<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    16. kolo, Základní část | pondělí 02/12/2013, 18:00 | Synot Tip Aréna | ČT sport

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 4 023 diváků (21 % z kapacity 19 370)
    Video


    Reportáž


    Domácí, kteří chtěli potěšit své fanoušky i končícího kapitána Kisela, začali utkání aktivněji. Už ve 4. minutě si po standardní situaci naběhl na Juharův centr Nevés, v dobré příležitosti míč ovšem poslal těsně vedle brány. Slávisty poté zmrazil hned první útok Liberce. Fleišman poslal přesný centr do běhu na Michaela Rabušice, jenž obloučkem překonal vyběhnutého Rakovana.

    Slavia mohla rychle vyrovnat, Ličkova střela z velkého vápna ale o malý kousek minula libereckou bránu. Scénář z úvodních minut se mohl opakovat, hosté se dostali do rychlého brejku, ale ve finální fázi Frýdka vychytal Rakovan.

    Přestože se slávisté v úvodu zápasu opět hledali v zakončení, ve 25. minutě srovnali vývoj utkání. Sešívaní vystihli rozehrávku hostů, Nitrianský z pravého křídla našel nabíhajícího Martina Juhara, a ten z první prostřelil Kováře. Ještě před koncem prvního poločasu mohla jít Slavia do vedení, ovšem Kisel ani Zmrhal nedokázali trefit bránu Liberce.

    Ihned po přestávce vymyslel Kisel gólovou šanci pro Koreše, jeho přízemní střela avšak prolétla jen vedle levé tyče. V 63. minutě vypukla podruhé v duelu červenobílá radost. Martin Juhar zahrával volný kop, jeho pokus byl ještě tečován, a míč tak zapadl za bezmocného Kováře. Ožehavý moment přinesla 72. minuta. Hlavní rozhodčí ukázal po střetu Škody a Rabušice na penaltový puntík před Rakovanem, poté svůj výrok však přehodnotil.

    Severočeši se v Edenu hnali za vyrovnáním, v koncovce ale úspěšní nebyli. V 86. minutě střídal za bouřlivého potlesku tribun domácí kapitán Kisel, který se tak rozloučil s aktivní fotbalovou kariérou. Slavia si tak po výsledku 2:1 připisuje do tabulky tři body a z posledního místa se vyšvihla na jedenácté. Liberec je po podzimní části ligy na šestém místě.

    Ohlasy trenérů:
    Miroslav Koubek (trenér Slavie): „Cítíme velkou úlevu, protože pohled pro nás nebyl hezký. Tým si v zápase za výhoru šel. Ukázali jsme bojovnost, morálku a kvalitu. Zaháněli jsme myšlenky na poslední místo po podzimní části, a chtěli jsme spíše zůstat klidní. Po výhře bych snad byl i raději, aby sezona ještě nekončila. V zimě musíme shánět hráče, kteří zvýší kvalitu naší koncovky. Je jasné, že nás dál čeká boj o záchranu. V této chvíli jsme měli mít o tři čtyři body víc. Rozlučka byla pro Karola Kisela díky výhře příjemnější. Bude nám na jaře scházet.“
    Jaroslav Šilhavý (trenér Liberce): „Byla škoda, že jsme neproměnili jednu z šancí po vstřelení prvního gólu. Na začátku druhého poločasu jsme Slavii pustili do hry a následně inkasovali . V závěru jsme i přes snahu vyrovnat nedokázali.  Máme mladý tým bez větších zkušeností a to se nyní na konci podzimu projevuje. Budeme jednat i s vedením klubu o skladbě týmu pro jarní část sezony. Dáváme málo gólů a hodil by se nám kreativní hráč typu Štajnera nebo Kisela. Musíme se dát dohromady a poprat se o postup v Evropské lize, i když o tom nebudeme rozhodovat jen my.“ 


    SK Slavia Praha – FC Slovan Liberec 2:1 (1:1)
    Rozhodčí: Jílek – Filípek, Vlasjuk.
    Branky: 25. Juhar (Nitrianský), 63. Juhar  – 9. Rabušic (Fleišman).
    ŽK: Rybalka, Šural.
    Diváci: 4023.


    Sestavy:
    SK Slavia Praha: Rakovan – Dostál, Škoda, Dobrotka, Nevés – Zmrhal, Petrák, Kisel (86. Prošek), Lička (68. Gecov), Nitrianský (42. Koreš) – Juhar.
    FC Slovan Liberec: Kovář – Coufal (77. Kušnír), Kováč, Karišik, Fleišman – Sackey (69. Kolár), Rybalka (80. Pimpara) – Šural, Pavelka, Frýdek – Rabušic.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.