<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    13. kolo, Základní část | sobota 02/11/2013, 17:00 | Stadión U Nisy

    Góly

    Bez branek


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 3 379 diváků (34 % z kapacity 9 900)
    Video
    Reportáž

    Jako první zahrozili v osmé minutě hosté ze Znojma, ovšem Hrošovského odražená střela po rohovém kopu letěla vysoko nad. Na druhé straně zkoušel štěstí rychlonohý Delarge, rána mu ale sjela po levačce a skončila tak mimo branku.

    V 11. minutě měl Slovan první stoprocentní příležitost. Obrana Znojma zaspala a po přihrávce Pavelky se Rabušic řítil z úhlu zcela sám na Hrubého. Brankář Moravanů ale dokázal tvrdou střelu libereckého kanonýra vyrazit. Znojmo kontrovalo povedenou akcí, na jejiž konci byl Crnkič se svou křižnou přízemní střelou, která skončila jen těsně vedle Hroššovy pravé tyče.

    Krátce před dovršením úvodní půlhodiny předvedl domácí Liberec kvalitní kombinaci. Balón se dostal až na nabíhajícího Šurala, který jej před branku předložil Rabušicovi, jehož efektivnímu zakončení patou scházely centimetry. O chvíli později přihrál Šural Pavelkovi, ten se uvolnil ve vápně a jeho tvrdou střelu Hrubý jen s velkými obtížemi vytěsnil.

    Na začátku druhého poločasu chyboval ve středu hřiště liberecký Sackey a Znojmo útočilo do otevřené obrany. Znojemští se dostali až do zakončení, ale první střela Lacka byla zblokována, druhý pokus poslal Crnkič nad bránu.

    Slovan měl ve druhém poločase výraznou herní převahu, branku gólmana Hrubého ovšem vyjma několika málo výjimek prakticky neohrozil. Alespoň k zákroku donutil Hrubého v 73. minutě Rabušic, jeho střelu z otočky ale znojemský brankář bez problémů schoval v rukavicích.

    Na sklonku 80. minuty podnikli hosté rychlý protiútok, po němž měl Okleštěk na levé straně dostatek času připravit si své zakončení, Hroššo si ale s jeho střelou poradil. V 83. minutě mělo Znojmo velkou příležitost na otevření skóre. Frýdek se ve vlastním vápnem pokoušel o odkop, kterým ale trefil pouze Buchtu, jenž se vzápětí ocitl tváří v tvář Hroššovi, ten ale domácí opět zachránil.

    To samé zopakoval o několik desítek sekund později, kdy zlikvidoval další tutovku Mudry. Liberečtí si v závěru žádný tlak vytvořit nedokázali a tak nováček ze Znojma veze ze severu Čech velmi cenný bod za remízu 0:0.


    Ohlasy trenérů po utkání:

    Jaroslav Šilhavý (FC Slovan Liberec): Jsme samozřejmě zklamaní, protože jsme do utkání vstupovali jako favorit. Myslím si, že první poločas jsme zvládli docela dobře, ale nedokázali jsme vstřelit gól, takže Znojmo mohlo spoléhat na obrannou fázi a samo podnikat rychlé protiútoky. V závěru nás navíc při šancích soupeře několikrát podržel brankář Hroššo, takže můžeme být ve finále rádi, že máme bod. Ve druhém poločase jsme hráli špatně, všichni sice moc chtěli, ale nic kloudného jsme vymyslet nedokázali.

    Leoš Kalvoda (1. SC Znojmo): Trochu jsme se zápasu obávali, protože jsme Liberec viděli jak v Evropské lize proti Seville, tak v utkání se Spartou. V obou zápasech hráli velmi dobře. Situaci nám komplikovalo také to, že s námi nemohl odjet Nepožitek, v noci skolila teplota Vašíčka, takže jsme nastoupili bez klasického útočníka. Dnes jsme ale podali disciplinovaný a myslím si, že i kvalitní výkon a zaslouženě vybojovali bod. Liberec jsme do žádné stoprocentní situace nepustili a naopak sami měli v závěru tři tutovky, kterými jsme mohli strhnout výhru na naši stranu.


    FC Slovan Liberec – 1. SC Znojmo 0:0 (0:0)
    Bez branek.
    Rozhodčí:
    Kovařík - Mencl, Moláček.
    ŽK: Lacko (ZNO).
    Diváci: 3 379.

    Sestavy:
    FC Slovan Liberec:
    Hroššo - Coufal, Kováč, Kelič, Fleišman - Sackey (72. Frýdek) - Šural, Pavelka, Rybalka (87. Pimpara), Delarge (55. Kolár) - Rabušic. Trenér: Šilhavý.
    1. SC Znojmo: Hrubý - Mudra, Yonov, Hudec, Cihlář - Helísek (76. Buchta), Hrošovský (89. Reljič), Hnaníček, Crnkič - Lacko (90. Simerský) - Okleštěk. Trenér: Kalvoda.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.