskovaný. Výjimkou byla dělovka Řezníčka z velkého vápna, která se ovšem nevešla mezi tři tyče. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

    Po přestávce Příbram změnila taktiku a pevně uzavřela obranu s cílem soustředit se na protiútoky. A výsledek se dostavil. V 53. minutě si Pilík s Jugasem povodili obranu Slovácka, ale neprostřelili blok obránců hostí. O necelých pět minut později se domácí dostali do přečíslení dva na jednoho Azíz s Mišůnem. Po Azízově přihrávce se zdálo, že si do vlastní brány míč srazil obránce, do branky se trefil Milan Mišůn.

    Uběhlo deset minut a domácí udeřili znovu, tentokrát si šanci vybojoval několika kličkami sám Jakub Řezníček a sám také úspěšně překonal Heču. Příbramský střelec vsítil v šesti jarních utkáních už čtvrtý gól. Jenže doslova za pár vteřin se Slovácko dostalo na jednobrankový kontakt znovu, když přímý kop z třiceti metrů podcenil brankář Hruška. Zářez na pažbu si připsal Jiří Valenta.

    Slovácku se v závěru utkání již nepodařilo stav zvrátit, a u Litavky tak zvítězilo domácí mužstvo.


    Ohlasy trenérů po utkání:

    Petr Čuhel (1.FK Příbram):
    Jsou to pro nás hrozně důležité tři body s velice kvalitním soupeřem, který měl na jaře velmi dobrou formu. Jen mě mrzí, že jsme si utkání dvojnásobně zkomplikovali rychle inkasovanou brankou a pak rychlou kontaktní brankou, kdy jsme se zbytečně dostali do hektického závěru. Oba góly navíc byly laciné. Brankáři Hruškovi tu snižující branku ale nebudu nijak vyčítat. Bylo to dobře kopnuté a najednou to měl v brance, to se prostě stane. Je dobře, že nás nepoložil rychlý gól v úvodu a že na nás byla vidět vůle zápas otočit. Znovu se ukázalo, jak je pro nás cenný hráč Řezníček. Já ho pamatuji ještě z Mladé Boleslavi, kdy byl v reprezentační jednadvacítce. Pak měl nějaké problémy a možná jeden čas prolajdačil, ale teď si srovnal osobní život a věřím, že v takových výkonech bude pokračovat.

    Stanislav Habanec (1. FC Slovácko):
    Vstoupili jsme do utkání dobře, dali jsme rychlý gól a prvních 15 minut jsme domácím téměř nepůjčili míč, jenže jsme hráli opatrný fotbáleček bez efektu a vpředu jsme byli impotentní. Domácí jsme nakopli tím, že jsme nepokryli standardku, pak jsme nechali jejich beka jít šedesát metrů až do gólu. Bylo tam spoustu špatných věcí a ještě bez bojovnosti. Na tento zápas musíme rychle zapomenout. Předchozích pět jarních zápasů jsme odehráli ve stejné sestavě, teď jsme museli udělat kvůli kartám tři změny a projevilo se to na nás víc, než jsem si myslel. Je to škoda, protože Příbram se nás v úvodu hodně bála, jenže my toho nebyli schopní víc využít a chtěli jsme si jen zahrát fotbálek.

    1.FK Příbram - 1. FC Slovácko 3:2 (1:1)
    Branky: 21. Krbeček, 58. Mišůn, 69. Řezníček – 3. Kerbr, 70. Valenta.
    Rozhodčí: Jílek – Gallo, Vysloužil.
    ŽK: 44. Aziz, 88. Slepička – 36. Heča, 39. Reinberk, 60. Došek, 83. Kuncl.
    Diváci: 2168.

    Sestavy:

    1.FK Příbram: Hruška (C) – Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn – Pilík, Aziz (61. L. Stratil), Volešák (72. D. Tarczal), Krbeček, Zeman – Řezníček (82. M. Slepička).

    1. FC Slovácko: Heča – Reinberk (89. J. Trousil), Rada, Mezlík, Kuncl – Diviš, Šumulikoski, Havlík, Valenta, Kerbr (73. V. Ondřejka) – Došek (C).

    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.