<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    19. kolo, Základní část | sobota 08/03/2014, 15:30 | Škoda Transportation Arena | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 2 256 diváků (28 % z kapacity 8 150)
    Video


    Reportáž



    Do utkání vstoupila aktivněji Dukla, již ve druhé minutě nadělala po rohovém kopu velký zmatek před Blažkem. Nejprve Pospěch nezpracoval Engelmannův centr, míč však zůstal na kopačkách hráčů Dukly znovu to zkoušel Engelmann, jeho pokus Blažek chytl. V šesté minutě nacentroval unikající Berger na zadní tyč opět Engelmannovi, ten však nebyl v dobré pozici a balón od něj šel do zámezí.

    Postupem času nebyl již tlak domácích tak znát, bojovalo se ve středu hřiště o každý balón. Velká šance pro Duklu se zrodila ve 14. minutě, když po rohu pálil agilní Engelmann, jehož pokus Blažek vytěsnil jen na kopačku Božiče, který nastřelil břevno! Nadále utkání pokračovalo mírnou převahou Dukly. Z jihlavské strany stojí za zmínku standardka po které poslal Jiří Krejčí hlavou mimo.

    V další desetiminutovce se hra přelila spíše na stranu Jihlavy, domácí si však v obraně počínali dobře. Doposud největší šanci utkání zahodili domácí v 32. minutě, po křídle se vřítil do jihlavské obrany Engelmann, který adresoval Pospěchovi přesný pas před brankovou čáru. Pospěchovi se však vůbec nepodařilo míč trefit a mezi jeho nohama prošel až za branku. Z následného rohového kopu si domácí větší příležitost nevypracovali. Poté však opět měli více ze hry hosté kteří drželi míč na svých kopačkách, dělalo jim však velký problém nacházet spoluhráče ve vápně, kde stál vždy někdo z domácích obránců.

    Druhý poločas začal velkou příležitostí domácích. Pospěch našel strojově přesným pasem Engelmanna, který vypálil a brankář Blažek se musel vyznamenat. Nedáš - dostaneš! Tato slovní hříčka se dnes potvrdila v 51. minutě, když Jungr obral o míč chybujícího Bergera a našel Adama Jánoše, který uklidil míč do domácí branky. Jihlavským to však nestačilo a o dvě minuty později opět Jungr o míč tentokrát Gedeona. Potom si Jungr všiml volného Harise Harby, který obstřelil Radu a zvýšil na 2:0 z pohledu hostů.

    Dukla chtěla pochopitelně s výsledkem něco udělat, až na první šanci se však nedostala na delší dobu za polovinu Jihlavy. Obrana Dukly byla dnes hodně špatná, důkazem toho byla 68. minuta. Domácím obráncům se nepodařilo rozehrát a míče se zmocnil Jánoš, který poslal balón Harisi Harbovi, ten se opět dostal do situace jeden na jednoho a z ní opět vyšel jako vítěz a poslal Jihlavu do tříbrankového náskoku. Jihlava byla v této pasáži hry jasně lepší a čekala na další chyby v obraně Dukly.

    To se nedařilo Jihlavě se ve druhé půli přesunulo na stranu Dukly, domácím se nedařilo přecházet do útoku a nacházet své spoluhráče. V závěru mohl jihlavské vedení ještě navýšit Přeučil, Filip Rada byl však proti. Jihlava nakonec porazila pražský celek 3:0 a připsala si důležité body v boji o záchranu.


    Ohlasy trenérů:

    Luboš Kozel (FK Dukla Praha): My jsme to utkání nezvládli. Minule jsem byl zklamaný, že jsme Slavii darovali vítězství chybami. Dnes jsme jich udělali ještě víc a řekl bych i hodně naivních. Takové zápasy jsou o prvním gólu, pokud bychom ho vstřelili my, tak se ráz utkání změní. Bohužel se nám to nepodařilo a v první půli jsme nastřelili břevno Božičem. V druhém poločase jsme udělali obrovské chyby na naší půlce a soupeř samozřejmě takovým dárkem nepohrdl a odskočil na dvougólové vedení a de facto rozhodl o osudu utkání. Když byl ještě čas to zdramatizovat, tak jsme udělali ještě třetí, podobnou, chybu. Jihlava využila toho, co jsme jí nabídli, a naprosto zaslouženě vyhrála.

    Petr Rada (FC Vysočina Jihlava): Pro nás je to velice důležité vítězství s ohledem na to, že jsme minulé kolo prohráli doma. Myslím, že vítězství nám vrátilo to, co jsme ztratili s Libercem. Do zápasu jsme vstoupili slušně, možná kdyby Božič šanci proměnil, tak by se zápas odvíjel jinak. My to přečkali, v prvním poločase už moc šancí nebylo, my měli dva dobré centry. Do druhého poločasu jsme vstoupili hodně dobře, jednou nás tam podržel Jarda Blažek. Kontrolovali jsme hru, vstřelili jsme tři branky. Nezatáhli jsme se, což jsem hráčům vštěpoval do hlavy. Kdyby se zatáhli, tak bychom tu neuspěli."


    Dukla Praha - Vysočina Jihlava 0:3 (0:0)
    Branky: 54. a 68. Harba, 51. Jánoš.
    Rozhodčí: Královec - Hock, Pilný.
    ŽK: Hlinka - T. Kučera.
    Diváci:
    2256.

    Sestavy:
    Dukla: Rada - Romera, Vorel, Božič, Matěj Hanousek - Hlinka, Gedeon (60. Marek Hanousek), Koval - Berger (60. Černý), Pospěch, Engelmann (76. Kalouda). Trenér: Kozel.
    Jihlava: Blažek - Mikula, Krejčí, Šourek, Josl - Marek (28. Jánoš), Jungr, Masopust (84. Kosak), T. Kučera, Vaculík - Harba (81. Přeučil). Trenér: Rada.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.