<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    19. kolo, Základní část | pátek 07/03/2014, 20:15 | Stadión U Nisy | TV Fanda

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 4 113 diváků (42 % z kapacity 9 900)
    Video


    Reportáž


     
    Domácí začali aktivně a hned v úvodu mohli uděřit. Po dobře kopnuté Jarolímově standardce hlavičkoval Pimpara nad břevno, o chvíli později se pak dopředu prodral Luckassen, jenž však v rozhodujícím momentu podklouzl. Poté ovšem následovala série nepřesností na obou stranách a hra se poněkud uklidnila.

    Hosté poprvé zahrozili až po více než dvaceti minutách, drobné zaváhání v liberecké rozehrávce zkoušel střelou zpoza šestnáctky využít Jan Šisler, jeho pokus však neměl dostatečnou razanci a Hroššovi žádné problémy nenadělal. To Markovičova hlavička z malého vápna již gólové parametry měla, ale slovenský brankář ve službách Slovanu prokázal své hbité reflexy a míč kryl.

    Rušno bylo na stadionu U Nisy ve 40. minutě. Pavel Košťál ve skluzu špatně zasáhl míč, Kevin Luckassen tak mohl postupovat sám na branku, nebýt toho, že ho Košťál na poslední chvíli zastavil skluzem. Rozhodčí nakonec k nelibosti tribun ukázal pouze žlutou kartu a při následné standardní situaci Frýdek přestřelil.

    Také vstup do druhé půle vyšel lépe Severočechům. Šural vysunul dopředu Coufala, na jehož přízemní centr se natahovali hned dva hráči v modrobílém, ani jeden na něj však nakonec nedosáhl a Hladký v bráně Zbrojovky nemusel zasahovat. O chvíli později doputoval další centr z pravé strany až k Rybalkovi, jemuž střela levou nohou příliš nesedla, ale míč se odrazil k Luckassenovi, kterému chyběly pouze centimetry, aby ho dopravil do odkryté branky.

    Po hodině hry však nizozemská posila Slovanu přeci jen dokázala skórovat. Proti nikterak složitému odkopu vyběhl hostující brankář Hladký, ale míč minul, na Kevina Luckassena tedy zívala pouze zcela odkrytá branka, do které se již mladý útočník nemýlil. Tento nešťastný gól Brno zaskočil, Liberečtí tak i nadále měli více ze hry.

    Aktivní Luckassen mohl znovu rozvlnit síť o pár minut později, když se ve vápně pokusil zakončit elegantní patičkou. Tentokrát však Hladký zasáhl včas, stejně jako při náběhu Šurala. Hosté to zkoušeli z velké dálky, ovšem k přímému ohrožení Hroššovy branky se prakticky nedostávali. Libereckým stačilo pozornou obranou držet výsledek a vydávat se do brejků.

    S blížícím se závěrem se po odrazu míče dostal k střele z voleje v dobré pozici Pavel Zavadil, ale dvojblok v podobě Kováče a Sackeyho odvrátil míč na roh, se kterým si poté liberecká obrana také dokázala poradit. V brněnské obraně se otevíraly mezery, které se domácí snažili trestat. Sackeyho ránu ještě tečoval Luckassen a Hladký měl plné ruce práce, nakonec si však poradil. Když pak ani Rybalka nedokázal využít dobrou šanci, zápas skončil tím nejtěsnějším možným rozdílem ve prospěch domácích.


    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Šilhavý, trenér Liberce: Věděli jsme, že to bude těžké utkání. Museli jsme kvůli zraněním a kartám sáhnout ke změnám v sestavě. Brno navíc hraje o udržení, potřebuje tedy bodovat. První poločas byl tak trochu boj, naše hra byla plná nepřesností. Do druhého poločasu jsme již vstoupili dobře, měli jsme několik dobrých šancí, ale dlouho se nám nedařilo je využít. Když se pak hra začínala trochu obracet, podařilo se nám konečně vstřelit šťastný gól. Závěr byl už o vůli a obětavosti, obránci dobře blokovali střely a pochválit musím i brankáře Hrošša, který dobře stahoval centry a podržel nás.

    Václav Kotal, trenér Brna: Mrzí mě, že se nám vzhledem k průběhu utkání nepovedlo odvézt z Liberce alespoň bod. Stalo se tak zejména kvůli tomu, že jsme nedokázali proměnit své šance a vstřelit jediný gól. Pak se proti Slovanu velmi těžko boduje. V produktivitě se s výhledem na příští týden, kdy hrajeme proti Ostravě, musíme polepšit. Bez vstřelené branky zkrátka důležité zápasy nevyhrajeme.


    FC Slovan Liberec – FC Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
    Branky: 64. Luckassen.
    Rozhodčí: Kovařík – Mencl, Jiřík.
    ŽK: 37. Rybalka – 40. Košťál.
    Diváci: 4113.

    Sestavy:
    FC Slovan Liberec: Hroššo – Coufal, Kováč (C), Pimpara, Frýdek – Sackey – Šural, Rybalka (90. Karišik), M. Jarolím (68. Obročník), Kolár (79. Budnik) – Luckassen. 
    FK Zbrojovka Brno: Hladký – Buchta, Schuster, Košťál, Pernica – Šisler, Fischer (82. Dolný), Zavadil (C), Lutonský (67. Janotka) – Skalák, Markovič (71. Kroupa).  


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.