<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    17. kolo, Základní část | neděle 23/02/2014, 19:00 | Stadión U Nisy | TV Fanda

    Návštěva: 3 102 diváků (31 % z kapacity 9 900)
    Video


    Reportáž



    Pikantní souboj dvou aspirantů na třetí místo okořenil také start dvojice hráčů, kteří neodmyslitelně patří do historie svého soupeře. Poprvé od svého letního odchodu do Boleslavi se na libereckém stadionu představil Jiří Štajner, na opačné straně barikády zase stál někdejší kapitán Boleslavi Jan Rajnoch. Ten bránil i čerstvou posilu Slovanu Kevina Luckassena, jenž nastoupil od prvních minut. Místo Rybalky ve středu hřiště zaujal Marek Jarolím.

    Jako první zahrozili v 7. minutě hosté. Chramosta se na pravé straně prohnal okolo Rajnocha, narazil si s Bořilem a stanul sám před Kovářem, který jeho technický pokus reflexivně vyrazil. Boleslavský útočník byl také u druhé velké šance svého mužstva. Tentokrát na levé straně využil chybné rozehrávky Libereckých, utekl po křídle a zpětnou přihrávkou našel volného Štohanzla. Ten ale svou střelu placírkou nasměroval vedle.

    Ve 28. minutě o sobě dal vědět i domácí Slovan. Z pravé strany po zemi centroval Šural, ve vápně našel Jarolíma, ale jeho střelu. Která by jinak mířila do odkryté branky, stačil zblokovat boleslavský Dosoudil. Obě mužstva pečlivě dbala na defenzivu a když připočteme nepřesnosti ve finální fázi, tak zbytek poločasu už nic zajímavého nepřinesl.

    Skóre se změnilo až v úvodu druhé půle, kdy Marek Jarolím zahrával rohový kop a našel Davida Pavelku, jenž z pomocí tyče nechytatelnou bombou překonal Diviše. Záhy mohli Liberečtí své vedení navýšit, to když jen těsně nad pálil Luckassen.

    O pět minut později už ale domácí udeřili podruhé. Dlouhý pas Frýdka prodloužil hlavou Kováč a před Divišem se rázem zjevil volný Marek Jarolím, který zachoval chladnou hlavu a lobem překonal boleslavského brankáře.

    V 71. minutě se hosté dočkali vyrovnání. Po faulu Rajnocha se exekuce přímého kopu ujal kapitán David Jarolím a jeho původně centrovaný balon doplachtil až za záda bezmocného Kováře. O chvilku později se vpravo elegantně uvolnil Šural, centrem našel Luckassena, ten však v dobré pozici hlavičkoval mimo.

    Čtyři minuty před závěrečným hvizdem po chaosu v libereckém pokutovém území hlavičkoval Nešpor, již překonaného Kováře ale na brankové čáře zastoupil Šural a míč odhlavičkoval do bezpečí. Mladoboleslavský bijec se však přece jen dočkal. Boleslav rychle rozehrála aut, Jarolím našel centrem Martina Nešpora a ten z otočky napálil míč prudce bod břevno.

    Mladá Boleslav tak dokázala smazat dvougólové manko a z Liberce veze cenný bod za remízu 2:2.


    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Šilhavý (FC Slovan Liberec):
    Samozřejmě jsme zklamaní, protože jsme ztratili dvougólové vedení. Věřil jsem, že si to už pohlídáme a získáme tři body, které by podpořili náladu v kabině i směrem k pohárové odvetě v Alkmaaru. V prvním poločase bylo k vidění hodně osobních soubojů, nakopávaných míčů a nakonec asi právem skončil bez branek, i když Boleslav měla asi dvě šance. Ve druhém poločase jsme se dostali do vedení, ale v závěru jsme se nechali zatlačit, soupeř prostřídal, poslal na hřiště další dva útočníky a to se jim vyplatilo. Bohužel jsme neuhlídali dvě standardky a přišli tak o dva body. Nedá se nic dělat, to je fotbal, musíme se otřepat a připravit na odvetu v Alkmaaru.

    Karel Jarolím (FK Mladá Boleslav):
    Utkání samozřejmě musím rozdělit na dva poločasy. První poločas byl z naší strany slušný dozadu, v útočné fázi jsme měli několik zajímavých situací, ale branku jsme vstřelit nedokázali. Další průběh utkání jsme ovlivnili tím, že jsme nedokázali skórovat, naopak, dvakrát jsme inkasovali po standardkách. S výsledkem jsme se snažili něco udělat, musím říci, že střídající hráči hru oživili a zaplaťpánbůh jsme dokázali alespoň srovnat. Nemůžu ale nevidět, že jsme ty dvě gólové situace nezvládli, protože jsme nebyli dost důslední.


    FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 2:2 (0:0)
    Branky: 50. Pavelka, 55. M. Jarolím - 71. D. Jarolím, 90. Nešpor.Rozhodčí: Paták - Moláček, Wilczek.ŽK: 52. Sackey - 15. Štajner, 23. Kysela, 79. Dosoudil, 87. Šultes.ČK: 90. Šultes (MB)Diváci: 3102.

    Sestavy:
    FC Slovan Liberec: 
    Kovář - Frýdek, Kováč, Rajnoch, Fleišman - Sackey - Šural, Pavelka (87. Obročník), M. Jarolím, Luckassen (74. Kolár) - Budnik (80. Pimpara). Trenér: Jaroslav Šilhavý.
    FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Janíček - Ščuk, D. Jarolím - Bořil (66. Magera), Štajner (60. Nešpor), Štohanzl (80. Šultes) - Chramosta. Trenér: Karel Jarolím.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.