<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2936:6025
    15MFK Karviná2929:5222
    16SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    17. kolo, Základní část | pátek 21/02/2014, 20:15 | Škoda Transportation Arena | TV Fanda

    Návštěva: 1 958 diváků (24 % z kapacity 8 150)
    Video


    Reportáž


    Do utkání vstoupily aktivněji Teplice a ihned ve čtvrté minutě utkání měly obrovskou šanci. Unikající Bratanovič přeloboval vybíhajícího brankáře Radu, ale Duklu zachránila tyč. Míč do branky nedokázal dotlačit ani dorážející Salami.

    Poté začalo úřadovat domácí Dukla Praha, kterou poslal do vedení odchovanec Teplic Jakub Mareš. Ten se ocitl zcela nepokrytý v šestnáctce Teplic, nabídnutou šancí nepohrdl a hlavou překonal Grigara.

    Po dvaceti minutách to bylo již o dvě branky. Mareš se tentokrát ocitl v pozici nahrávajícího hráče, když nalezl stříleným centrem hlavu Zbyňka Pospěcha a ten, ač tísněn hned dvojicí hostujících obránců, překonal podruhé Grigara a vstřelil tak již svou devátou branku v této sezóně.

    A když se zhruba v polovině prvního poločasu neujala ostrá střela Ljevakoviče, ani následná dorážka Salamiho, přišel pro Teplice další trest. Šest minut před koncem prvního dějství vyšel Pražanům rychlý brejk po pravé straně. Unikající Tomáš Berger našel zpětnou přihrávkou Marka Hlinku, jenž střelou z první propálil bezmocného Grigara potřetí. Do kabin se tak odcházelo za jasného vedení Dukly.

    V druhé půli začali opět lépe hosté, ale v osmapadesáté minutě se od nich odklonila štěstěna a po druhé v zápase trefili tyč, když se do zakončení dostal stoper Jablonský. O minutu později se v malém vápně objevil zakončující Nivaldo, ale jeho střela minula o milimetry Radovu branku.

    Severočeši se dočkali až pět minut před konce zápasu, kdy po Jindráčkově rohovém kopu přizvedl míč hlavou střídající Štěpán Vachoušek a ještě domácí Marek Hlinka, od jehož hlavy putoval míč odrazem o tyč za brankáře Radu.

    I přes obrovský tlak Teplic v závěru utkání se hostům nepodařilo vstřelit další branku a Dukla Praha tak po skvělém prvním poločase zvítězila v poměru 3:1.


    Ohlasy trenérů:

    Luboš Kozel (Dukla): Utkání mělo zlomové body v úvodu, kdy soupeř nastřelil tyč. Místo toho, aby vedl, jsme dali branku my. První půli jsme hráli velmi dobře dopředu, výborní byli všichni tři útočníci. Byli jsme maximálně efektivní, ze čtyř střel na branku jsme dali tři góly. Druhý poločas jsme chtěli trošku hrát z bloku, ne úplně zalézt, ale už ne napadat tak vysoko. V závěru nás Teplice zatlačily víc a my trochu ztráceli půdu pod nohama. Soupeř zaslouženě snížil, přes tu porážku hrál dobře. Je vidět na mužstvu, že si věří. Jestli z toho bude třetí nebo páté místo, to pro nás v tuto chvíli není tak podstatné. Je to vyrovnané, za týden nebo čtrnáctí dní to může být jinak. Teď máme formu my, ale může to na nás sednout.

    Zdeněk Ščasný (Teplice): Jsem samozřejmě zklamaný, protože jsem čekal od nás hlavně v úvodu zápasu podstatně víc. Doplatili jsme hlavně na to, že jsme chtěli hrát jen dopředu a bohužel první naprosto gólová šance Bratanoviče a dorážka Salamiho neskončila brankou. V těch dvaceti minutách se lámal chleba a my jsme bohužel ten úvod nezachytili. Tam se rozhodlo o vývoji celého zápasu, Dukla pak chtěla hrát už jen na brejky. Na to, že jsme hráli venku, tak jsme si vypracovali hodně šancí. Když je neproměníte, nedá se pomýšlet na dobrý výsledek, byť ta druhá půle byla sympatická a hráli jsme dobře. Chtěli jsme uspět, ale liga má ještě 13 zápasů. Jestli jsme třetí, čtvrtí nebo pátí vůbec neřešíme.


    FK Dukla Praha - FK Teplice 3:1 (3:0)
    Branky: 8. Mareš, 20. Pospěch, 39. Hlinka - 85. Hlinka (vlastní)
    Rozhodčí: Kovařík - Hájek, Kotík
    ŽK: 43. Gedeon, 72. Berger, 84. Pospěch - 41. Krob, 49. Jindráček, 75. Hošek, 88. Vachoušek

    Sestavy:
    FK Dukla Praha: Rada – Božič (82. Ouedraogo), Vorel, Štětina, Mat. Hanousek - Hlinka, Berger (72. Engelmann), Gedeon (C), Kalouda, Mareš (86. Černý) - Pospěch.
    FK Teplice: Grigar – Matula (C), Jablonský, Hošek, Krob – Litsingi, Ljevakovič, Ramos (46. Vachoušek), Nivaldo – Bratanovič (70. Vůch), Salami (46. Jindráček).


    FOTO: ČTK


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.