<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    11. kolo, Základní část | sobota 19/10/2013, 17:00 | Bazaly

    Góly


    Návštěva: 5 102 diváků (51 % z kapacity 10 060)
    Video


    Reportáž


    V souboji dvou týmu ze spodní části tabulky byl od úvodního hvizdu viděn velmi rychlý fotbal. Oba soupeři se snažili dostat před bránu rychlými akcemi po stranách. Veškeré centry před bránu ovšem nebyly přesné anebo skončily u bránících hráčů soupeře. Baník se mohl dost do vedení v sedmé minutě hry, kdy Engelmann rozehrával přímý volný kop. Jeho centr doletěl do pokutového území, kde se odrazil od jednoho z hráčů a přistál na břevně branky Hrubého.  Baník se i nadále tlačil do útoku, ale narážel na skvělou obranu Znojma.  

    Ve 24. minutě byla k vidění velmi povedená akce domácích. Fantiš přiťuknul míč Droppovi a jeho dalekonosná střela minula jen o pár centimetrů levou tyč Hrubého branky. O tři minuty později měl obrovskou šanci Engelmann, který šel sám na brankáře, ale ten se do jeho střely položil a vychytal ho. Znojmo zahrozilo z následující akce, kdy z velkého úhlu střílel Helísek, ale Pavlenku nepřekvapil. Znojmo dál hrálo svojí hru a vyčkávalo. 

    Baníku v závěru prvního poločasu došly síly a Znojemští toho dokázali využít. Na centr po rohovém kopu si naběhl Josef Hnaníček a hlavou poslal míč do sítě.  Baník se po obdržené brance úplně sesypal. Znojmo hrálo prakticky posledních deset minut na polovině domácích, ale další branku už nepřidalo a tak na světelné tabuli po první půli svítilo 0:1.

    Baník začal druhý zápas stejně aktivně jak v prvním poločase. Kraut se hned v úvodu ocitl sám před brankářem Hrubým, ale ten jeho pokus vytěsnil na rohový kop.  Znojemského brankáře nedokázal překonat ani Engelmann. Rozhodnout mohl Vašíček, ale trefil pouze Baránka. Znojmo v poklidu vyčkávalo a mohlo přidat další branku. Okleštěk měl na svých kopačkách další šanci Znojma na zvýšení. Dokázal vypálit z 18 metrů, ale z jeho střelou si Pavlenka dokázal poradit.

    Baník si v závěru poločasu vytvořil tlak, který přinesl vyrovnávací branku. Uzdravený Davor Kukec  si naběhl na centrovaný míč z rohového kopu a tvrdou střelou poslal míč do sítě. Ostravští hráči po vstřelené brance ožili. Fantiš mohl v závěrečných sekundách strhnout vítězství na stranu domácích, ale Hrubý jeho pokus vyrazil a tak zápas skončil nerozhodným výsledkem 1:1.


    Ohlasy trenérů po utkání:

    Martin Svědík (Baník Ostrava): Utkání bohužel už v první minutě narušilo zranění Hableho. Na mužstvu se to podepsalo a ve středu pole jsme ztráceli hodně míčů. Poslední patnáctiminutovka první půle byla špatná. Inkasovali jsme v ní gól, ale předtím jsme měli dvě stoprocentní šance, které jsme měli využít. Zápas by pak měl jiný obraz, protože brejky má Znojmo slušně sehrané. Znovu v úvodu druhé půle jsme neproměnili dvě stoprocentní šance. Bez toho se vyhrát nedá. Ale zaplaťpánbůh, že se mužstvo rvalo až do konce.

    Leoš Kalvoda (1. SC Znojmo): Myslím, že jsme předvedli celkem kvalitní hru. Mohli jsme inkasovat na začátku druhého poločasu, ale podržel nás Vlasta Hrubý. Pak jsme se otřepali a předváděli kvalitní fotbal, ale fotbal se hraje na góly a v dohrání brejků jsme zklamali. Dali jsme jeden gól, ale hrát na 1:0 je těžké. To se potvrdilo, když nám tam propadla jedna standardní situace.


    FC Baník Ostrava – 1. SC Znojmo 1:1 (0:1)
    Branky: 37. Hnaníček  90. Kukec. 
    Rozhodčí: M. Zelinka – O. Pelikán, P. Filípek.

    Sestavy:
    FC Baník Ostrava: 
    Pavlenka – Sukup, Baránek, Frydrych, Zawada – Kraut (64. Kukec), Droppa, Hable (24. Foltýn), Engelmann, Fantiš – Rolinc (46.Lukeš). Trenér: Martin Svědík.
    1. SC Znojmo: Hrubý – Mudra, Hnaníček, Hudec, Cihlář – Crnkić (88.Tomeček), Lacko (69. Hrošovský), Nepožitek, Okleštěk, Helísek (90. Reljič) – Vašíček. Trenér: Leoš Kalvoda.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.