<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    18. kolo, Základní část | neděle 02/03/2014, 17:00 | Chance arena

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 128 diváků (55 % z kapacity 5 690)
    Video


    Reportáž


    Domácí začali aktivněji a už ve druhé minutě byli blízko k brance. Benešovu střelu z trestného kopu směřující k tyči však brankář Pavlenka skokem vyrazil na roh.

    I další minuty patřili domácím, ale nepřesností ve finální fázi se o šance sami připravili. Baník postupně vyrovnal hru a rychlými brejky ohrožoval branku, v níž místo Špita, stále čekajícího na 100. nulu, tentokrát nastoupil Valeš.

    V 26. minutě mohl chybu Vrzala potrestat Štěpán, který tváří v tvář proti Valešovi selhal a domácí gólman jeho pokus zneškodnil. O tři minuty později na druhé straně po centru Kopice hlavičkoval nebezpečně Třešnák, míč však mířil nad branku. Závěr poločasu patřil Baníku. Nejblíže gólu měl Kukec, jehož dalekonosnou střelu zastavila tyč.

    Hned na začátku druhé půle se Jablonec málem radoval. Beneš si vyskočil na roh, ale zatím ještě nemohl slavit, hlavičkou trefil s přispěním gólmana Pavlenky jen břevno. Na druhé straně si na Kukecův centr naběhl Škutka, ale nezamířil přesně.

    V 70. minutě si vzal balon jablonecký kapitán Loučka a od půlky se rozběhl k šestnáctce. Napřáhl a Pavlenka s vypětím všech sil míč vytěsnil na roh.

    Už se zdálo, že by Ostrava mohla po předchozích třech prohrách s Jabloncem bodovat. Jenže v závěru se dostala pod tlak a v 83. minutě inkasovala. Po rohu rozhodl hlavou stoper Beneš.


    Ohlasy trenérů:

    Roman Skuhravý (Jablonec): Myslím si, že by stačilo říci, že to je pro mě jedno z nejcennějších vítězství, jaké jsem za dobu angažmá v roli trenéra získal. Hra není k mé plné spokojenosti, ale bohudík jsme šli výhře naproti. Kluci tvrdě pracovali, a proto jsme získali tři body. První poločas jsme v nějakých fázích tahali za kratší konec, propadali jsme po prohraných soubojích, které vyhrával Škutka. Tím jsme se dostali pod tlak.

    Soupeř si sice nevytvořil žádnou vyloženou šanci, ale my jsme byli nepřesní na míči. Příchodem Oklešťka a změnou rozestavení jsme byli paradoxně lepší. V době, kdy soupeř vyrovnával hru, jsme udeřili ze standardky, za což jsem rád. Je dobře, že jsme vyhráli, ale moje představa o fotbale je jiná. Byli jsme v situaci, kdy jsme i s přípravou prohráli pět utkání za sebou. Nutně jsme potřebovali vyhrát a získat tři body. A to se nám povedlo.

    František Komňacký (Ostrava): Bylo to bojovné utkání, mělo napětí a zajímavý průběh. V první polovině jsme hráli to, co jsme chtěli. To znamená, že jsme vycházeli z pozorné obrany a chodili do protiútoků. Některé z nich se nám podařilo dotáhnout do střelecké příležitosti, ale v koncovce jsme si nepočínali rozhodně, i proto jsme první poločas prohospodařili. Mohli jsme jít do vedení a zápas by měl jiný průběh. Po změně stran nás domácí přitlačili, po centru trefili břevno.

    Pak jsme hru srovnali a těch nebezpečných situací před naší brankou nebylo moc. V momentě, kdy jsme by byli spokojeni s remízou, jsme inkasovali ze standardky, kterou domácí zahráli velmi dobře. O Benešovi jsme věděli, ale nedokázali jsme ho ubránit. Svým hráčům za přístup a nasazení nemůžu mnoho vyčíst, snad jen dílčí chyby. Náš výkon nevidím jako beznadějný. Věřím, že když budeme takto zodpovědně a s nadšením hrát, bodový zisk dostaví. A úkol, což je záchrana, splníme.


    FK Baumit Jablonec - FC Baník Ostrava 1:0 (0:0)
    Branka: 83. Beneš.
    Rozhodčí: M. Paták - Wilczek, Kotík.
    ŽK: Rossi, Novák - Greguš, Frydrych, De Azevedo. 
    Diváci: 3128.

    Sestavy:
    Jablonec: Valeš - Rossi, Kysela, Beneš, Vrzal - Kopic (90. Štochl), Loučka, Novák, Třešnák (74. Čížek) - Fantiš (46. Okleštěk), Doležal. 
    Ostrava: Pavlenka - Zawada, Frydrych, Baránek, Sukup (86. Svěrkoš) - Greguš, Foltýn (74. Mensah) - Štěpán (64. De Azevedo), Kukec, Krmenčík - Škutka.


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.