<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    18. kolo, Základní část | pondělí 03/03/2014, 18:00 | Městský stadion Mladá Boleslav | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 2 276 diváků (46 % z kapacity 5 000)
    Video
    Reportáž

    Ze začátku nebyl k vidění nijak akční fotbal. První náznak předvedl hostující Petr, když si postavil balón ke standardce a vyslal nepřesnou střelu. Mladá Boleslav kontrovala Kyselovou tvrdou ránou, kterou ale soupeř zblokoval. Podobných útoků bylo oboustranně více, ale byly bezzubé. Překvapivé bylo brzké střídání Janíčka, jenž odstoupil ze zápasu ze zdravotních důvodů.

    Hodně vzruchu přinesla až 27. minuta, když zafungovala spolupráce Jarolíma s Janem Kyselou, kteří dokázali jediným ťukem překonat obranu a druhý jmenovaný pak i gólmana. O 4 minuty později pak Heča vyboxoval Jarolímův centr zpět k němu, jenž byl v pěkné šanci vstřelit druhý gól zápasu, jenže se sám zahnal do autu. Do konce poločasu ale zase nebylo k vidění mnoho. Tým Slovácka v této fázi téměř neohrozil a diváky spíše bavily vzájemné souboje Dosoudila s Doškem.

    Ve druhém poločase dostal od Kysely po deseti minutách hry skvělou přihrávku Nešpor, který však před malým vápnem zazmatkoval a málem se nechal obrat o míč. Nakonec jej ale nahrál zpětně na Chramostu, jenž jej z první napálil těsně mimo. Na druhé straně se do šance dral Kerbr, na kterého šel pěkný prudký centr, ale fauloval při tom. Heča pak na druhé straně skvěle zlikvidoval boleslavský protiútok i Chramostovu dorážku. Slovácko vzápětí kontrovalo v podobném gardu díky Jaroslavu Divišovi, ale těsně minulo.

    V 66. minutě odmítnul vyrovnání Došek, jenž z blízkosti trefil jen brankáře. Následující dorážka šla mimo. Každopádně tím hosté jasně deklarovali úmysl nadále útočit a zkoušet to dál. I díky tomu vypadal fotbal mnohem lépe než v prvním poločase. Pak ale zahrozili domácí, když letěl dalekonosný dloubák na Chramostu, avšak neproměnil. O pár minut později se dostal tentýž hráč do úžasného brejku, ale Heča stoprocentní tutovku vyrazil těsně k tyči.

    Avšak v 78. minutě se už Jan Chramosta dočkal, když si vyběhl při rohu následujícím po jeho předchozí šanci před obránce, jenž ho špatně hlídal, a jen poslal míč za bezmocného brankáře. Mladá Boleslav pak už zbytek zápasu kontrolovala a soupeři téměř nedovolila pokusit se výsledek korigovat.


    Ohlasy trenérů:

    Karel Jarolím (FK Mladá Boleslav): Jsem samozřejmě spokojen, že jsme získali tři body, ale myslím si, že ještě stále máme na čem pracovat, například bychom mohli v postupu do útoku zachovat více klidu. Co mě mrzí, je, že jsme nedokázali proměňovat další šance a mohli jsme rozhodnout daleko dříve. V zápase Slovácko předvedlo několik nebezpečných závarů, ze kterých mohlo srovnat.

    Svatopluk Habanec (1. FC Slovácko): Nevstřelili jsme branku a dvě jsme inkasovali. Na druhou starnu jsme v zápase hráli nahoru dolů. Nám však chyběla ta zkušenost v zakončení a body tedy zůstaly doma.


    Mladá Boleslav - Slovácko 2:0 (1:0)

    Branky: 27. Kysela, 79. Chramosta.
    Rozhodčí: Orel – Pelikán, Paták.
    ŽK
    : Petr, Šumulikoski, Valenta (všichni Slovácko).
    Diváci: 2 276.


    Sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Jakub Diviš – Kysela, Dosoudil, Kúdela, Janíček (18. Bořil) – D. Jarolím, Ščuk, Štohanzl, Chramosta, Magera (72. Štajner) – Nešpor (69. Zahustel). Trenér: Karel Jarolím.
    1. FC Slovácko: Heča – Kuncl, Rada, Košút, Šimko – Jaroslav Diviš, Šumulikoski (65. Havlík), Petr, Valenta, Kerbr – Došek. Trenér: Svatopluk Habanec.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.