<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    11. kolo, Základní část | sobota 19/10/2013, 17:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty

    Návštěva: 4 076 diváků (51 % z kapacity 8 000)
    Video


    Reportáž


    Zápas začal v poklidném tempu, zpočátku hlavně Liberec brzdily nepřesné balóny. První vážnější šanci zápasu měli přece jen hosté, ale akci zastavil praporek pomezního. Ve dvanácté minutě po rohu pálil Sackey mimo. Za dvě minuty po narážečce s Rabušicem mířil na bránu Kalitvincev, ale blokovanou střelu s klidem tlumil Melichárek.

    V 18. minutě vysílal Došek dopředu Valentu s Petrem, ale Kovář skvěle vyběhl a slibný balón ukryl v náručí. Ve dvaadvacáté minutě Kalitvincev vyslal na křídlo Coufala, ten přehodil Melichárka a střela orazítkovala tyč. Obrovskou šanci hostů hasil dobíhající Rada. V pětadvacáté minutě po přímém kopu domácích dostal skvělou přihrávku do pokutového území Petr, ale osamocený útočník Slovácka nebyl schopen trefit brankový prostor.

    Ve 44. minutě otevřel účet zápasu domácí záložník Jiří Valenta. Po skvělé akci na pravém křídle centroval Matěj Biolek na osamoceného střelce branky. Ten hlavičkou poslal balón do šibenice. Slovácku najednou jakoby narostla křídla a nebezpečných šancí na liberecké polovině hřiště přibylo. Ne nadlouho se nechali Severočeši zakřiknout a v dvaačtyřicáté minutě hrozili po standardní situaci, prudký nákop odvracel Košút.

    V poslední minutě poločasu přišla další standardka Liberce, kterou zblokoval Valenta a chtěl vyslat dopředu Petra, jenže přihrávku zblokoval Rabušic. První poločas se odehrával po většinu času v režii Liberce, který byl i nebezpečnější, nicméně Slovácko uštědřilo svému soupeři lekci z produktivity a z jediné střely na bránu vykouzlilo branku.

    Liberec začal druhou periodu zostra, Melichárka protáhl střelou Rabušic. Poté nastala pro hosty desetiminutovka hrůzy. Nejdříve na druhé straně zahrával přímý kop Petr a načechraným balónem našel ve skrumáži Libora Doška a ten hlavičkou usměrnil míč k tyči a bylo to už o dvě branky. Ve 49. minutě opět po chybách Libereckých a přečíslení vyřešil mladý útočník Slovácka Biolek nízkým centrem před branku odkud střílel z první Milan Kerbr, který nedal Kovářovi šanci a zvýšil na 3:0.

    Liberečtí jako opařeni horkou vodou nenacházeli na dva přesné výstřely Slovácka odpověď a hra poněkud ztratila tempo. Hrálo se především ve středu hřiště. Ale pak přišla rána z čistého nebe. Pár metrů před pokutovým územím Kerbr přistrčil na Libora Doška, který technickou střelou do šibenice překonal Přemysla Kováře a zaznamenal tak svoji stou branku v kariéře.

    Moravané byli při chuti a po dalším centru Biolka hlavičkoval Petr jen o centimetry mimo. Slovácko jako by však zapomnělo bránit a Liberečtí trestali. Po centru Davida Pavelky z první vystřelil Sergej Rybalka a střela zaplula do vzdálenějšího rohu branky, zápas ještě nebyl u konce.

    Liberec se naděje rozhodně nevzdával, postupně stříleli mimo Rabušic a Šural. V dvaasedmdesáté minutě nacentroval do vápna Rybalka a obětavý Luboš Hušek skočil do jeho nabídky rybičku a snížil na 4:2. Drama v Uherském Hradišti pokračovalo. Zvýšené obrátky ze strany Liberce dělaly Slovácku problémy a horkých chvílí před Melichárkem přibývalo. Skvělou sérii kliček předvedl na křídle hostující Delarge.

    V poslední čtvrthodince domácí úporně bránili vybojovaný dvoubrankový náskok. Hosté dobývali území především dlouhými nákopy, ale málokdy se dostali do zakončení. Od osmdesáté minuty byla hra často přerušována a liberecký tlak narušen. V devadesáté minutě v brejku hledal Ondřejka nabíhajícího Mezlíka, ale na roh odvrátil Pavelka. Hostům se už zápas srovnat nepodařilo, a tak po výsledku, který by slušel i hokejovému utkání, slavili domácí zisk tří bodů. Moravané zvítězili nad Libercem po deseti letech.


    Ohlasy trenérů po utkání:

    Svatopluk Habanec (1. FC Slovácko): Jsem nesmírně šťastný, že jsme dnes vyhráli. Tři body jsme potřebovali jako sůl. Rozhodlo několik pasáží – soupeř nevyužil šanci a dal břevno, my jsme dali jako první gól, pak jsme vstřelili tři branky po zmatcích v obraně Liberce. Pak jsme soupeře drobnými chybami pustili do hry, ale naštěstí jsme to už uhráli. Výhra je pro nás cenná, já si jí po tolika zápasů bez tří bodů cením o to víc.

    Jaroslav Šilhavý (FC Slovan Liberec): 
    Jsem zklamaný jako po každé porážce, ale zvláště takové. Díky vlastní nekoncentrovanosti ze začátku druhého poločasu jsme dostali tři góly. Pokusili jsme se vyrovnat, ale v závěru už nebyla síla to dotlačit alespoň k remíze a vznikl chaos - soupeř si vítězství pohlídal a čekal na brejky. Zápas jsme začali dobře a první poločas byl dobrý, bohužel jsme nevyužili šance. Domácí mohou být spokojení.


    1. FC Slovácko - Slovan Liberec 4:2 (1:0)
    Branky: 47. a 57. Došek, 34. Valenta, 49, Kerbr - 62. Rybalka, 71. Hušek.
    Rozhodčí:
    Jech - Urban, J. Paták.
    ŽK:
    Valenta, Biolek, Reinberk - Sackey.
    Diváci:
    4 076.

    Sestavy:
    1. FC Slovácko: Melichárek - Reinberk, Rada, Košút, Šimko - Daníček - Biolek (84. Ondřejka), Valenta (88. Trávník), Petr (78. R. Mezlík), Kerbr - Došek. Trenér: Svatopluk Habanec.
    FC Slovan Liberec: Kovář - Coufal (71. Kušnír), Kováč, Kelič, Fleišman - Sackey (46. Hušek) - Šural, Pavelka, Rybalka, Kalitvincev (59. Delarge) - Rabušic. Trenér: Jaroslav Šilhavý.


    FOTO: fcslovacko.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.