<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    21. kolo, Základní část | sobota 22/03/2014, 17:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty

    Návštěva: 4 782 diváků (60 % z kapacity 8 000)
    Video


    Reportáž




    Očekávané střetnutí tradičních moravský celků Slovácka a Brna začalo za mimořádně teplého březnového počasí. Jako první prověřil Hečovu pozornost Šumbera, ale gólman domácích v klidu lapil. Velkou šanci měl v sedmé minutě i hostující Šisler, ale hlavičkoval nad branku.

    První gól ovšem záhy přišel na druhé straně. Na Petrův centr naskočili Diviš s Doškem, ale míč si do sítě sám usměrnil až brněnský Pavel Košťál. Srovnat mohl na druhé straně Šisler, jenže do střely z vápna obětavě zasáhl Košút.

    Následně mělo Slovácko dvě standardní situace z dobré vzdálenosti, ale Valenta nejprve trefil zeď a při druhém pokusu odvracel Zavadil. Hečovi bylo horko pro změnu ve třicáté minutě, kdy právě Zavadil obdržel míč do malého vápna, ale mířil nad.

    Ve čtyřicáté minutě se domácí fanoušci radovali podruhé. Diviš prudkým centrem hledal Doška a Hladký vyboxoval přímo na Jakuba Petra, který z první o břevno navýšil náskok Slovácka na dvě branky. Po poločase měl vyloženou šanci Kerbr, když se ze strany hnal sám na Hladkého, ale gólman Brna jeho pokus vyrazil.

    Možností pro brejky bylo pro domácí víc a víc. V padesáté minutě Kerbr vyslal do akce Petra, ten ale situaci nevyřešil nejlépe a stav tak zůstal stejný. V jednašedesáté naskočil Došek na centr a Hladký skvěle vyškrábl, důrazný Jaroslav Diviš však přidal třetí branku Slovácka.

    Netrvalo to ani pět minut a domácí se radovali opět. Diviš se v krátkém čase opět prosadil z takřka identické situace. Brno se snažilo zachránit svou čest a obraz hry byl poněkud divoký. Obrovskou šanci měl Skalák, ale Heča jeho střelu velmi pohotově vyrazil.

    Poté se utkání pouze dohrávalo a na vážnější šance nedošlo. Tedy až na situaci v nastavení, kdy mátožného soupeře dorazil svým třetím gólem neudržitelný Jaroslav Diviš. Slovácko tak pohodlně dokráčelo k vysoké výhře 5:0 a Zbrojovka bude mít příští týden rozhodně o čem přemýšlet.


    Ohlasy trenérů:

    Václav Kotal (FC Zbrojovka Brno): Slovácku se šance dařilo vytvářet už v Plzni, ale nedokázali je proměňovat. Dnes to bylo naopak. My jsme v prvním poločase měli dostatek šancí na skórování, ale nepodařilo se nám je proměnit. Utkání se zlomilo třetí brankou. Za stavu 2:0 jsme se ještě snažili dát kontaktní gól, ale naopak jsme třetí inkasovali a nakonec to skončilo tak, jak to skončilo. V první poločase jsme podali lepší výkon než v minulém zápase proti Baníku. Dokázali jsme si vytvořit dostatek šancí, ale když se podíváte na naši efektivitu na jaře, tak je vše jasné. V pěti zápasech jsme dali jeden gól, a to je málo. Pořád máme dost času dát se dohromady a věřím, že efektivita musí přijít. O sestupu se bude rozhodovat až do 30. kola.

    Svatopluk Habanec (1. FC Slovácko): Pět nula jsem jako trenér ligového mužstva nevyhrál, to je moje premiéra. A to, že se po dlouhé době vyhrálo s Brnem v domácím prostředí, je take velké plus pro fanoušky. Přežili jsme dvě šance Brna a pak jsme dali branku po centrovaném míči, pro nás typickém. Po druhém gólu Brno trochu pokleslo, myslel jsem, že na nás naběhnou se snahou vývoj otočit, ale nestalo se tak, přidali jsme tři další góly a další ještě mohly padnout. myslím, že výhra je zasloužená. Po výkonu v Plzni jsme na naši adresu slyšeli samé superlativy, proto jsme museli krotit nadšení, abychom nepropadli chvále a nepodcenili soupeře. Myslím, že jsme to zvládli. Zase jsme se posunuli o kousek výš a jsme spokojení. Máme z pěti jarních zápasů 10 bodů, záchrana už je z 90 procent jistá a budeme se snažit udržet ve středu tabulky, což by nám slušelo a byl by to úspěch.


    1. FC Slovácko - Zbrojovka Brno 5:0 (2:0)
    Branky: 60., 65. a 90.+3 Diviš, 14. vlastní Košťál, 39. Petr.
    Rozhodčí: Paták - Hock, Mokrusch.
    ŽK: Šimko, Rada, Petr, Košút - Skalák, Šisler.
    Diváci: 4782.

    Sestavy:
    Slovácko: Heča - Šimko, Rada, Košút, Kuncl - Valenta (77. Havlík), Šumulikoski - Diviš, Petr, Kerbr (84. Lukáš) - Došek (71. Ondřejka). Trenér: Habanec.
    Brno: Hladký - Hyčka (84. Kunc), Košťál, Pernica, Buchta - Skalák, Šisler (73. Markovič), Zavadil, Fischer, Šumbera - Lutonský (78. Keresteš). Trenér: Kotal.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.