<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    22. kolo, Základní část | pondělí 31/03/2014, 18:00 | Městský stadion Mladá Boleslav | ČT sport

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 4 739 diváků (95 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž



    Úvodní desetiminutovka byla z obou stran spíše rozehrávací. S přibývajícími minutami se ale domácí rozjeli jako nejnovější model z boleslavské Škodovky a dostali hosty pod tlak.

    V sedmnácté minutě se dostal po zmatcích v hostující obraně do obrovské šance Štohanzl, střela levačkou mu ovšem vůbec nesedla. Ve dvaadvacáté minutě pak protáhl Čontofalského Bořil, ani jeho střela ale mezi tři tyče nemířila. 

    Poté vystrčili růžky i „sešívaní“. V šestadvacáté minutě se nedomluvili Diviš s Kyselou a hrozilo, že si druhý jmenovaný vstřelí ukázkového vlastence. K tomu však naštěstí pro domácí nedošlo a Kysela stihl míč zahrát včas do autu na rohový kop.

    Z něj následně přišla největší příležitost pro Slavii. Nevesovi se podařilo vystřelit z velmi těžké pozice a jeho střelu Diviš zázračně vyrazil jen k Necidovi, který měl na kopačkách vedoucí branku. Zápis do tabulky střelců mu ale zkazil opět čarující gólman domácích!

    To nejdůležitější se tak odehrálo až v závěru poločasu. Magera se šikovně uvolnil a běžel sám na brankáře Čontofalského, udělal kličku a hostujícímu brankáři nezbývalo nic jiného než srazit boleslavského útočníka k zemi. Rozhodčí Ardeleánu proto poslal gólmana Pražanů předčasně do sprch a nařídil pokutový kop, který s přehledem proměnil Jasmin Ščuk proti nerozchytanému Radku Černému - 1:0.

    Černý ale musel vytahovat balon ze sítě i o čtyři minuty poté. To si na Štohanzlův centr naběhl Pavel Šultes a hlavičkoval takřka do prázdné branky - 2:0.


    Začátek druhé půle byl jasně v režii domácích fotbalistů, kteří si mohli v početní převaze hlídat vedení. Po deseti odehraných minutách ale jejich aktivita opadla a začali hrozit i oslabení slávisté. Juhar, jako by nevěděl co s míčem, jej vystřelil na domácí svatyni. Diviš si však s jedovatou ranou poradil.

    Hostům tato příležitost viditelně pomohla k sebevědomí a byli rázem aktivnější. Větší aktivita přinesla i kýžené ovoce v podobě zasloužené snižující branky. Diviš špatně vyběhl a jeho chyby využil rychlý
    Martin Juhar - 2:1.

    V pětašedesáté minutě mohl navýšit domácí vedení Ščuk, ale jeho excelentní nůžky minuly branku Radka Černého jen o fous. Ani poté hosté ale „nehodili flintu do žita“ a hráli s domácími otevřenou partii. To napomohlo perfektnímu fotbalu. Boleslav hrála na brejky a hosté se zase snažili o vyrovnání. 

    V 74. minutě se dostal do obrovské příležitosti Štohanzl, ale Černý jeho pokus výtečně chytil a udržel tak hostům naději na vyrovnání. Tuto naději ale utnul střídající Jan Chramosta, který v samotném závěru, po velkém domácím tlaku, přeloboval Černého a zasadil Slavii poslední úder.

    Trenér domácích Karel Jarolím se tak dočkal výhry nad "svou" Slavií, naopak premiéra Vladimíra Šmicra v roli asistenta hostujícího kouče Pastoora dopadla porážkou.

    Ohlasy trenérů: 
    Karel Jarolím (Mladá Boleslav): V prvním poločase byl důležitý moment nejen vyloučení, ale i standartka Slavie. Odvrátili jsme jejich dorážku. Pak to vyloučení penalta, druhá branka. Zbytek utkání jsme měli mít pod kontrolou, bohužel se stalo to, na co jsem upozorňoval hráče o přestávce. Slavia snížila a přišly zbytečné nervy navíc. Zmrhal nejdříve nastřelil tyč, pak přišel gól. My jsme si sice nějaké šance dokázali vytvořit, ale nedokázali jsme správně zakončit a de facto jsme o tom výsledku rozhodli až v závěru. Ten sporný ofsajd si netroufnu hodnotit. Samozřejmě se Slavii nedivím, můžou mít pocit křivdy, ale takových situací je ve fotbale mraky. Od toho je tu ten rozhodčí, aby si to ukočíroval.

    Alex Pastor (Slavia Praha): Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Zvláštní pocit mám kvůli té červené kartě. To byl klíčový moment, slyšel jsem, že tomu předcházel ofsajd, takže si myslím, že jeden trest by byl dostačující. Faul to byl, to je jasné, ale nemusela být penalta a zároveň vyloučení Čontofalského. My jsme pak mohli brečet anebo hrát dál, tak jsme si vybrali to druhé. Bohužel jsme v závěru dostali ještě ten druhý gól. Teprve ve druhém poločasu přišlo zlepšení. Třetí inkasovaný gól byla škoda, protože jsme nehráli tak špatně.


    FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha 3:1 (2:0)
    Branky: 41. Ščuk (pen.), 44. Šultes, 87. Chramosta - 59. Juhar.
    Rozhodčí: Ardeleánu - Urban, Hrabovský.
    ČK: 39. Čontofalský (Sla.).
    Diváci: 4739.

    Sestavy:
    FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Rosa (14. Zahustel) - Bořil, D. Jarolím (C), Ščuk, Štohanzl, Magera (77. Štajner) - Šultes (70. Chramosta). Trenér: Karel Jarolím.
    SK Slavia Praha: Čontofalský - Dostál, Gecov, Neves, Ritchie (89. Lička) - Vošahlík (40. Černý), Hrubý, Piták (C) (77. Nitrianský), Zmrhal, Juhar -  Necid. Trenér: Alex Pastor.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.